Trailerová nálož týdne: Will Smith si po facce napravuje reputaci a Santa Claus prožívá Smrtonosnou past pod dohledem tvůrců Johna Wicka

Trailerová nálož týdne: Will Smith si po facce napravuje reputaci a Santa Claus prožívá Smrtonosnou past pod dohledem tvůrců Johna Wicka
Osvobozeni | Apple TV+

Violent Night (film)

režie: Tommy Wirkola
hrají: David Harbour, John Leguizamo, Beverly D'Angelo, Cam Gigandet
premiéra: 2022
Když jedna dívka dostane speciální dárek, který jí umožní poznat Santu na vlastní kůži, nikdo netuší, že v tu chvíli vpadne do domu skupinka lupičů, kteří chtějí po tatínkovi 300 milionů dolarů z jeho trezoru. A protože na přání holčičky dorazí Santa, který si nikým nehodlá nechat zkazit Vánoce, začne s padouchy bojovat. Šílená premisa bláznivého akčňáku nepřekvapí produkčním týmem (autoři Johna Wicka), přičemž hlavní role se ujal Hopper ze Stranger Things. A protože na režijní stoličku usedl Tommy Wirkola, autor zábavných akčních bejkovin Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic a Mrtvý sníh, tušíme slušnou porci zábavy.
Šílená noc

Shotgun Wedding (film)

režie: Jason Moore
hrají: Josh Duhamel, Jennifer Lopez, Jennifer Coolidge, D'Arcy Carden
premiéra: Prime Video, 27. ledna 2023
A u nezvaných hostů ještě chvíli zůstaneme. V případě filmu Shotgun Wedding jsou jimi nicméně mořští piráti, kteří naruší svatbu Joshe Duhamela a Jennifer Lopez, jež si podobně akční jízdu neužila prakticky od Anakondy (1997). A přestože by podobný námět mohl vést v nějaké to srdcervoucí drama, Shotgun Wedding se v rámci traileru profiluje jako střelená akční komedie, která se nehodlá brát vážně. Jde mimochodem o jeden z filmů, ze kterých byl po sérii skandálů těsně před natáčením vyhozený Armie Hammer (jeho místo zaujal Duhamel, známý ze série Transformers).
Shotgun Wedding

Nocebo (film)

režie: Lorcan Finnegan
hrají: Eva Green, Mark Strong, Cathy Belton
premiéra: 2022
Nocebo je příběhem módní návrhářky (Eva Green), která trpí záhadnou nemocí, jež mate její lékaře a frustruje manžela (Mark Strong), dokud nepřijde pomoc v podobě filipínské ošetřovatelky, která pomocí tradičního lidového léčitelství odhalí děsivou pravdu. Zdánlivě nevýrazné téma je v upoutávce prodané dostatečně intenzivně, aby stálo za to projekt sledovat. Ostatně uhrančivá Eva Green si zaslouží pozornost v každém filmu. Slovem Nocebo se označuje stav, kdy lidé očekávají, že léčba nebo její způsob zhorší jejich zdravotní stav, což se v důsledku toho skutečně stane. Jak asi tušíte, opakem noceba je placebo.
Nocebo

Ostrov pobřežních vlků (seriál)

vypravěč: Will Arnett
premiéra: Netflix, 11. říjen 2022
Milovníci divoké přírody a jedinečných záběrů zvířat, zpozorněte, protože na Netflix míří Ostrov pobřežních vlků. Poznáme v něm unikátní krásu ostrova Vancouver, kde všechny zvířecí obyvatele živí oceán, od orlů mořských až po pobřežní vlky, kteří zde plavou v chladných vodách. V tuhle chvíli není jisté, kolik bude mít seriál epizod. Podle všeho ale nevyjde celá show najednou a každý týden budeme čekat na nový díl.
Ostrov pobřežních vlků

Osvobození (film)

režie: Antoine Fuqua
hrají: Will Smith, Ben Foster, Steven Ogg, Mustafa Shakir
premiéra: Apple TV+, 9. prosince 2022
Will Smith kdysi odmítl roli otroka (Nespoutaný Django), v případě snímku Osvobození se už ale přemluvit nechal. Ve filmu hraje Petera, který se během americké občanské války snaží prodrat skrz louisianské močály na svobodu. Bohužel mu na záda dýchají krutí lovci otroků. Snímek je inspirovaný skutečným příběhem otroka George, jehož fotky zad zničených bičováním v roce 1863 obletěly a šokovaly svět. Snímek režíroval zkušený Antoine Fuqua, autor klasiky Training Day a série Equalizer.
Osvobození

The Wonder (film)

režie: Sebastián Lelio
hrají: Florence Pugh, Elaine Cassidy, Niamh Algar, Ciarán Hinds
premiéra: Netflix, 16. listopadu 2022
Film The Wonder vznikl podle románu Emmy Donoghue, která je také autorkou scénáře. Film se odehrává v roce 1862 těsně po velkém hladomoru a sleduje zdravotní sestru Lib Wright (Florence Pugh), která je povolána do zbožné komunity v irském Midlands, aby vyšetřila jedenáctiletou Annu, jež tvrdí, že poslední čtyři měsíce přežívala jen na maně z nebe. Lib se pokouší záhadu vyřešit a trailer slibuje opravdu nádhernou dobovou podívanou.
Irský zázrak

Kinolog: Co je nejhorší na seriálovém Pánovi prstenů? Jeff Sauron Bezos

Služba Prime Video, která patří Amazonu, přišla s nejdražším fantasy seriálem všech dob, jenž je dokonce ještě dražší než původní Pán prstenů. První ohlasy jsou natolik rozporuplné, že se této záhadě podíváme na zoubek.