Lucy: Kinohit Luca Bessona se dočká seriálového pokračování

Lucy: Kinohit Luca Bessona se dočká seriálového pokračování
Lucy | Universal Pictures
Snímek z roku 2014 je příběhem typické „blbé" blondýnky, která má vinou vlastní naivity v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, již má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Shodou okolností se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyina těla. Speciální matroš udělá z Lucy v podstatě superhrdinku s nadlidskými schopnostmi, ale navíc výrazně zvýší procento využití její mozkové kapacity. A celou dobu má samozřejmě v patách gang, jemuž drogy patří. O akční zábavu je postaráno.
Pokud vezmeme, jak výrazným autorem byl Besson především počátkem devadesátých let, navíc silně ovlivněným americkou tvorbou, je Lucy v jeho repertoáru –⁠ navzdory svému obřímu úspěchu – paradoxně poměrně sterilní a nejméně nápaditou podívanou. Přesto u publika, pokud budeme vycházet z celosvětových tržeb, nejvíce rezonovala (snímek stál 40 milionů dolarů a vydělal celosvětově 457). Nelze se proto divit, že se připravuje pokračování.
Léta se mluvilo o druhém fílmu, nakonec se ale dočkáme seriálu. Příběh je v tuhle chvíli držený pod pokličkou, studio nicméně vyjednává s Morganem Freemanem, aby si zopakoval roli profesora Normana, největšího odborníka na lidský mozek. Johansson v rovnici z logických důvodů není (kdo viděl snímek, chápe proč), Freeman by ale byl logickým průvodcem seriálu, neboť jeho postava by mohla předat potřebné informace dalšímu hrdinovi/hrdince a současně by tvořil potřebné pojítko s původním filmem.
Morgan Freeman
Lucy | Universal Pictures
Zatím není ani jisté, zda se na projektu nějak podílí Besson. Není to nicméně poprvé, co se filmový hit z jeho stáje stane předobrazem seriálu. Svých televizních verzí se dočkaly hity Kurýr, Taxi, 96 hodin i Brutální Nikita. Nutno podotknout, že ani v jednom případě nešlo o díla, která by si vysloužila místo v síni slávy (případně by bez nich fanoušci a fanynky originálu nedokázali žít). Lucy by nicméně mohla přitáhnout potřebnou pozornost, pokud se najde odpovídající náhrada za Johansson. A jestli bude na palubě Freeman, je na hit téměř jistě zaděláno.

Kinolog: Co je nejhorší na seriálovém Pánovi prstenů? Jeff Sauron Bezos

Služba Prime Video, která patří Amazonu, přišla s nejdražším fantasy seriálem všech dob, jenž je dokonce ještě dražší než původní Pán prstenů. První ohlasy jsou natolik rozporuplné, že se této záhadě podíváme na zoubek.