Dwayne Johnson se jde rvát s Krampusem a novinář ze Spider-Mana předvádí muskulaturu ve vánočním akčňáku Red One

Dwayne Johnson se jde rvát s Krampusem a novinář ze Spider-Mana předvádí muskulaturu ve vánočním akčňáku Red One
J. K. Simmons | Columbia TriStar
Komiksový Black Adam sice v kinech nezaválel dle očekávání, ale padesátiletý Dwayne Johnson se o práci ve filmové branži obávat nemusí. Bývalý wrestler má ztvárnit krále Kamehameha, jenž roku 1810 založil Havajské království, v historickém filmu Roberta Zemeckise The King. Počítá se s ním také pro dlouho připravovaný remake Velkých nesnází v malé Číně. Momentálně ale s Chrisem Evansem (Captain America: První Avenger), J. K. Simmonsem (Whiplash) či Lucy Liu (Kill Bill) natáčí vysokorozpočtový vánoční akčňák Red One pro Amazon Prime Video.
Ten režíruje tvůrce Jumanji: Vítejte v džungli Jake Kasdan a ambicemi se nešetří. Dějovou premisu zatím neznáme, ale dle dostupných fotografií a popisů Johnsona, jenž produkci mocně promuje na Instagramu, dostaneme mix filmů Zázrak v New Yorku, Jumanji, Hobbs & Shaw, Harry Potter a Život je krásný.
J. K. Simmons, jehož proslavila role excentrického novináře v původní trilogii Spider-Man, ztvární úlohu Santy Clause, pro niž s Johnsonem podstupoval náročnou fyzickou přípravu. V 67 letech je oscarový herec ve vrcholné formě, což dokládá série fotek na instagramovém účtu Rocka. Simmons zaválel už v loňské Válce zítřka a Johnson slibuje, že jeho Santa bude nejen tím nejstylovějším a nejsilnějším, ale rovněž nejmilejším v historii.
Předpokládá se tudíž, že by Johnson mohl hrát jakéhosi vánočního agenta ze severního pólu, jenž po vzoru Jumanji cestuje mezi různými světy a může čelit i děsivým vánočním bytostem. „Někdy běžíte do ohně a jindy… vstříc Krampusovi,“ uvedl Johnson pod další instagramovou fotografií, která ho zachycuje v akci společně s kameramanem Lukaszem Bielanem. Herce tedy zřejmě opět čeká superhrdinská práce, když se postaví proti pekelníkům, z nichž Hollywood učinil strašidelné záporáky už v hororové komedii Krampus: Táhni k čertu.
Další vyjmenované inspirace ale slibují i rodinný příběh s morálním poselstvím, který se může dotýkat další klíčové postavy v podání Chrise Evanse. Johnson na Twitteru zveřejnil fotografii z natáčení, na níž s bývalým představitelem Steva Rogerse vstupují na zasněžený hřbitov. „Já a Chris Evans vstupujeme do vánočního neznáma,“ stojí v popisku. Zatímco Johnsonův charakter a jeho oblečení vykazují superhrdinské rysy, Evans vypadá jako obyčejný muž. Jejich interakce tak může připomenout koncept buddy movies, popřípadě bude ve hře napravení pochybovačného Evanse ve stylu Vánoční koledy.
dwayne-johnson-se-jde-rvat-s-krampusem-a-novinar-ze-spider-mana-predvadi-uctyhodnou-muskulaturu-v-ocekavanem-vanocnim-akcnaku-red-one
Red One | Amazon Prime Video
Přítomnost hereckých hvězd, které se pro snímek neváhaly obdivuhodně transformovat, a naznačované žánrové hrátky mohou z Red One udělat jeden z nejzábavnějších akčních filmů posledních let. Letošní podvratné vánoční komedie jako Spirited nebo Šílená noc ostatně prokázaly, že za tradiční sváteční fasádou se pořád ukrývá spousta hravých a neprobádaných možností.

Kinolog: Co je nejhorší na seriálovém Pánovi prstenů? Jeff Sauron Bezos

Služba Prime Video, která patří Amazonu, přišla s nejdražším fantasy seriálem všech dob, jenž je dokonce ještě dražší než původní Pán prstenů. První ohlasy jsou natolik rozporuplné, že se této záhadě podíváme na zoubek.