Zapomeňte na Muzikál ze střední. Zac Efron ukazuje nabušené svalstvo a sestřih ze Shreka ve filmu o prokleté wrestlingové dynastii

Zapomeňte na Muzikál ze střední. Zac Efron ukazuje nabušené svalstvo a sestřih ze Shreka ve filmu o prokleté wrestlingové dynastii
The Iron Claw | A24
Odkaz Muzikálu ze střední, v němž pubertální Zac Efron házel patkou, lze v dnešní době setřást jen s největší námahou. Pětatřicetiletý herec to už zkoušel v Pobřežní hlídce, kde předvedl katalogově vyrýsované břišáky, v dramatu Zlo s lidskou tváří, v němž se převtělil do sériového vraha Teda Bundyho, nebo v letošním Zlatě, které odehrál skoro sám v rozpálené australské poušti.
Nyní se ale blíží snímek, který Efronovi buď zajistí větší respekt, nebo z něj učiní karikaturu vhodnou pro legrační sběratelské figurky. Tím filmem je biografické sportovní drama The Iron Claw od studia A24, které se zaměří na slavnou wrestlingovou rodinu Von Erich. Jméno se odvozuje od zápasnické přezdívky jejího patriarchy Jacka Adkissona, jenž v ringu ztvárňoval smyšleného nacistického zloducha a potřeboval německy znějící jméno.
Vanessa Hudgens, Zac Efron
Muzikál ze střední | Salty Pictures
Dynastie zahájila svou úctyhodnou sportovní dráhu v šedesátých letech a velkou měrou přispěla k popularizaci wrestlingu a k začlenění nespočtu zápasnických prvků. Efron si zahraje jednoho z šesti Adkissonových synů Kevina Von Ericha, jenž se od poloviny sedmdesátých let těšil oblibě wrestlingové obce díky své skvělé fyzičce a atraktivní vizáži.
Snímek napsal a režíruje Sean Durkin, jenž má na kontě celovečerní filmy Martha Marcy May Marlene a Klícka. Příběh by měl postihnout mnoho let ze života rodiny, na které leží rodové prokletí – všech pět Kevinových bratrů totiž zemřelo předčasně ještě před smrtí otce, jenž naposledy vydechl roku 1997 v nedožitých 68 letech.
První oficiální fotografii Efron zveřejnil na svém instagramovém profilu. Zachycuje jej v akrobatické, takřka horizontální pozici během zápasu a kompletně odhaluje jeho fyzičku i nový sestřih, které se v posledních dnech staly díky uniklým fotkám ze zákulisí na internetu hitem. Efron očividně strávil spoustu času v posilovně, aby napodobil vrcholnou formu dnes pětašedesátiletého Kevina Von Ericha. S tím souvisí i účes, který mnozí uživatelé pohotově přirovnali k postavě lorda Farquaada z animované klasiky Shrek.
Takto nápadná vizáž ale nemusí být nutně ke škodě, neboť svět wrestlingu se v křečovité excentričnosti hrdě brodí a Von Erich patří k jeho nejvěhlasnějším hvězdám. Wrestler od Darrena Aronofskyho navíc dokázal, že ke sportu proslavenému Hulkem Hoganem či Dwaynem Johnsonem lze přistupovat seriózně a odkrýt jeho temné stránky, což historie Von Erichů vyžaduje. Hned tři z šesti sourozenců spáchali sebevraždu a za oponou fenomenálního sportovního či televizního úspěchu se skrývaly frustrace a návykové látky.
Sám Kevin Von Erich dal filmu požehnání prostřednictvím videa na YouTube, v němž adoroval Efronovu formu. S hercem prý sice osobně nemluvil, ale konzultace se Seanem Durkinem v něm vyvolaly dobré dojmy. Pokud se tvůrci rozhodnou pokrýt co největší část jeho života, mohou klidně skončit až v roce 2017, kdy se Von Erich po dvaadvacetileté pauze na skok vrátil do ringu.
Vedle Efrona si v The Iron Claw zahrají třeba Lily James, která se letos převtělila do Pamely Anderson v seriálu Pam & Tommy, Maura Tierney (Insomnie) nebo Harris Dickinson z letošního festivalového hitu Trojúhelník smutku. Do kin by se měl snímek podívat v průběhu příštího roku.

Kinolog: Proč nejde natočit skutečně protiválečný film? Jelikož milujeme zabíjení a smrt

Jedna z nejslavnějších knih všech dob se dočkala už třetího zfilmování. Je určitě nejbrutálnější, ale ne nejlepší. Tento díl bude i tom, jak se dá filmovat válka.