Transformers jsou zpátky. A s nimi monstra, která byste jinde než v kině potkat nechtěli

Transformers jsou zpátky. A s nimi monstra, která byste jinde než v kině potkat nechtěli
Transformers: Probuzení monster | Paramount Network
Bývávalo lépe, dvakrát dokonce Transformeři celosvětově pokořili miliardu dolarů. Studio Paramount Pictures nyní představilo novinku Transfomers: Probuzení monster včetně prvního teaser traileru.
Transformers: Probuzení monster | Paramount Network
Snímek by měl být rebootem, který nakopne a nastartuje celou notně unavenou sérii. V pořadí sedmý transformeří film odkazuje svým názvem a tématem k devadesátkovému seriálu Beast Wars, pozornost by měla směřovat k nebezpečným oplechovaným zvířecím druhům Maximalů (vévodí jim Optimus Primal s vizáží nebezpečné gorily, jehož namluvil Ron Perlman), Predaconů a Terrorconů, které si půjdou po krku. Pochopitelně nebudou chybět ani věčně znesváření Decepticoni a Autoboti a hlavním lákadlem by měly být stejně jako v předchozích filmech souboje a CGI roboti, respektive monstra.
Uvidíme, jak se novému filmu, který vstoupí do českých kin 8. června 2023, komerčně povede. Nástupce Posledního rytíře Bumblebee (2018), kterého režíroval Travis Knight, sice u kritiky uspěl pro svůj občerstvující osmdesátkový retro feeling, ale celosvětově utržil ještě méně než Poslední rytíř.
Novinku Probuzení monster režíroval Steven Caple jr., který má na kontě druhého Creeda, jenž na tržbách lehce přesáhl 200 milionů dolarů. První teaser trailer toho kromě soubojů a nových postav o moc víc neukázal. Snad dostal režisér Caple od Michaela Baye, který je jedním z producentů filmu, alespoň trochu volnou ruku a podařilo se mu vdechnout příběhu nějaký propracovanější vztahový motiv, jak to předtím dokázal Knight ve snímku Bumblebee. Franšíze by to jen prospělo.
Transformers: Probuzení monster
Transformers: Probuzení monster
zdroje: Entertainment Weekly, Box Office Mojo, Filmtoro

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…