Avatar 2 přináší finální upoutávku, která dokazuje, že nic epičtějšího v kinech neuvidíte

Avatar 2 přináší finální upoutávku, která dokazuje, že nic epičtějšího v kinech neuvidíte
Avatar: The Way of Water | 20th Century Studios
Avatar: The Way of Water klepe na dveře. První pokračování Avatara z roku 2009, který po dvou obnovených premiérách uhájil post nejvýdělečnějšího filmu historie, se v tuzemských kinech představí 16. prosince. James Cameron jej vyvíjel celou dekádu a zvláštní pozornost opět věnoval speciálním efektům, které mají originál překonat. Natáčelo se v ateliérech přímo pod vodní hladinou a realistický efekt na nás z čerstvé upoutávky rozhodně dýchne.

Trailer: Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water | 20th Century Studios
Přesnou zápletku a plány invazivních lidí na Pandoře sice stále neznáme, ale musí nám stačit, že trailer překypuje úžasnými záběry i náznaky silného dramatu, které spojí staronové členy obyvatelstva Na'vi v odlišném prostředí a proti nové hrozbě. Na dvou minutách se to hemží mořskými stvořeními, které budou protagonistům pomáhat v boji s nepřáteli, a je vidět, že Cameronův tým zavařil spoustu procesorů, aby mohl takto pompézní vizi oživit.
Film potvrá 192 minut a bude prvním z plánovaných čtyř pokračování. Cameron sice dlouhodobě straší, že v případě finančního neúspěchu Pandoru definitivně opustí po zkompletování trilogie, ale černé scénáře zatím ustupují rostoucí zvědavosti a natěšení. První predikce hovoří o velkém tržebním triumfu, ačkoli výsledek jedničky, která už vydělala 2,922 miliardy, asi zůstane nepřekonaný.
V čerstvém rozhovoru pro GQ se Cameron nechal slyšet, že k výrobě pokračování přistoupil po dlouhém váhání a díky přesvědčení, že jako rozený vypravěč spatřil příběh, který musel odvyprávět. Po třináctileté prodlevě a zdlouhavém tvůrčím procesu nezbývá než věřit, že svým slovům dostojí. Dosavadní upoutávky včetně té nejnovější mluví v jeho prospěch.
Půjdete v prosinci do kina?

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…