Trailerová nálož týdne: Creed pokračující bez Rockyho, režírující Rusell Crowe a Gary Oldman v životní roli

Trailerová nálož týdne: Creed pokračující bez Rockyho, režírující Rusell Crowe a Gary Oldman v životní roli
Creed III | MGM

Creed III (film)

režie: Michael B. Jordan
hrají: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors
premiéra: kino, 2023
Když v roce 1976 vešel do kin první Rocky, nikdo by ani v nejdivočejších snech netipoval, že o téměř půl století později bude série stále při životě. V případě třetího Creeda nás nicméně čekají změny. Hlavní hrdina spin-offu Michael B. Jordan si poprvé vyzkoušel režii a z rovnice tentokrát vypadl Sylvester Stallone. Je otázkou, jak bude fenomén fungovat bez někoho, kdo byl zcela bez debat srdcem celé série. Ale je třeba uznat, že první upoutávka má grády a působí jako důstojný příspěvek do zavedené franšízy.
Creed III

Slow Horses – 2. série (seriál)

hrají: Gary Oldman, Rosalind Eleazar, Chris Reilly, Christopher Chung
premiéra: Apple TV+, 2. prosince 2022
Jackson Lamb (Oldman) a jeho tým špionážních odpadlíků se vrací v další sérii. Jackson by si nejraději užíval nudnou kancelářskou práci, k jeho smůle se ale „probudí“ skupina ruských spících agentů, kteří infiltrovali britskou společnost a hodlají rozpoutat hrůzy známé jen z dob studené války. Aby špióni zabránili katastrofě, budou muset napnout veškeré své schopnosti. Dramatický seriál Slow Horses patří k tomu nejlepšímu v nabídce Apple TV, přičemž mnozí se nebojí mluvit o životním výkonu Oldmana v hlavní roli.
Slow Horses

R.I.P.D. 2: Rise of the Damned (film)

režie: Paul Leyden
hrají: Jeffrey Donovan, Richard Fleeshman, Jake Choi, Kerry Knuppe
premiéra: VOD, 15. listopadu 2022
Pamatujete ještě na akční sci-fi komedii R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů z roku 2013, v níž hráli Jeff Bridges a Ryan Reynolds a která se pokoušela zopakovat formuli Mužů v černém, jen namísto emzáků hrdinové honili duchy? Pokud ne, není se co divit. Šlo o ohromný propadák, na který se zapomnělo prakticky den po premiéře. Přesto někoho o téměř dvacet let později napadlo natočit dvojku. Je nicméně určená rovnou na video, takže žádný pokus o reparát. Vtipné na krátkém traileru je, že jednička byla tak slabá, že laciné pokračování vlastně nevypadá o moc hůř.
R.I.P.D. 2: Rise of the Damned

Echo 3 (seriál)

hrají: Luke Evans, Michiel Huisman, Elizabeth Anweis, Marco Khan
premiéra: Apple TV+, 23. listopadu 2022
Apple se hrozně moc snaží, aby se prosadil mezi současnými streamovacími giganty. A jakkoli je otázkou, jestli někdy skutečně může fungovat model, kdy se sází pouze na vlastní obsah, Echo 3 se jeví z traileru dostatečně zajímavě, aby nějaké ty nové předplatitele nalákalo. Upoutávka jde přímo k věci a odhaluje zoufalství Bambiho (Evans), který zkouší, co může, aby zkontaktoval svou ztracenou sestru Amber (Jessica Ann Collins). Ukazuje také, že Amber byla během výletu ve Venezueli unesená a je držená jako rukojmí. To přiměje její rodinu spojit síly, aby ji za každou cenu zachránila.
Echo 3

Poker Face (film)

režie: Russell Crowe
hrají: Russell Crowe, Elsa Pataky, Liam Hemsworth, RZA
premiéra: zatím bez premiéry
Russell Crowe má za sebou zatím jediný režijní zářez, kterým je obstojné válečné historické drama Cesta naděje (2014). Jeho druhý pokus o přesun za kameru vypráví příběh miliardáře Jakea (Russell Crowe), který sezve své kamarády z dětství na své rozlehlé sídlo v Miami, aby si společně zahráli poker s vysokými sázkami. Hosté si ale brzy uvědomí, že jejich hostitel má postranní úmysly, kterými jim hodlá značně zkomplikovat život. V traileru se jeví Poker Face jako zajímavá partie, je nicméně obrovská škoda, že toho prozrazuje (minimálně pocitově) až příliš. Doufejme, že nám upoutávka nevykecala všechny zvraty a že nějaká ta příběhová esa zůstala v rukávu.
Poker Face

The Minute You Wake Up Dead (film)

režie: Michael Mailer
hrají: Jaimie Alexander, Cole Hauser, Morgan Freeman
premiéra: zatím bez premiéry
Znáte takové ty filmy, které se objeví odnikud, najednou mají trailer a slušné obsazení a vy si říkáte, proč jste o nich nikdy neslyšeli? Obvykle to znamená, že nás velká paráda nečeká a nejspíš to bude i případ The Minute You Wake Up Dead, jakkoli je trailer obstojně střižený. Režisér má na kontě pouhých pár průměrně hodnocených kousků, takže uvidíme, jak si poradí s příběhem, v němž se makléř v malém jižanském městečku zaplete do pojistného podvodu, který vede k několika vraždám. Minimálně kvůli účasti Morgana Freemana doufáme alespoň v přijatelnou žánrovku.
The Minute You Wake Up Dead

Kinolog: Marilyn Monroe týraná po své smrti. A s ní na Netflixu šíleným filmem i publikum

Snímek Blonde má dlouhých 160 minut. Většina diváků a divaček ho prý vypíná po 10 až 20 minutách. Je opravdu tak hrozný? To, že vadí „běžnému publiku“, se dalo předpokládat. Proč ho ale odmítají i ti náročnější a kultivovanější?