Trailerová nálož týdne: Jack Ryan znovu v akci, Edgar Allan Poe vyšetřující vraždu a nejdrsnější pilot světa

Trailerová nálož týdne: Jack Ryan znovu v akci, Edgar Allan Poe vyšetřující vraždu a nejdrsnější pilot světa
Bledé modré oko | Netflix

Savage Salvation (film)

režie: Randall Emmett
hrají: Jack Huston, Robert De Niro, Willa Fitzgerald, John Malkovich
premiéra: VOD, prosinec 2022
Král laciných videofilmů Randal Emmett před svým pádem, o kterém jsme se podrobněji rozepsali v tomto speciálu, natočil coby svůj druhý režijní počin příběh chlápka, který se mstí za smrt své milé. Originality v tom není ani smítko, ale vzhledem k silnému obsazení vedlejších rolí minimálně stojí za to o Savage Salvation vědět. Jakkoli to ve výsledku nejspíš nebude dobrý film.
Savage Salvation

Jack Ryan – 3. série (seriál)

hrají: John Krasinski, Donald Sage Mackay, Ana Ularu, James Cosmo
premiéra: Prime Video, 21. prosinec 2022
Jsou to čtyři roky, co se poprvé na streamovací službě Prime Video objevila seriálová adaptace příběhů známého analytika CIA Jacka Ryana, fiktivní postavy stvořené Tomem Clancym pro jeho romány. A okamžitě slavila úspěch. Namísto aby se honila za akcí, soustředila se na ústředního hrdinu a na jeho interakci s ostatními postavami. Výsledkem byl ohromný hit, který se po zásluze dočkal již třetí série. V hlavní roli se samozřejmě vrací fantastický John Krasinski. Kdo by to byl kdysi do Jima z Kanclu řekl.
Jack Ryan | Amazon Prime Video

Plane (film)

režie: Jean-François Richet
hrají: Gerard Butler, Mike Colter, Daniella Pineda, Tony Goldwyn
premiéra: kino, leden 2023
Gerard Butler prostě miluje boj s padouchy. Tentokrát však nedělá ochranku prezidentovi, ale pilota, který musí po nouzovém přistání zachránit ostatní pasažéry. A pomůže mu v tom vězeň, jehož převážel a který je podle všeho sám klaďas. Prostě poměrně tradiční akční béčko se zaměnitelným vizuálem, ale fajnovým režisérem. Jean-François Richet natočil filmy Veřejný nepřítel č. 1 nebo Ve jménu krve, takže by nás minimálně z technického hlediska měla čekat použitelná podívaná. A to se u akčňáku vždy počítá.
Plane | Lionsgate

Bledé modré oko (film)

režie: Scott Cooper
hrají: Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Robert Duvall
premiéra: Netflix, 6. ledna 2023
Režisér Scott Cooper na sebe upozornil zajímavými nezávislými snímky, jako jsou thriller Pryč od pece nebo western Nepřátelé, v nichž si zahrál Christian Bale. Cooperův nový snímek, který se podívá exkluzivně na Netflix, se odehrává v roce 1830 a hlavní role se opět ujal Bale (pánům evidentně spolupráce velmi vyhovuje). Na akademii West Point naruší jednoho říjnového večera klid nález těla mladého kadeta houpajícího se na laně. K případu jsou zavolaní detektiv ve výslužbě s mladým kadetem Edgarem Allanem Poem.
Bledé modré oko

Santa Clausovi (seriál)

hrají: Tim Allen, Elizabeth Mitchell, Matilda Lawler, Kal Penn
premiéra: Disney+, 16. listopadu 2022
Vzpomínáte ještě na filmovou komediální sérii, v níž si kutil Tim střihl Santu Clause? Inu, u Disneyho se rozhodli tuhle značku oprášit formou minisérie, která na filmy navazuje. Scott Calvin (Tim Allen) se chystá oslavit 65. narozeniny, a protože si uvědomuje, že nemůže být Santou navždy, vydává se hledat vhodného náhradního Santu a zároveň připravuje svou rodinu na nové životní dobrodružství. Seriál dorazí na Disney+ již za necelý měsíc.
Santa Clausovi

Kinolog: Jak moc musel Adam Mišík fetovat, aby mohl hrát dealera?

Snímek BANGER. je spíš komedie, která se až ke konci překlopí v drama. Možná nejlepší český film roku je natolik propojený s hudbou, že i celá recenze je tentokrát hlavně hudební.