Kinolog: Tenhle film vyhraje Oscary. Čechy ale nezajímá. Řekneme vám proč

Kinolog: Tenhle film vyhraje Oscary. Čechy ale nezajímá. Řekneme vám proč
Fabelmanovi | Universal Pictures
Na Fabelmanovi přišly za první víkend v Česku pouze dva tisíce lidí. V USA v kinech utržili za tři týdny přes čtyři miliony dolarů. Je to tak málo, jako by šlo o nějalý evropský umělecký film, ne o testament nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob.
Ale stejně jako si Spielberg udělal radost natočením snímku o svém dospívání a svých rodičích, tak i my jsme si udělali radost natočením pořadu, kde se mluví o tak jemných věcech, jako je vztah filmaře k médiu, jímž komunikuje.

PŘEDCHOZÍ TŘI DÍLY KINOLOGA

Vraždící kulturistka dostala 25 let za mřížemi. Nyní promluvila a nestačíme se divit

Sally McNeil byla úspěšná sportovkyně s nebývalou fyzickou silou. Nikdo by jí nevěřil, že je obětí domácího násilí. Jenomže její manžel byl kulturistický šampión. Třídílný dokument Netflixu nahlíží dávnou kauzu z mnoha stran.

Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…

Maminky a padouši mají vždy pravdu. Alespoň v komiksových filmech

Marvelovské komiksy se rozrostly na třicet titulů. Druhý díl Black Panthera však postrádá původního hrdinu, nahradily ho hned čtyři hrdinky. A padouch je ještě méně padouchovitý než předtím.