Vánoce s Dramoxem – divadelní playlist na pohodové svátky

Vánoce s Dramoxem – divadelní playlist na pohodové svátky
Hej Mistře | Jihočeské divadlo

Hej Mistře

vanoce-s-dramoxem-divadelni-playlist-na-pohodove-svatky-3
Hej Mistře | Jihočeské divadlo
Pokud už vás omrzely Tři oříšky pro Popelku, zkuste jinou klasiku – Hej Mistře. Jihočeský rybí předkrm vás dostane do vánoční nálady! Užijte si Českou mši vánoční v netradičním scénickém pojetí. Představení Jihočeského divadla kromě tradiční skladby nabízí i výběr ze Svatoroční muziky Adama Václava Michny z Otradovic.

Vánoční večery živě z Ypsilonky

vanoce-s-dramoxem-divadelni-playlist-na-pohodove-svatky
Vánoční večery živě z Ypsilonky | Studio Ypsilon
Jestli se radši bavíte u komedií, pusťte se do přípravy kapra s Jiřím Lábusem, Martinem Dejdarem a dalšími hvězdami Ypsilonky. Během vánočních večerů živě z Ypsilonky si štědrovečerní patálie užijete dosyta.

Zimní pohádka, nebo Richard III.?

vanoce-s-dramoxem-divadelni-playlist-na-pohodove-svatky-4
Richard III. | Klicperovo divadlo
Čas pustit se do hlavního chodu – samozřejmě do Shakespeara servírovaného ve dvou variantách! Shakespeare po dejvicku potěší vaše smyslové buňky skvělým hereckým obsazením v Zimní pohádce, hradecký recept Davida Drábka zase více ocení ti, kdo rádi experimentují. S jeho Richardem III. se v hýřivém kabaretu v podání Klicperova divadla rozhodně nudit nebudete.

Sladká tečka

vanoce-s-dramoxem-divadelni-playlist-na-pohodove-svatky-1
O bílé lani | Divadlo Drak
A jako dezert si dopřejte pohádky. Křehký příběh O bílé lani z Divadla Drak okouzlí stínohrou a skvělou hudbou Jiřího Vyšohlída. O sváteční noci také vrcholí putování za Vánoční hvězdou zlínského Divadla Scéna a pak už jen zbývá zjistit Hurvínkovo přání… Nebo vaše tajné.

Kinolog: Božský Vojta Dyk bez klobouku bos, upadnul mu nos. Dostane za to Oscara?

Po dlouhé době vzniknul v Česku tak ambiciózní historický životopisný film. Režisér Petr Václav přitom nikdy podobný projekt nedělal. Největší pastí by bylo hledat v něm nového Amadea. Il Boemo se vydává vlastní cestou.