Realita, nebo fikce? Legendární televizní pořad plný děsu a tajemství se vrátí

Realita, nebo fikce? Legendární televizní pořad plný děsu a tajemství se vrátí
Věřte nevěřte | Fox Network
Tvůrci Věřte nevěřte (Beyond Belief: Fact or Fiction) prokázali jistý dar předvídání, když v devadesátých letech vyprodukovali pořad částečně založený na přímé interakci s publikem. Každá epizoda se skládala z několika mysteriózních příběhů, které ve studiu představil moderátor a o nichž měli sledující rozhodnout, zda jsou podle nich smyšlené, nebo zda vychází ze skutečných událostí.
Strašidelným programem provázeli herci James Brolin a Jonathan Frakes a původně americký projekt získával prominenci také v Evropě. Především pak ve zmiňovaném Německu, kde se dočkal několika napodobenin a minulý rok vyšla na Halloween speciální epizoda, jejíž studiové části natočil v Los Angeles opět Jonathan Frakes.
Fanoušky a fanynky z České republiky, kde se seriál rovněž těšil velké popularitě, jistě potěší, že letošní předvečer svátku Všech svatých se v televizi od oddělování reality a fikce opět neobejde. Věřte nevěřte nově produkuje německá stanice RTL2 pod mezinárodním názvem X Factor: The Unbelievable a 30. října uvede dvě zbrusu nové epizody. Jako průvodce se znovu vrací hvězda Star Treku Jonathan Frakes, jenž pořadem provází od druhé série a který už novinku sdílel na svém twitterovém účtu.
Publikum se může těšit na deset nových příběhů plných paranormálních jevů či duchařských historek, které tentokrát vznikaly v okolí Los Angeles s americkými herci a herečkami. RTL2 ve zmíněný den nejprve odvysílá maratón vybraných klasických epizod, načež ve večerních hodinách dojde na nové díly.
Radovat se sice zatím může hlavně německé publikum, ale zoufat si nemusí ani tuzemští fandové. Věřte nevěřte momentálně najdeme v nabídce streamovacích služeb jako Peacock či fuboTV a jakákoli čerstvá epizoda jistě nezůstane uzamčená v jediném televizním vysílání. Vzhledem k nehynoucí popularitě seriálu, produkční aktivitě našich západních sousedů a přetrvávajícímu zájmu ze stranu Frakese není vyloučené, že i na našich obrazovkách se v blízké budoucnosti objeví ještě víc z tohoto seriálu.

Kinolog: Uf, oni jsou tady! Lepší horor letos neuvidíte

Jordan Peele je králem hororu a společenských komentářů o Spojených státech amerických. Oscarově nás vyděsil svým Uteč, zamotal nám hlavu podobenstvím My a teď se pustil do tématu UFO.