Henry Cavill opouští Zaklínače. Ve čtvrté sezóně ho v roli Geralta z Rivie nahradí Liam Hemsworth

Henry Cavill opouští Zaklínače. Ve čtvrté sezóně ho v roli Geralta z Rivie nahradí Liam Hemsworth
Henry Cavill jako Geralt z Rivie | Netflix
Podle informací zveřejněných v The Hollywood Reporter se totiž Henry Cavill vrací do světa DC jako Superman. V kůži Geralta z Rivie se poprvé představil v roce 2019, kdy Netflix přinesl první řadu seriálové adaptace stejnojmenné románové předlohy polského spisovatele Adrzeje Sapkowskiho. Cavill tehdy přesvědčil mnohé pochybovače, že je vskutku charismatickým představitelem proslulého Řezníka z Blavikenu.
Druhá série americko-polského seriálu se v nabídce streamovacího agenta objevila v loňském roce a pro rok následující nás čekají poslední díly s Cavillem v titulní roli. Ve čtvrté řadě ho nahradí australský herec Liam Hemsworth.
Henry Cavill
Zaklínač | Netflix
„Moje putování jako Geralta z Rivie bylo naplněné monstry a dobrodružstvími, želbohu pro čtvrtou sezónu svůj medailon i zbraně složím,“ řekl Cavill v prohlášení, vydaném k avizované změně. „Místo mě je znovu pozvedne fantastický Liam Hemsworth, který nově oblékne kostým Bílého vlka. S velkou úctou k času, který jsem strávil jako Geralt, předávám pochodeň ztvárnění jedné z největších literárních postav Liamovi. Jsem zvědavý, jak se s tím vypořádá,“ dodal.
Tato zásadní změna nastala, neboť Cavill se vrací do DC univerza jako Superman, což vysvitlo už z jeho camea v nedávno uvedeném Black Adamovi. Henry Cavill se rovněž znovu objeví ve snímku Elona Holmes 2 po boku Millie Bobby Brown jako její bratr Sherlock Holmes, a to už 4. listopadu na Neftlixu.
Abychom nemuseli na další řady oblíbeného fantasy seriálu tak dlouho čekat, letos dostaneme vánoční dárek ze světa Zaklínače v podobě prequelu s názvem The Witcher: Blood Origin, kde se objeví například Sophia Brown, Michelle Yeoh a Minnie Driver. Premiéra je naplánovaná na 25. prosince.
Liam Hemsworth
Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část | Lionsgate
Liam Hemsworth podle The Hollywood Reporter prohlásil, že je z nové role nesmírně nadšený. „Henry Cavill byl neuvěřitelně skvělý Geralt z Rivie. Je mi ctí, že mi předává otěže a že dovolí mi převzít jeho čepele pro další kapitolu dobrodružství této postavy,“ prohlásil herec. „Henry, jsem tvůj dlouhodobý fanoušek a nesmírně mě inspirovalo, jak jsi ztvárnil Geralta. Bude to náročné, ale opravdu se moc těším, až budu kráčet ve tvých šlépějích v Zaklínačově světě,“ dodal. Kromě zmíněných Hunger Games se Liam Hemsworth objevil také v Killermanovi nebo v komedii No není to romantika? Dva roky byl ženatý s Miley Cyrus a jeho bratr Chris Hemsworth má smlouvu s Marvelem, kde představuje Thora v dosud vydané čtveřici filmů a v sérii Avengers.
Liam Hemsworth
Most Dangerous Game | Quibi
The Hollywood Reporter připomněl, že ještě v listopadu loňského roku Henry Cavill prohlašoval, jak plánuje zůstat v sérii Zaklínače tvůrkyně Lauren Schmidt Hissrich nejméně po sedm sezón. „Rozhodně. Budu Geraltem tak dlouho, dokud budeme pokračovat v adaptaci Sapkowskiho knih,“ tvrdil tehdy. Ze souboje Geralt versus Superman tedy pro něj nakonec přece jenom vyšel vítězně druhý z nich.
Henry Cavill
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti | Warner Bros.
Fanoušci a fanynky po celém světě jsou z této zprávy rozčarovaní, první reakce na Twitteru byly vcelku bouřlivé. Lidé nyní na sociálních sítích diskutují, jestli by chtěli Henryho Cavilla vidět raději jako Zaklínače, nebo zda jim víc vyhovuje jako Superman. A co vy?

Kinolog: Marilyn Monroe týraná po své smrti. A s ní na Netflixu šíleným filmem i publikum

Snímek Blonde má dlouhých 160 minut. Většina diváků a divaček ho prý vypíná po 10 až 20 minutách. Je opravdu tak hrozný? To, že vadí „běžnému publiku“, se dalo předpokládat. Proč ho ale odmítají i ti náročnější a kultivovanější?