Trailerová nálož týdne: Příběh medvěda sjetého kokainem, který vychází ze skutečné události, aspiruje na šílenost roku

Trailerová nálož týdne: Příběh medvěda sjetého kokainem, který vychází ze skutečné události, aspiruje na šílenost roku
Medvěd na koksu | Universal Pictures

Medvěd na koksu (film)

režie: Elizabeth Banks
hrají: Keri Russell, Ray Liotta, Alden Ehrenreich, Brooklynn Prince
premiéra: kino, 23. února 2023
Začneme trailerem, kvůli kterému jste všichni na tenhle článek kliknuli. A abych rovnou odpověděl na palčivou otázkou, která vám rezonuje v hlavě –⁠ skutečně se stal případ (konkrétně v Knoxville, Tennessee v Americe), kdy se medvěd dostal v lese k obrovskému množství kokainu a spořádal ho.
Zatímco skutečného chlupáče to stálo život, ten filmový se sjede a následně rozpoutá peklo. Absurdní zápletka se, pokud můžeme soudit z traileru, naštěstí nebere vůbec vážně. Díky tomu působí Medvěd na koksu jako taková ta šílenost, kterou si člověk strašně užije s partou kamarádů, podobná třeba snímku Hadi v letadle. Jen Elizabeth Banks na režijní sesli trochu děsí. Její reboot Charlieho andílků byl nevtipnou a hlavně nudnou podívanou. Tak snad to tentokrát vyjde lépe. Jde mimochodem o jeden z posledních filmů Raye Liotty, který letos v květnu ve věku 67 let zemřel.
Medvěd na koksu

That '90s Show (seriál)

hrají: Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp, Callie Haverda, Mace Coronel
premiéra: Netflix, 19. ledna 2023
Sitcom Zlatá sedmdesátá s Ashtonem Kutcherem, Topherem Gracem, Laurou Prepon, Dannym Mastersonem a Milou Kunis patří (navzdory otřesné poslední sérii) do zlatého fondu televizní zábavy. Zato pokračování That '80s Show z roku 2002 velkou díru do světa neudělalo. Netflix se přesto rozhodl, že zkusí seriál ještě jednou oprášit, a povolal rodiče ze sedmdesátek, aby provázeli novou generaci děcek v letech devadesátých. Jak to bude fungovat, o tom si můžeme udělat obrázek z kratičkého traileru.
That '90s Show

Super Mario Bros. ve filmu (film)

režie: Aaron Horvath, Michael Jelenic
mluví: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black, Seth Rogen, Charlie Day
premiéra: kino, 23. března 2023
První trailer na celovečerní animované dobrodružství Maria nabídl několik vtipných situací, pořád to ale nebylo ono (částečně kvůli obsazení Chrise Pratta do role Maria, který zněl příliš jako Pratt a velmi málo jako Mario). Nová upoutávka do toho šlape s mnohem větší razancí, dokonce i Pratt už se snaží o italský přízvuk a řada významných postaviček nějak zazáří. Tohle je upoutávka, po které by se mělo po lístcích do kina, minimálně první týden, zaprášit. Teď jen, jak dopadl scénář. Pod ním je podepsaný Matt Fogel, který má na kontě sice snesitelné Mimoně 2, ale také komedii Agenti v sukních: Jaký otec, takový syn, což už malinko nabádá k ostražitosti.
Super Mario Bros. ve filmu | Universal Studios

The Rig (seriál)

hrají: Emily Hampshire, Iain Glen, Calvin Demba, Rochenda Sandall
premiéra: Prime Video, 6. ledna 2023
Netflix slaví s mysteriózními seriály (naposledy 1899) úspěch. A to by bylo, aby konkurence zůstala pozadu. V Amazonu tak zkusí nalákat na Prime Video seriálem, kde se skupina těžařů snaží rozkrýt tajemství zlověstného mračna, které je totálně odřízlo od pevniny. Síly postupně docházejí, panika stoupá a všem se na mysl vkrádá stejná otázka –⁠ vrátí se někdy domů? Hlavními hvězdami jsou Emily Hampshire (Městečko Schitt's Creek) a Iain Glen (Hra o trůny, série Resident Evil). Seriál má šest hodinových epizod.
Ropná plošina

Terapie pravdou (seriál)

hrají: Harrison Ford, Jason Segel, Christa Miller, Jessica Williams
premiéra: Apple TV+, 27. ledna 2023
Harrison Ford si zřejmě práci pro televizi užívá, takže se krom westernového 1923 objeví ještě v komediální Terapii pravdou. Desetidílný seriál sleduje terapeuta Jimmyho (Jason Segel), jenž hodí za hlavu veškeré své vzdělání a rozhodne se svým klientům říkat, co si o nich skutečně myslí. Zatímco jeho dlouholetý výcvik a etika jdou stranou, nové pořádky vedou k nevyhnutelným změnám v životě jeho klientů, což obloukem nakonec ovlivní i jeho samotného. Ford hraje dalšího terapeuta, víc ale o jeho postavě nevíme. A stejně tak první teaser neukazuje nic z děje, jen představuje hlavní herce. Zábava by každopádně měla být zaručená, neboť jde o seriálové dítě Billa Lawrence, autora hitů Scrubs: Doktůrci, Město žen a Ted Lasso.
Terapie pravdou

The Callisto Protocol (videohra)

režie: Glen A. Schofield
hrají: Josh Duhamel, Karen Fukuhara
Milovníci vesmírného hororu, kteří se nechají zlákat i k hraní videoher, mají v živé paměti fantastickou sérii Dead Space. Její autor Glen Schofield nyní přichází s duchovním nástupcem. Ten nese název The Callisto Protocol, a protože v něm nechybí známé tváře, studio nyní přišlo s hraným trailerem coby lákadlem (hra vychází už dnes), kde hlavní roli, stejně jako v samotné hře, ztvárňuje Josh Duhamel (Transformers). Ve hře The Callisto Protocol, zasazené na mrtvý Jupiterův měsíc Callisto v roce 2320, se jako Jacob Lee (Duhamel) nedobrovolně ocitneme ve věznici Black Iron Prison. Když náhlá vlna násilí uvrhne zařízení do víru chaosu, Jacob se musí postavit čelem svým nejhorším obavám, aby dokázal porazit nejen krvežíznivá stvoření.
The Callisto Protocol

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…