Trailerová nálož týdne: Nová seriálová pecka od tvůrců Dark nabízí Titanic v bermudském trojúhelníku

Trailerová nálož týdne: Nová seriálová pecka od tvůrců Dark nabízí Titanic v bermudském trojúhelníku
1899 | Netflix

Troll (film)

režie: Roar Uthaug
hrají: Ine Marie Wilmann, Kim S. Falck-Jørgensen, Mads Sjøgård Pettersen
premiéra: Netflix, 1. prosince 2022
Hluboko v hoře Dovre se probudilo cosi, co tam bylo tisíce let uvězněné. Ničí vše, co stojí v cestě, a míří k hlavnímu norskému městu. Oslo se začíná bát a na zástupci lidí musí zastavit tvora, který měl žít pouze v jejich lidových báchorkách. Taková je výchozí zápletka norské novinky Troll, která v traileru udivuje tím, že jde o regulérní monster film, navíc podle všeho s dostatečným rozpočtem. Režírující Roar Uthaug je navíc velmi šikovný filmař. Většina diváků zná jeho práci hlavně díky katastrofické Vlně a Tomb Raiderovi s Alicií Vikander. Milovníci hororů mají stále v živé paměti strhující slasher Ledová smrt, jímž kdysi u filmu debutoval. Troll se netváří, že by měl podobné ambice, ale třeba něčím drsnějším překvapí.
Trol

Proklatá romance (film)

režie: Adam Shankman
hrají: Amy Adams, Idina Menzel, James Marsden, Patrick Dempsey
premiéra: Disney+, 24. listopadu 2022
Pokračování rodinné komedie Kouzelná romance nás posune o deset let dopředu oproti událostem předchozího filmu (i když ve skutečnosti premiéru snímků dělí 15 let). Giselle a Robert se s dcerou Morgan a novým přírůstkem do rodiny stěhují na předměstí Monroeville. Giselle se snaží zvládat každodenní život a starost o miminko, ale když nastanou problémy, vyřkne přání, aby jejich život byl dokonalý jako pohádka. V tu chvíli se kouzlo, které kdysi s Robertem porazili, vrátí zpět a Giselle bude muset zachránit svou rodinu i rodné království Andalasii předtím, než hodiny odbijí půlnoc.
Prokletá romance

Lamborghini (film)

režie: Robert Moresco
hrají: Frank Grillo, Mira Sorvino, Gabriel Byrne, Eliana Jones
premiéra: zatím bez české premiéry
Následující kousek ocení hlavně milovníci luxusních italských aut. Novinka Roberta Moresca (scénář k oscarovému Crash) nám ukáže, jakými zkouškami a útrapami prošel Ferruccio Lamborghini (Frank Grillo), aby vytvořil vůz, který je dnes synonymem luxusu. Lamborghini ve snaze dosáhnout svého snu osloví Enza Ferrariho (Gabriel Byrne), jenž se mu ale vysměje. To je jiskra, jež Lamborghiniho přiměje k výrobě auta, které bude silné, výkonné, nezapomenutelné a lepší než ferrari. Zkrátka taková životopisná klasika o naplnění jednoho snu, kterou v rámci traileru drolí jen to, že onen snaživý italský přízvuk, jaký má Grillo, malinko tahá za uši.
Lamborghini

1899 (seriál)

režie: Baran bo Odar
hrají: Emily Beecham, Andreas Pietschmann, Aneurin Barnard
premiéra: Netflix, 17. listopadu 2022
Na cestě z Evropy do Nového světa narazí pestrá směsice přistěhovalců na jinou loď, kterou unáší mořský proud. To, co naleznou na její palubě, promění jejich cestu za snem v noční můru. Což zní samo o sobě jako fajn základ (strašidelné lodě jsou vděčnou, ale bohužel stále příliš málo využívanou kulisou), mysteriózní seriál 1899 si ale navíc brousí zuby na to být jednou z největších událostí roku, neboť jeho tvůrci Baran bo Odar a Jantje Friese na Netlflixu dříve zaváleli s tajemnou sérií Dark. Na hit je tedy zaděláno.
1899

The Eternal Daughter (film)

režie: Joanna Hogg
hrají: Tilda Swinton, Carly-Sophia Davies, Zinnia Davies-Cooke
premiéra: zatím bez české premiéry
Dcera s matkou musí společně čelit dlouho pohřbeným rodinným tajemstvím, které navždy změní jejich životy. Vracejí se do bývalého domova, který se nyní změnil v hotel, oplývá mysteriem a tíhou minulosti. Že to nezní dost lákavě? Pak si přidejte hutnou atmosféru starého sídla, nádech poctivé duchařské historky, fenomenální Tildu Swinton v hlavní dvojroli (matka i dcera) a Martina Scorseseho na produkční židli. The Eternal Daughter může působit nenápadně, ale slibuje velkou podívanou.
Věčná dcera | A24 Films

God of War: Ragnarok (videohra)

Tuto trailerovou nálož zakončíme roztomilou blbinkou, a to hranou upoutávkou na hru God of War: Ragnarok, která vychází již 9. listopadu. Společnost Sony se rozhodla hráčům připomenout, jak důležitý byl v předchozím díle vztah Krata s jeho synem Atreem a že by se prý od nich jiní mohli učit. Ve vtipném videu se tak snaží podobný model využít James LeBron, John Travolta a Ben Stiller, který na to jde rovnou v kostýmu.
God of War: Ragnarök

Kinolog: Sex za socialismu nám kazili patriarchální fotříci. Jinak byl možná lepší než teď

Česká televize ukrývá jeden ze svých nejlepších dokumentárně vzdělávacích pořadů jen na webu a nevysílá ho celoplošně. Osmidílná Kronika orgasmu o dějinách sexuologie v Československu bude bavit mladší i starší publikum.