Reboot kultovní Vrány jde do postprodukce. Tragicky zesnulého Brandona Lee nahradí představitel děsivého Pennywise

Reboot kultovní Vrány jde do postprodukce. Tragicky zesnulého Brandona Lee nahradí představitel děsivého Pennywise
Brandon Lee – Vrána | Miramax Films
Aby procitl z traumatického zážitku, kdy jeho přítelkyně zemřela pod koly opilého řidiče, James O'Barr publikoval roku 1989 první část grafické novely Vrána. Hrdinou příběhu je Eric, jenž umírá spolu se svou snoubenkou po střetu s násilným pouličním gangem. Přesně o rok později Eric vstává z hrobu díky vráně, která jeho duši přivádí zpět, a on se jako nesmrtelný začíná mstít vrahům.
Vrána zaujala režiséra Alexe Proyase (Smrtihlav, Já, robot), který filmovou adaptaci uvedl na konci roku 1994 do kin. Projekt provázelo tragické úmrtí hlavního hereckého představitele Brandona Lee, syna legendárního Bruce Lee, který zemřel po zásahu zbloudilou kulkou přímo na place. A na gotický kult bylo zaděláno.
Vrána: Příběh komiksové adaptace, která se zrodila z bolesti a skončila nešťastnou smrtí hlavního herce
Téma10. 12. 2020
Vrána: Příběh komiksové adaptace, která se zrodila z bolesti a skončila nešťastnou smrtí hlavního herce
Vrána se kromě filmu z roku 1994 dočkala též dalších dílů, vzniklo několik snímků a televizní seriál, přičemž titul kultovní záležitosti zůstává prvnímu filmu z roku 1994. Reboot Vrány byl v plánu už roku 2008, jenže z realizace pod režijní taktovkou Stephena Norringtona (Blade, Liga výjimečných) nakonec sešlo. Projektu se vzdal i režisér Corin Hardy (Sestra, seriál Gangs of London), v jehož pojetí měl Erika ztvárnit Jason Momoa (Aquaman). Od práce na filmu odstoupili roku 2018.
Aktuálně avizovaný reboot budí po dlouhých dekádách silná očekávání. Tvůrci se museli popasovat s faktem, že fanoušci budou nového představitele Erika srovnávat s Brandonem Lee (něco podobného potkalo všechny představitele Jokera, kteří se role zhostili po Heathu Ledgerovi).
Bill Skarsgård
Bill Skarsgård v seriálu Castle Rock | Hulu
Nerdfix letos na začátku října informoval, že filmový štáb s hercem Billem Skarsgårdem v rol Erica Dravena část filmu natáčel v Praze, jejíž historická architektura a zákoutí jistě pomohou umocnit gotickou atmosféru snímku.
Aktuálně dokončovaná Vrána vzniká pod režijním dohledem Ruperta Sanderse (Sněhurka a lovec, Ghost in the Shell, seriál Nadace) a dle informací webu Slash Film by měla být hotová příští rok. Původně se počítalo s tím, že půjde rovnou na VOD, jenže silný koproducent, společnost Ashland Hill Media Finance, svým finančním vkladem urychlila postup postprodukce. Navíc se dá očekávat, že snímek půjde do klasické kinodistribuce. To fanoušci grafické novely, původního filmu a kultury klasického chození do sálů jistě ocení.

Kinolog: Co je nejhorší na seriálovém Pánovi prstenů? Jeff Sauron Bezos

Služba Prime Video, která patří Amazonu, přišla s nejdražším fantasy seriálem všech dob, jenž je dokonce ještě dražší než původní Pán prstenů. První ohlasy jsou natolik rozporuplné, že se této záhadě podíváme na zoubek.