Silent Hill se vrací ve velkém stylu. Vyjma řady her nás čeká nový film od nejpovolanějšího režiséra

Silent Hill se vrací ve velkém stylu. Vyjma řady her nás čeká nový film od nejpovolanějšího režiséra
Silent Hill | Sony
Výjimkou v moři mizerných adaptací byl horor Silent Hill režiséra Christopha Ganse z roku 2006. Nejde o bezchybný film –⁠ je z něj mimo jiné hrozně cítit, jak se do něj na sílu vkládala linka se Seanem Beanem, která v původním scénáři nebyla. Ale funguje nezávisle na herní předloze, má nezpochybnitelné produkční kvality, silné herecké výkony a hustou atmosféru, jíž ocenili v době uvedení i milovníci her, ačkoli se snímek v určitých chvílích předloze vzdaluje.
Minulý týden se odehrál očekávaný stream Silent Hill Transmission, na kterém společnost Konami konečně předestřela budoucnost značky Silent Hill. Ta se naposledy ozvala před sedmi lety oznámenou hrou Silent Hills, z níž ale nakonec bohužel nic nebylo. Nyní se konečně daly věci do pohybu a v děsivém popelavém městě nás toho nečeká málo.
Začneme tím, co se nejvíce váže k tematice našeho webu, a to novou filmovou adaptací. Snímek ponese název Return to Silent Hill a jeho režie se opět zhostí Christophe Gans. V novém filmu se bude přejímat příběh druhého dílu herní série, v němž hrdina James Sunderland zoufale v mlhou pokrytém městečku pátrá po své mrtvé ženě, jež mu ze záhrobí poslala do města pozvánku. Film je momentálně v preprodukční fázi, a jak ukazuje první video, jsou již hotové nějaké storyboardy a concept arty, ale jinak nic dalšího.
Return to Silent Hill
Další projekty jsou herní, hned první ale s oznámeným filmem souvisí. Dočkáme se totiž remaku druhého herního dílu, který se podobně jako remake Resident Evil 2 pokusí převést klasiku do nového tisíciletí v kompletně novém grafickém i herním kabátku (nicméně základní kameny originálu by měly zůstat na svém místě). Očekávat můžeme moderní úhly kamery, inovovanou hratelnost, detailnější prostředí a vylepšená monstra. Remake Silent Hillu 2 bude konzolovou exkluzivitou pro PlayStation 5, vyjde ale i na PC. Datum vydání zatím hra nemá.
Silent Hill 2 (remake): Teaser trailer
Dalším oznámeným titulem je Silent Hill: Townfall. I zde Konami vypustilo trailer, neukazuje ale bohužel přímé záběry z hraní (což platí i pro lákadlo na remake Resident Evil 2), takže se můžeme jen dohadovat, co nás v případě tohoto titulu čeká. Autoři hry každopádně vyjádřili ohromný respekt vůči značce Silent Hill a současně slíbili, že do ní přinesou něco nového. Snad se o Townfallu brzy dozvíme více.
Silent Hill: Townfall: Teaser trailer
Velmi lákavě vypadá titul Silent Hill f, který vystoupí ze zavedených kolejí. Bude to úplně poprvé, co značka opustí malé americké městečko, namísto toho se podíváme do Japonska v 60. letech minulého století. Trailer vypadá opravdu parádně a překvapuje netradičním pojetím moster. Vývojářské studio Neobards Entertainment má na svědomí dva multiplayerové tituly a to Resident Evil: Resistance and Re:verse, které nejsou nic moc. Konami jim ale „rodinné stříbro“ bezpochyby nesvěřilo náhodou. A už pro fantastickou upoutávku stojí za to dát Silent Hill f šanci.
Silent Hill f: Teaser trailer
Posledním představeným herním titulem je Silent Hill: Ascension, kde by mělo jít o jakýsi o interaktivní film, který je koncipovaný tak, abychom ho mohli sledovat s ostatními fanoušky a společně ovlivňovat děj. Zajímavé na tomhle projektu je, že rozhodnutí, která volbou hráčů padnou, budou trvalá a měla by se oficiálně zapsat do kánonu Silent Hillu. Na tomto značně netradičním projektu spolupracuje společnost J. J. Abramse Bad Robot.
Silent Hill: Ascension: Teaser trailer

Kinolog: Filmový Jan Žižka je jako Zelenskyj

Nejdražší český film Jan Žižka přišel na 450 milionů korun. Slavného vojevůdce představuje v době, kdy ještě neexistovalo husitské hnutí. Jedná se tedy nikoli o historický film, ale o fantasy. A recenze této fantazijnosti vychází vstříc.