Na nože: Glass Onion: Režisér zavzpomínal na natáčení s Angelou Lansbury a překvapil sexuální orientací hlavní postavy

Na nože: Glass Onion: Režisér zavzpomínal na natáčení s Angelou Lansbury a překvapil sexuální orientací hlavní postavy
Angela Lansbury | M. Brown / Getty Images
Lansbury slavila úspěch na divadelních prken, v televizi i na filmovém plátně. Její kariéra trvala neuvěřitelných osm dekád a zahrnovala mnoho žánrů, od thrilleru Plynové lampy (1944) přes detektivní seriál To je vražda, napsala (1986 – 1994) až po animovaný pohádkový muzikál Kráska a zvíře (1991), kde propůjčila hlas konvičce. Tuto roli považovala za dárek svým třem vnoučatům. Lansbury k filmu dokonce nazpívala i titulní song, který získal Oscara a Zlatý glóbus za nejlepší původní píseň a cenu Grammy za nejlepší píseň napsanou pro film, televizi nebo jiné vizuální médium.
Nedávno vyšlo najevo, že se Lansbury a také broadwayská legenda Stephen Sondheim (který zemřel v listopadu 2021) posmrtně objeví ve filmu Na nože: Glass Onion, připravovaném pokračování hitu Na nože (2019). Jejich postavy budou účinkovat ve videohovorech s hlavními postavami filmu. Hlavním hrdinou bude znovu Daniel Craig v roli téměř columbovsky důsledně otravného detektiva Benoita Blanca a přidá se k němu řada nových hvězdných podezřelých (Dave Bautista, Kathryn Hahn, Janelle Monáe, Edward Norton, Ethan Hawke nebo Kate Hudson).
Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Kate Hudson
Na nože: Glass Onion | Netflix
Podle serveru Deadline se režisér filmu Rian Johnson vyjádřil k obsazení obou hereckých ikon během nedávné tiskové konference na londýnském filmovém festivalu. Byl šokovaný a poctěná tím, že oba souhlasili, a podělil se o své dojmy z jejich obsazení: „Říkali jsme si, panebože, udělá to někdy někdo z nich? Nemysleli jsme si, že ano... Už jen to, že jsem mohl s každým z nich strávit deset minut a říct jim, co pro mě jejich práce znamenala, bylo opravdu výjimečné. Byli tak laskaví a štědří. A oba tak skvělí.“
Detektivka Na nože: Glass Onion dorazí 23. prosince exkluzivně na Netflix. Ve snímku vyrazí detektiv Benoit Blanc do Řecka odkrývat spletité záhady případu, ve kterém figurují noví podezřelí. Režisér mimochodem nedávno potvrdil, že hlavní postava ztvárněná Craigem zastupuje LGBTQ+ komunitu, což nepochybně vyvolá nějaké ohlasy. Níže se můžete podívat na trailer.
Na nože: Glass Onion

Kinolog: Filmový Jan Žižka je jako Zelenskyj

Nejdražší český film Jan Žižka přišel na 450 milionů korun. Slavného vojevůdce představuje v době, kdy ještě neexistovalo husitské hnutí. Jedná se tedy nikoli o historický film, ale o fantasy. A recenze této fantazijnosti vychází vstříc.