Trailerová nálož týdne: Zloděj chycený do nezvyklé pasti, westernový Nicolas Cage a zavražděný Santa Claus

Trailerová nálož týdne: Zloděj chycený do nezvyklé pasti, westernový Nicolas Cage a zavražděný Santa Claus
Inside | Focus Features

Inside (film)

režie: Vasilis Katsoupis
hrají: Willem Dafoe, Gene Bervoets, Eliza Stuyck, Josia Krug
premiéra: 2023
Znáte takové ty sympatické malé filmy, které si vystačí s omezeným prostorem i skromným počtem herců a rozehrají velké věci? Inside by mohl být přesně ten druh podívané. Hlavním hrdinou je Nemo (Willem Dafoe), profesionální zloděj, který si dává sakra pozor na to, aby ho někdo při práci neklepl přes prsty. Poslední akcička mu ale nevyjde podle představ a on zůstane uvězněný v luxusním apartmánu na newyorském Times Square. A jako by to nestačilo, byt má pro nečekané návštěvy několik nepříjemných technologických překvapení, což povede ke slušné psychedelické jízdě. Budou se během ní jíst akvarijní rybičky a vést dialogy s holubem na římse.
Inside

The Old Way (film)

režie: Brett Donowho
hrají: Nicolas Cage, Ryan Kiera Armstrong, Clint Howard, Abraham Benrubi
premiéra: 2023
Nicolas Cage v posledních letech ve velkém střídá ambiciózní projekty s béčkovými výplachy toho nejhrubšího ražení. The Old Way sice nemá vraždící hračky (Willyho kouzelný svět) ani nevykrádá Predátora (Jiu Jitsu), přesto patří, navzdory westernovým kulisám, do druhé zmíněné kategorie. Režisér Donowho se u publika nejvíc zapsal pozdní willisovkou Pravidla pomsty, a pokud jste ji viděli, chápete, že nás velké hody nečekají. Příběh otce, který naučí dcerku střílet, aby společně pomstili zavražděnou matku, má přesto něco do sebe. Tak třeba z toho bude aspoň fajn průměr, jakkoli nejde o roli, v níž by mohl Nick předvést své šílené já (což je, když dojde na jeho „pitomé“ filmy, to nejzábavnější, co dané kousky nabízejí).
The Old Way

Král Šumavy: Fantom temného kraje (minisérie)

režie: David Ondříček
hrají: Oskar Hes, Vojtěch Vodochodský, Gabriela Heclová, Jan Jankovský
premiéra: Voyo, 9. prosince 2022
Nova se svým Voyem začala šlapat do exkluzivního obsahu a seriálový Král Šumavy vypadá na další zajímavý příspěvek, který by mohl nějaké ty nové předplatitele nalákat. Je jaro 1948. Ještě neodezněla radost z míru a Východ i Západ už se bojí třetí světové války. Oba světy od sebe oddělují hluboké lesy Šumavy. V kuchyni Sboru národní bezpečnosti ve Zvonkové slouží čtyřiadvacetiletý kuchtík Josef Hasil. Divoký kluk. Stihl už zažít válku v německém pracovním lágru a pracoval i jako spojka mezi partyzány. Teď touží především po zábavě, dobrodružství, volnosti. To poslední, o co se zajímá, je politika. Neustále eskalující situace ho ale nakonec donutí, aby se zapojil.
Král Šumavy: Fantom temného kraje

Sonic Prime (seriál)

premiéra: Netflix, 15. prosince 2022
Ježek Sonic je díky úspěšné filmové sérii na koni. Nedávno navíc vyšla povedená hra Sonic Frontiers, takže s jistotou můžeme říct, že nás modrý ježura v nejbližší době jen tak neopustí. Přihřát si polívčičku se pokusí i Netflix se svým seriálem Sonic Prime, který bude mít premiéru v polovině prosince. Padouch Dr. Eggman v něm otřese celým vesmírem a je na Sonicovi, aby přes paralelní dimenze nejen zachránil svět, ale současně i své přátele.
Sonic Prime

Mezi živly (film)

režie: Peter Sohn
premiéra: kino, 15. června 2023
Pixar nám svou novinkou znovu dokáže, že fantazii se meze nekladou. První trailer na animovanou novinku Mezi živly odhaluje, jak vypadá jedinečné pestrobarevné město živlů. V jedoucím vagónu se postupně seznamujeme se zástupci země, vzduchu, ohně a vody. Poslední dva jmenované živly budou hrát prim a odpoví na otázkou, zdali může fungovat jejich vztah. Prostě Pixar takový, jak ho máme rádi. Na film si ale ještě půl roku počkáme.
Mezi živly | Disney

Who Killed Santa? A Murderville Murder (TV speciál)

režie: Laura Murphy
hrají: Will Arnett, Jason Bateman, Maya Rudolph, Lilan Bowden
premiéra: Netflix, 15. prosince 2022
Letošní netflixovský komediální seriál Murderville přišel s originálním konceptem. Klasicky skriptovaná show o vyšetřování vraždy, kterou provádí svérázný detektiv v podání Willa Arnetta, je narušená tím, že dostane hvězdného parťáka, který jako jediný nemá k dispozici scénář. Ve vánočním speciálu hvězdné hosty zastupují Jason Bateman (Ozark) a Maya Rudolph (Dobré místo). Přirozeně se bude řešit vražda Santy. Koho taky jiného?
Murderville: Kdo zabil Santu?

Kinolog: Maminky a padouši mají vždy pravdu. Alespoň v komiksových filmech

Marvelovské komiksy se rozrostly na třicet titulů. Druhý díl Black Panthera však postrádá původního hrdinu, nahradily ho hned čtyři hrdinky. A padouch je ještě méně padouchovitý než předtím.