HBO výhled: První svátek vánoční nám nadělí nechvalného upíra Jareda Leta, objeví se ale i vánoční rodinná komedie

HBO výhled: První svátek vánoční nám nadělí nechvalného upíra Jareda Leta, objeví se ale i vánoční rodinná komedie
Morbius (2022) | Marvel Studios

Zajímavé novinky

4. prosince

8bitové Vánoce (2022)

Tento zábavný rodinný film se odehrává na předměstí Chicaga na konci osmdesátých let minulého století. Hlavním hrdinou je desetiletý Jake Doyle, který si pod vánoční stromeček zoufale přeje nejnovější videoherní systém Nintendo. Celý příběh je vyprávěný v retrospektivě. Přesouváme se totiž o pěkných pár let do budoucnosti, kde je již dospělý Jake a ten tento zážitek vypráví své dceři.
8bitové Vánoce

17. prosince

Moonfall (2022)

Katastrofický film režiséra Rolanda Emmericha (Hvězdná brána, Den nezávislosti). Měsíc se odklonil z oběžné dráhy kolem Země. Do kolize zbývají pouhé týdny a ničivé záplavy, tsunami, zemětřesení a požáry jsou jen začátkem. Svět stojí na pokraji zničení. Bývalá astronautka a nyní výkonná ředitelka NASA Jo Fowler (Halle Berry) je přesvědčená, že ví, jak celou situaci zachránit. Problém je, že se najdou pouze dva lidé, kteří jí věří.
Moonfall: teaser trailer | Lionsgate

18. prosince

To nic, drahá (2022)

Americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde. Pojednává o Alici (Florence Pugh), hospodyňce z 50. let minulého století, která žije se svým manželem (Harry Styles) ve zdánlivě dokonalém vztahu. Brzy však pojme podezření, že její okouzlující muž skrývá znepokojivá tajemství.
To nic, drahá: trailer | New Line Cinema

25. prosince

Morbius (2022)

Marvelovka, v níž se v hlavní roli představil Oscarem oceněný Jared Leto. Mění se v ní v charismatického antihrdinu, doktora Michaela Morbiuse, jenž trpí vzácnou krevní chorobou. Rozhodně se jí nehodlá jen tak zlomit a chce vyléčit jak sebe, tak i druhé. Uchýlí se k zoufalému a riskantnímu činu, jenž sice přinese lék, ale problém je, že je možná nebezpečnější než sama smrtelná nemoc. Promění ho totiž v nebezpečného a hladového upíra.
Morbius

Původní tituly od HBO

1. prosince

Strom života: Střelba v synagoze (2021)

Dokumentární film se zabývá hrozným činem, jenž se odehrál 27. října roku 2018 v Pittsburghu. Do tamější synagogy pronikl ozbrojený terorista a zabil jedenáct věřících shromážděných k bohoslužbě. Dílo režisérky Trish Adlesic vykresluje společenskou krizi vyvolanou nenávistí, která ohrožuje bezpečnost nás všech, a zároveň dává naději na možnost smíření.
hbo-vyhled-prvni-svatek-vanocni-nam-nadeli-nechvalneho-upira-jareda-leta-mimojine-se-objevi-ale-i-vanocni-rodinna-komedie-2
Strom života: Střelba v synagoze (2021) | HBO

Legenda Willie Mays (2022)

Sportovec, který má na svém kontě 660 homerunů, 12 cen Zlatá rukavice a přes 7000 outů. To je člověk, který byl zosobněním baseballu! Režisér Nelson George mapuje život baseballové legendy Willieho Mayse, který je mnohými považovaný za nejlepšího žijícího hráče jednoho z nejpopulárnějších sportů vůbec.

8. prosince

Maminčin chlapec (2022)

Dojemný a emočně silný snímek, který sleduje život Dustina Lance Blacka, oscarového scenáristy filmu Milk a aktivisty v boji za práva LGBTQ+ lidí. Black se pomocí retrospektivního vyprávění vrací do míst, kde vyrůstal, a postupně popisuje svou gay identitu i vztah s matkou, jež překonala obrnu, dostala se pryč z manželství s násilníkem i z mormonské komunity a byla jeho citovou oporou a inspirací.

Shaq (2022)

Dokumentární minisérie se soustředí na životní příběh sportovní legendy, kulturní ikony, bouřliváckého obra Shaquilla O’Neala, který navždy změnil tvář basketbalu. Dílo zachycuje jeho famózní cestu na vrchol. Stal se čtyřnásobným vítězem NBA a získal titul nejužitečnějšího hráče nejlepší basketbalové ligy světa.

22. prosince

Mistr světla (2022)

Dokumentární a životopisný film o malíři Georgovi Anthony Mortonovi, který strávil deset let ve federálním vězení za pašování drog. Nutno dodat, že neprávem, na vině byla jeho matka. Malíř nicméně za mřížemi nezlenivěl a s vášní se věnoval svému umění. Ihned po propuštění se snažil vzdorovat nerovným společenským podmínkám a konfrontovat se s uměleckým světem ovládaným bělochy. Za což bojuje dodnes.
hbo-vyhled-prvni-svatek-vanocni-nam-nadeli-nechvalneho-upira-jareda-leta-mimojine-se-objevi-ale-i-vanocni-rodinna-komedie-3
Mistr světla (2022) | HBO

29. prosince

Skandál na střední (2022)

Tento dokument je vyprávěný studujícími, kteří se svěřují se svými životními příběhy prostřednictvím dystopického muzikálu Ranked. Ten ztvárňuje myšlenku, že akademické výsledky, postavení ve třídě a především škola, na kterou se dostanete, jsou hlavním pilířem pro vytváření budoucnosti.
hbo-vyhled-prvni-svatek-vanocni-nam-nadeli-nechvalneho-upira-jareda-leta-mimojine-se-objevi-ale-i-vanocni-rodinna-komedie-5
Skandál na střední (2022) | HBO
Text vychází z oficiálního newsletteru HBO Max.

Kinobox: Filmový Jan Žižka je jako Zelenskyj

Nejdražší český film Jan Žižka přišel na 450 milionů korun. Slavného vojevůdce představuje v době, kdy ještě neexistovalo husitské hnutí. Jedná se tedy nikoli o historický film, ale o fantasy. A recenze této fantazijnosti vychází vstříc.