Seriálová adaptace herní klasiky od tvůrců Černobylu se hlásí o slovo v nabušené upoutávce. Podle herců dostaneme seriál roku

Seriálová adaptace herní klasiky od tvůrců Černobylu se hlásí o slovo v nabušené upoutávce. Podle herců dostaneme seriál roku
The Last of Us | HBO Max
Za seriálem The Last of Us stojí jednak Craig Mazin, jenž televizní publikum uchvátil úspěšným Černobylem, a také dlouholetý programátor a kreativní režisér společnosti Naughty Dog Neil Druckmann. První epizoda desetidílné série má na HBO Max premiéru 15. ledna. Můžeme se těšit na příběh Joela Millera (Pedro Pascal), jenž doprovází dívku Ellie (Bella Ramsey) do karanténní zóny. Děj se odehrává dvacet let po úderu virové epidemie, která lidi proměňuje v zombie a USA ve ztrouchnivělý pozůstatek civilizace. Ellie ovšem přežila kousnutí infikovaným, jakožto imunní člověk tedy může znamenat naději na záchranu lidstva.
The Last of Us: trailer | HBO Max
Během veřejného panelu v Sao Paulu mohli přítomní fanoušci a fanynky spatřit první plnohodnotný trailer, který za znění znepokojivé verze písně Take On Me od kapely A-ha nahlíží bezútěšné prostředí a rozvádí vztah mezi ústřední dvojicí. Ukázka spoléhá na silnou atmosféru a pokradmu představuje fatální následky, jež virus způsobuje. Letmé záběry na zničené metropole a hromady mrtvých těl vrcholí děsivým pohledem na tzv. bloatera. Tedy nejvzácnější a nejnebezpečnější tělesnou schránku, do níž může infikovaný dospět.
Vedle akce a napětí ale upoutávka nezanedbává ani humánní přesah a dává na srozuměnou, že půjde také o intimní drama, v němž se mezi Joelem a Ellie postupně vytváří pouto otce s dcerou. V Černobylu Mazin předvedl propracovaný scénář s důrazem na lidské postavy, totéž se očekává v případě fantaskní videoherní látky, která si žádá více speciálních efektů a musí dostát vysokým požadavkům herních nadšenců.
Herec Murray Barlett, jenž ztvárňuje vedlejší úlohu obyvatele městské pevnosti Franka, v rozhovoru pro Collider nešetřil superlativy. Scénář jedné z epizod označil za „možná nejlepších televizních šedesát minut, jaké kdy četl“, a zdůraznil, že celá série je skvěle napsaná a vypráví dojemný lidský příběh. Od herce, jenž zazářil v loňské oceňované senzaci Bílý lotos, to nemusí být pouze nutná propagace.
The Last of Us
The Last of Us | HBO Max
Collider už loni rovněž informoval, že dle některých zdrojů přišla jedna epizoda na 10 až 15 milionů dolarů. To sice zdaleka nestačí na čtvrtou sérii Stranger Things, kde jeden díl stál 30 milionů, nebo na Prsteny moci, ale o ambicích každé hodinové epizody to vypovídá dostatečně. The Last of Us patří k nejslavnějším titulům Playstation Sony a za prvních pět let se prodalo sedmnáct milionů kusů, přičemž pokračování The Last of Us Part II si vedlo jen o trochu hůř. Tvůrci tedy nesou těžké a nezáviděníhodné břímě.
Vedle Pascala, Ramsey a Barletta se dočkáme třeba Anny Torv coby Tess, Nicka Offermana v roli Billa, Gabriela Luny jako Tommyho Millera nebo Merle Dandridge, která si zopakuje úlohu Marlene, již ve videohře dabovala.
Hráli jste The Last of Us a líbí se vám dosavadní podoba seriálu?

Kinolog: Tenhle film vyhraje Oscary. Čechy ale nezajímá. Řekneme vám proč

Fabelmanovi jsou poloautobiografické dílo režiséra Stevena Spielberga. 75letý klasik, co má za sebou přes 40 filmů, už u nás ale přestává být hvězdou a jeho zpověď je až příliš nenápadná a sofistikovaná.