Nova chystá na jaro seriálové novinky. Zlatá labuť zachytí prvorepublikový obchodní dům v době okupace a Jedna rodina se zaměří na střídavou péči

Nova chystá na jaro seriálové novinky. Zlatá labuť zachytí prvorepublikový obchodní dům v době okupace a Jedna rodina se zaměří na střídavou péči
Zlatá labuť | Nova
Detektivky, dobové drama, komedie. To jsou žánry, z nichž budete moci vybírat. Největšími taháky budou zřejmě úplné novinky, které se představí svou první řadou. Nova vsadila na mnohokrát osvědčené dobové drama z prostředí obchodního domu, které jste už mohli vidět například v seriálech Salón Eliott, Mr Selfridge nebo Obchodní dům Paradise.
Seriál natáčí společnost Dramedy Productions pod režijním vedením Braňa Holička a Bisera A. Arichteva. Druhý jmenovaný přitom naposledy pro Novu vytvořil seriál O mě se neboj. Braňo Holiček režíroval Pana profesora a Ordinaci v růžové zahradě. Ve Zlaté labuti hrají například Marta Dancingerová, Vojtěch Vodochodský, Beáta Kaňoková, Petr Kostka, Daniela Kolářová, Svatopluk Skopal a Tomáš Töpfer.
Podle informací z tiskové zprávy televize Nova její první dobový seriál zavede diváky a divačky do nablýskaných interiérů obchodního domu Zlatá labuť, kde se spojí osudy obyčejných lidí hledajících svůj kousek štěstí spolu s československou smetánkou užívající si luxusu. Za vyleštěnými výlohami zatím kráčí dějiny v podobě okupačních vojsk německé armády.
Zlatá labuť
Zlatá labuť | Nova
Další seriálová novinka Jedna rodina si zvolila populární žánr komedie. Bude líčit příběhy tří rodin, které svede dohromady především péče o jejich potomky, ale nejen to. Podle televize Nova se serilá „s nadhledem a humorem dotkne témat, jež denně řeší statisíce českých domácností, jako je čerstvé mateřství a nejistoty s ním spojené, vícegenerační bydlení nebo rodičovské trable s teenagery“.
V hlavních rolích publikum uvidí Terezu Kostkovou, Filipa Blažka, Tomáše Jeřábka, Bereniku Kohoutovou, Janu Paulovou a Pavla Zedníčka. Kromě dospělých se v dalších rolích představí i mladší herci a herečky, například Denisa Biskupová, která na sebe upozornila v úspěšné minisérii Jitřní záře. Režii dostali na starost Dan Wlodarczyk (Případy 1. oddělení, Vinaři) a Jaroslav Fuit (Kancelář Blaník, Terapie).
Jedna rodina
Jedna rodina | Nova
Premiérové epizody nabídne kriminální seriál Odznak Vysočina. Vrátí se v něm pětice vyšetřovatelů pod vedením kapitánky Dany Skálové v podání herečky Moniky Hilmerové. Tentokrát budou jednotlivé epizody inspirované skutečnými kriminálními případy, jak je poslední dobou stále populárnější. Podle televize Nova na věrohodnost zobrazených příběhů dohlížela Renáta Miková, vrchní komisařka Krajského ředitelství Policie Jihočeského kraje. V seriálu dále hrají Michal Suchánek, Martin Hofmann, Patrik Děrgel a další.
S novou řadou přicházejí i Specialisté. V seriálu se po šesti letech vracejí David Prachař a Zuzana Kajnarová v roli kapitánky Zuzany Koutné, za svobodna Májové. Majora Strouhala hraje Martin Dejdar. Nováčky budou asistent Václav Holeček v podání Matouše Rumla a Marek Lambora.
Tatiana Dyková
Případy mimořádné Marty | TV Nova
No a dalších epizod se dočká také seriál Případy mimořádné Marty s Tatianou Dykovou v hlavní roli uklízečky, která pomáhá i zatápí policejním vyšetřovatelům.

Kinolog: Nový král Šumavy neumí chodit. Mladý esenbák se chce odlišit od verze z 50. let

Film Karla Kachyni z roku 1959 patří mezi klasiku československé kinematografie. Král Šumavy je natolik působivý, až zakrývá svou bolševickou ideologii. Nová, třídílná verze Davida Ondříčka pro televizi Voyo je otevřeně antikomunistická.