Kde je dnes Melounek ze seriálu Ženatý se závazky? Natočila labutí píseň pro Netflix a bojuje se zákeřnou nemocí

Kde je dnes Melounek ze seriálu Ženatý se závazky? Natočila labutí píseň pro Netflix a bojuje se zákeřnou nemocí
Christina Applegate | Columbia TriStar
Christina Applegate se narodila 25. listopadu 1971 v Los Angeles v Kalifornii v rodině herečky Nancy Lee Priddy a hudebního producenta Roberta Applegatea. Poprvé se před kamerou objevila jako tříměsíční miminko v matčině náručí v televizním seriálu Tak jde čas.
Nejspíš i vlivem své matky se odmala toužila stát herečkou a neustále chodila na konkurzy. V roce 1987 přišel zlomový moment její kariéry, když získala roli Melounka Kelly Bundové v sitcomu Ženatý se závazky. Jako krásná, ale hloupoučká blondýnka, která nikdy nevynechá možnost klesnout ve svém myšlenkovém pochodu ještě o nějaké to patro níž, excelovala po celých jedenáct let, co seriál běžel. Za roli obdržela ocenění Young Artist Award a získala značnou popularitu. Tu se snažila zužitkovat v komedii Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela (1991), kterou točila v době, kdy ještě hrála v seriálu.
kde-jde-dnes-melounek-ze-serialu-zenaty-se-zavazky-natocila-labuti-pisen-pro-netflix-a-bojuje-se-zakernou-nemoci
Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela | Warner Bros.
Jakkoli si snímek nevedl v tržbách špatně (stál 10 milionů dolarů a vydělal 25), Applegate se nevyprofilovala jako tahák. Poté, co Ženatý se závazky v roce 1997 skončil, přijala nabídku na vlastní sitcom s názvem Jesse. V seriálu účinkovala v roli Jesse Warnerové, svobodné matky, která se snaží usadit se svým přítelem Diegem Vasquezem (Bruno Campos) a synem Johnem.
Applegate i Campo byli za své role chválení a opakovaně nominovaní na nejrůznější ceny (Christina dokonce na Zlatý glóbus), přičemž mnohé i získali, seriál byl ale navzdory tomu po pouhých dvou sériích zrušen. Následně Applegate získávala vedlejší, obvykle poněkud potrhlé nebo přihlouplé role v nejrůznějších komediálních projektech (parodie Maffiósso, akční komedie Big Hit, Prostě sexy, Zprávař).
Není to nicméně tak, že by její talent nenašel čas od času docenění. Za hostující roli v sitcomu Přátelé získala cenu Emmy a za roli v broadwayském představení Sweet Charity (2005) byla nominovaná na cenu Tony za nejlepší ženský herecký výkon v muzikálu.
Vytouženou šancí na vymanění se ze škatulky se stal v roce 2019 netflixovský seriál Smrt nás spojí, v níž se výbušná vdova Jen (Applegate) pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel, spřátelí s excentrickou optimistkou Judy (Linda Cardellini), která tak trochu něco skrývá. Applegate konečně veřejnost přesvědčila o tom, že má větší herecký rozsah. Právem byla nominovaná na Zlatý glóbus a zdálo se, že jde o začátek nové kariéry. Bohužel se nakonec ukázalo, že pravděpodobně půjde o její poslední roli.
Smrt nás spojí
Smrt nás spojí | Netflix
V roce 2021 v průběhu natáčení třetí a poslední série seriálu lékaři Applegate oznámili, že má roztroušenou sklerózu. Kvůli nemoci následně přibrala osmnáct kilo a musela začít chodit o holi. Byla však rozhodnutá seriál dokončit, ačkoli jí producenti dali možnost odstoupit. Natáčení se pozastavilo na pět měsíců, protože herečka započala léčbu. A až na zmíněná kila byste její zdravotní problémy v seriálu nepoznali (tvůrci si dali hodně záležet, aby scény jejímu stavu přizpůsobili). Variety položilo Applegate otázku, zda bude Jen v seriálu Smrt nás spojí její poslední hlavní rolí. Herečka odpověděla:„Jsem docela přesvědčená, že to tak bude.“
Není to první zdravotní výzva, jíž herečka čelí. V roce 2008 jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu, takže podstoupila mastektomii obou prsů, tedy jejich kompletní odstranění. Kvůli dalšímu riziku rakoviny si později nechala odstranit i vaječníky a vejcovody.
Christina Applegate, nyní podruhé vdaná, má dceru Sadie Grace LeNoble, je dlouhodobá vegetariánka a účastnila se kampaně proti týrání zvířat. Dnes slaví své jednapadesáté narozeniny. Doufejme, že jí síly v budoucnu umožní ještě se účastnit nějakého toho projektu. Na druhou stranu mnozí považují její výkon v seriálu Smrt nás spojí za ten nejlepší, jaký kdy předvedla. A odejít na vrcholu také není nejhorší možnost.
Třetí série Smrt nás spojí je od 17. listopadu dostupná na Netflixu.
kde-jde-dnes-melounek-ze-serialu-zenaty-se-zavazky-natocila-labuti-pisen-pro-netflix-a-bojuje-se-zakernou-nemoci-3
Los Angeles, Kalifornie, 14. listopadu 2022: Christina Applegate se účastní slavnostního ceremoniálu, během kterého jí byla udělena hvězda na Hollywoodském chodníku slávy. | Emma McIntyre / Getty Images

Kinolog: Marilyn Monroe týraná po své smrti. A s ní na Netflixu šíleným filmem i publikum

Snímek Blonde má dlouhých 160 minut. Většina diváků a divaček ho prý vypíná po 10 až 20 minutách. Je opravdu tak hrozný? To, že vadí „běžnému publiku“, se dalo předpokládat. Proč ho ale odmítají i ti náročnější a kultivovanější?