Hvězdy se opět sjíždí do Prahy. Keanu Reeves a Ana de Armas budou natáčet ženského Johna Wicka

Hvězdy se opět sjíždí do Prahy. Keanu Reeves a Ana de Armas budou natáčet ženského Johna Wicka
John Wick 3 | Lionsgate
Keanu Reeves si poprvé zahrál Johna Wicka roku 2014. Nejenže tím vzkřísil svou uvadající kariéru, ale stal se tváří nejpopulárnější akční série současnosti. Svět nájemných zabijáků kolem hotelu Continental publikum přitahuje jednak díky propracovaným charakterům, jednak zásluhou spektakulární „gun-fu“ akce, zapojující do přestřelek prvky asijských bojových umění.
John Wick 4 má dorazit v příštím březnu a není jediným projektem, který sérii rozšíří. Ředitel distribuční společnosti Lionsgate Jon Feltheimer v rozhovoru pro IndieWire nastínil budoucnost franšízy, která by měla zahrnovat videohru a televizní seriál The Continental, uvedený na streamovacích službách Peacock a Prime Video. Ten se natáčel začátkem roku v Budapešti a účinkuje v něm například Mel Gibson.
Není čas zemřít
Ana de Armas – Není čas zemřít | Forum Film
Nejaktuálnější vývoj se ovšem týká filmu Ballerina, který studio poprvé oznámilo už roku 2017. Hlavní hrdinkou tohoto spin-offu bude vražedkyně s baletním výcvikem, již jsme mohli zahlédnout už ve třetím Johnu Wickovi. Tehdy ji ztvárnila baletka a začínající herečka Unity Phelan, již ale pro filmovou verzi nahradí renomovaná Ana de Armas. Rodačka z Kuby letos útočí na Oscara díky heroickému ztvárnění Marilyn Monroe v kontroverzním životopisu Blondýnka, známe ji také z bondovky Není čas zemřít či z úspěšné netflixovky Na nože.
Armas mohli někteří šťastlivci spatřit v Praze už při natáčení akčňáku Gray Man, kde zazářila po boku Ryana Goslinga a Chrise Evanse. A příležitost dostanou znovu, neboť Ballerina zahájí produkci v pražských ulicích už sedmého listopadu. Web Prague Reporter informoval, že se bude mimo jiné natáčet u hotelu Opera na Těšnově či na Masarykově nádraží. Štáb se v České republice zdrží tři měsíce a dočkáme se také Keanu Reevese, jenž se v Praze nedávno fotil s některými fanoušky.
V jeho případě ale můžeme očekávat spíše menší podpůrné cameo, jelikož Ballerina bude patřit primárně Armas. Populární herečka dle Movieweb podmínila svou účast tím, že sama vybere scenáristku, která správně podchytí ženský tón snímku režírovaného Lenem Wisemanem (Smrtonosná past 4.0). Volba padla na Emerald Fennell, která získala Oscara za nejlepší původní scénář k emancipačnímu dramatu Nadějná mladá žena.
„Záleželo mi na zapojení ženské scenáristky, neboť když jsem se k projektu připojila, figuroval u něj pouze režisér Len Wiseman a jeden další muž. A to podle mě nemohlo fungovat. Vyzpovídala jsem tedy asi pět nebo šest žen,“ prozradila Ana de Armas pro Elle.
hvezdy-se-opet-sjizdi-do-prahy-keanu-reeves-a-ana-de-armas-budou-natacet-zenskeho-johna-wicka
Unity Phelan jako Balerína – John Wick 3 | Lionsgate
Chad Stahelski, jenž režíroval všechny čtyři filmy o Johnu Wickovi a který u Balleriny zastává producentskou pozici, pro změnu vyhlíží spolupráci s Wisemanem. „Někdo tak kvalitní a stylisticky vyzrálý jako Len se tu může hodně vyřádit,“ řekl Stahelski roku 2020 pro Hollywood Reporter. „S ním na palubě se bude k designu akčních scén přistupovat docela jinak. Mám na mysli kulisy, role postav a celkově to, jak hodlá naložit s akčními scénami. Nebudeme chtít jen dokola kopírovat sami sebe a gun-fu. Máme tu odlišný charakter a chceme k němu také jinak přistupovat,“ dodal.

Kinolog: Proč nejde natočit skutečně protiválečný film? Jelikož milujeme zabíjení a smrt

Jedna z nejslavnějších knih všech dob se dočkala už třetího zfilmování. Je určitě nejbrutálnější, ale ne nejlepší. Tento díl bude i tom, jak se dá filmovat válka.