Trailerová nálož týdne: Jiří Langmajer trosečníkem na ostrově, Channing Tatum naposledy jako striptér a Downey jr. představující otce

Trailerová nálož týdne: Jiří Langmajer trosečníkem na ostrově,  Channing Tatum naposledy jako striptér a Downey jr. představující otce
Ostrov | CinemArt

Ostrov (film)

režie: Rudolf Havlík
hrají: Jiří Langmajer, Jana Plodková
premiéra: kino, 2. února 2023
Režisér Rudolf Havlík se rozhodl, že nám každý rok dopřeje minimálně jeden film s Jiřím Langmajerem (pánové za sebou mají oba díly Po čem muži touží, Bábovky a Minutu věčnosti). Tentokrát si při psaní nové taškařice vzpomněl na stařičkou komedii Ivana Reitmana Šest dní, sedm nocí (1998), v níž nesourodá dvojice (Harrison Ford a Anne Heche) ztroskotá na ostrově. Tehdy jim vyjma vzájemných hádek znepříjemňovala realitu i příroda a piráti, u české verze s rozhádanými manželi máme vlastně jen záběry na pláž, tím to končí. Náklady byly evidentně držené extrémně nízko a bohužel ani ty vtípky moc nefungují. Pokud vás téma láká, dejte si zmíněných Šest dní, sedm nocí. Téměř s jistotou můžeme říct, že se u nich budete bavit lépe.
Ostrov | CinemArt

Bez kalhot: Poslední tanec (film)

režie: Steven Soderbergh
hrají: Channing Tatum, Salma Hayek, Gavin Spokes, Caitlin Gerard
premiéra: kino, 9 února 2023
„Magic“ Mike Lane (Tatum) po delší pauze opět míří na scénu poté, co zkrachoval jeho podnikatelský záměr, kvůli němuž přišel na mizinu a začal pracovat na Floridě jako barman. Mike se vydává do Londýna, kde ho, jak doufá, čeká poslední taneční štace s bohatou ženou (Salma Hayek), která má pro něj neodolatelnou nabídku... A také vlastní tajný plán. Třetí a nejspíš i finální díl úspěšné série Bez kalhot původně mířil do knihovny streamovací služby HBO Max. Poté ale došlo u Warnerů, kteří HBO vlastní, k zemětřesení, nejrůznější plány se změnily a mezi nimi i cíl třetího Mikeova dobrodružství. Kdo se tedy bál, že si Tatumovy finální sexy taneční pohyby neužije na velkém plátně, může být v klidu. V únoru se dočkáte.
Bez kalhot: Poslední tanec: trailer | Warner Bros.

Christmas with the Campbells (film)

režie: Clare Niederpruem
hrají: Brittany Snow, Justin Long, JoAnna Garcia Swisher, George Wendt
premiéra: 2022
Vánoce jsou za rohem, což znamená, že se na nás začnou sypat nové, snaživé (a většinou otřesné) sváteční filmy. Jedním z těch přijatelnějších by mohly být Vánoce u Campbellových, na kterých se coby spoluscenárista a producent podílel herec Vince Vaughn (Stážisti, Nesvatbovi). Obsazení má hned několik silnějších jmen a trailer, když už nic, nabízí několik uvolněných momentů, které umí vykouzlit úsměv na tváři. Vánoční klasika z toho nekouká, příjemné odreagování se během svátků by to ale být mohlo.
Christmas with the Campbells

Říše světla (film)

režie: Sam Mendes
hrají: Olivia Colman, Micheal Ward, Colin Firth, Toby Jones, Tom Brooke
premiéra: kino,2. března 2023
Trailer na Říši světla, romantické drama vyprávějící o jedinečném kině, v němž se odráží láska k filmu, ale také formují životy jeho zaměstnanců, je novým dílem talentovaného Sama Mendese. Trailer nám připomíná, že režíroval bondovku Spectre a válečné drama 1917, to ale podle mě nedělá Říši světla správnou službu. V kontrastu s látkou by se mnohem více slušelo připomenout to, že Mendes má na svém kontě Americkou krásu a Cestu do záhuby. Právě tyto snímky poetika Říše světla připomíná víc. Americké recenze jsou zatím spíše rozpačité, pokud jde o film jako takový, minimálně Olivia Colman si ale v mnohých očích zaslouží útočit na nějaké ty ceny.
Říše světla

Sr. (film)

režie: Chris Smith
hrají: Robert Downey sr., Robert Downey jr., Alan Arkin, Sean Hayes
premiéra: Netflix,2. prosince2022
Celý svět zná v současnosti hlavně jeho syna. To ale nebyl vždy tím nejúspěšnějším Robertem Downeym. Ještě než se junior celosvětově proslavil v marvelovkách, mělo největší zvuk jméno jeho otce, platící svého času za úspěšného, nebojácného, vizionářského a také poněkud svérázného režiséra. Kým opravdu byl, jaký vliv měl na Roberta (a že nebyl vždy nejlepší) a jakou zanechal stopu ve světě filmu, o tom všem povypráví hodinu a půl dlouhý dokument exkluzivně natočený pro Netflix.
Sr.

Fallout 76 Live Action Concept Trailer

Streamovací služba Prime Video momentálně připravuje velkolepý seriál Fallout, jímž by ráda nalákala více předplatitelů. Zatím netušíme, kdy série vyjde. Fanoušci a fanynky si proto zkrátili čekání natočením vlastní verze, která vychází z online multiplayerové hry Fallout 76.
Konkrétně režisér concept traileru Brian Curtin k videu uvedl: „Chápu to. Fallout 76 měl těžký start, ale to nijak nesnižuje nezapomenutelný zážitek z toho, když jste poprvé vystoupili z Vaultu 76 a prozkoumávali apalačskou pustinu s přáteli. Průzkum, zastávky a kochání se, abyste si mezi vším tím chaosem udělali epickou fotku, bylo zábavné. Svět byl krásný a dobrodružství bylo dostatek, pokud jste byli ochotní je vyhledávat. Na téhle hře je rozhodně něco s.p.e.c.i.a.l.ního. Toto video je projevem inspirace, kterou jsem našel. Pro zakrvácené poutníky, kteří našli krásu v rozbitém světě, a pro ty, kteří ji s nezlomnou vírou budují.“
Fallout 76 - Live Action Concept Trailer

Kinolog: Co je nejhorší na seriálovém Pánovi prstenů? Jeff Sauron Bezos

Služba Prime Video, která patří Amazonu, přišla s nejdražším fantasy seriálem všech dob, jenž je dokonce ještě dražší než původní Pán prstenů. První ohlasy jsou natolik rozporuplné, že se této záhadě podíváme na zoubek.