Piráti z Karibiku s Margot Robbie nebudou. Studio u dalšího filmu raději vsadí na klasiku

Piráti z Karibiku s Margot Robbie nebudou. Studio u dalšího filmu raději vsadí na klasiku
Piráti z Karibiku | Disney
Od počátku šlo o problematický projekt. Fanoušci i fanynky nesly nelibě, že byl Johnny Depp vyštípaný z pirátské série před vynesením rozsudku, a i když studio přivedlo na palubu rebootu oblíbenou Margot Robbie, pořád se nedařilo zklidnit rozbouřené vody diskusních serverů (ve zkratce se dá říct, že málokdo projevoval o piráty bez Deppa zájem).
V rozhovoru pro Vanity Fair nyní Robbie uvedla, že její Piráti z Karibiku jsou zrušení: „Měli jsme nápad a nějakou dobu jsme ho vyvíjeli. Měli jsme příběh, který se víc soustředil na ženské hrdinky, i když nejen na ně, a bylo to zkrátka jiné. Přišlo nám to velmi cool. Podle všeho ale studio nemá zájem.“ Projekt byl oznámený v červnu 2020, scénář měla napsat Christina Hodson (Birds of Prey – Podivuhodná proměna Harley Quinn) a mezi producenty byl i Jerry Bruckheimer, který zaštítil všech pět předchozích filmů.
Margot Robbie
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) | Warner Bros.
Chystaný film neměl navazovat na předchozí snímky ani z nich vycházet. Nabídl by samostatný příběh a stejně tak nové postavy. Ještě letos v květnu byl v aktivním vývoji, již v srpnu nicméně Bruckheimer naznačil, že se možná nakonec nepůjde novým směrem. To teď potvrdila Robbie, což ale neznamená, že by se další Piráti nechystali.
Další snímek je pořád na cestě a pracuje na něm scenárista Ted Elliott, autor původní série. Znamená to, že se bude přímo navazovat? To v tuhle chvíli netušíme. Johnny Depp řekl, že o návrat k sérii nemá zájem. A Bruckheimer ohledně Deppova možného znovuzapojení mlží.
Studio Disney je nyní ve velmi nevýhodné pozici. Deppa pustilo k vodě záhy poté, co se objevila první obvinění, od té doby to fanoušci i fanynky dávají studiu online ve velkém sežrat (a hlasy zesílily, když Depp vyhrál druhý soud ve Virginii). Může se jevit jako nejjednodušší znovu najmout Deppa, ten by si ale nepochybně, už z principu, řekl o astronomickou částku, která by se studiu nemusela vyplatit. Možná by tak bylo lepší nechat Piráty z Karibiku nějakou tu dekádu spát.
Johnny Depp
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna | če
Film Piráti z Karibiku – Prokletí Černé perly, natočený podle stejnojmenné atrakce z Disneylandu, se stal v létě 2003 překvapivým hitem, který v celosvětových pokladnách utržil přes 650 milionů dolarů a Johnnymu Deppovi vynesl nominaci na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.
Film se dočkal čtyř pokračování, která v kinech vydělala přes tři miliardy dolarů. Nnicméně jejich rozpočty byly astronomické (třetí díl stál 300 milionů dolarů, čtvrtý dokonce 379), takže se Piráti vždy zahojili až díky mezinárodní distribuci. I proto si studio nemůže v případě dalšího pokračování dovolit riskovat.

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…