HBO Max říjen: Podívejte se na novinky, které by vám rozhodně neměly ujít. Dočkáme se Toma Hollanda, adrenalinu, komedie a temných thrillerů

HBO Max říjen: Podívejte se na novinky, které by vám rozhodně neměly ujít. Dočkáme se Toma Hollanda, adrenalinu, komedie a temných thrillerů
Uncharted (2022) | Columbia TriStar

Zajímavé novinky

2. října

C'mon C'mon (2021)

Milovníky dramat zaujme 105minutový thriller, kde se v hlavní roli blýskne oscarový Joaquin Phoenix, vedle něj i na cenu BAFTA nominovaný Woody Norman či Gaby Hoffmann. Příběh se odehrává okolo osamělého rozhlasového novináře Johnnyho, jehož život se obrátí vzhůru nohama poté, co se musí postarat o svého podivínského synovce Jesseho. S malým chlapcem se vydává na cestu napříč Spojenými státy a jejich společně strávené chvíle z nich udělají nejlepší přátele.

Trailer: C'mon C'mon

C'mon C'mon

16. října

Uncharted (2022)

Dobrodružný akční snímek na motivy stejnojmenné hry od režiséra Rubena Fleischera. V hlavních rolích uvidíte Toma Hollanda, Marka Wahlberga, Antonia Banderase a další. Jedná se o rodinnou podívanou především pro milovníky dobrodružství, nejrůznějších šifer či únikovek, která připomíná například i Indiana Jonese. Příběh vypráví o potomkovi slavného hledače pokladů sira Francise Drakea Nathanovi Drakeovi (Tom Holland), který našel stopu k prokleté sošce ze Zlatého města v Eldorádu. Vydává se tak na nebezpečnou cestu, která mu přinese nová přátelství i řadu nepřátel.

Trailer: Uncharted

Uncharted

23. října

Ztracené město (2022)

Máte rádi bláznivé a třeba i dobrodružné komedie? V tom případě by vám neměl uniknout snímek se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Danielem Radcliffem v hlavní roli. Slavná autorka dobrodružných románů pro ženy Loretta Sage se ocitne v situaci, která jako by vypadla z jejích knih. Unesou ji nebezpeční zločinci a ona se tak ocitne sama uprostřed džungle.

Trailer: Ztracené město

Ztracené město

30. října

DC Liga supermazlíčků (2022)

Na konci měsíce se můžete těšit také na tuto rodinnou animovanou komiksovou komedii. Superpes Krypto a Superman jsou nejlepší přátelé a zároveň i kolegové. Mají stejné superschopnosti a společně bojují proti zločincům v Metropolis. Když jsou ale Superman a zbytek Ligy spravedlnosti uneseni, Krypto se musí osamostatnit a přesvědčit smečku z útulku, aby ovládla své nově nabyté schopnosti a pomohla mu superhrdiny zachránit.

Trailer: DC Liga supermazlíčků

DC Liga supermazlíčků

Originální tituly od HBO

3. října

Rod draka (2022)

Vyšly další nové epizody tohoto fantasy seriálu, prequelu ke Hře o trůny. Příběh vychází z románu George R. R. Martina a popisuje počátek konce rodu Targaryenů.

Trailer: Rod draka

Rod draka: trailer na 1. sérii | HBO

6. října

Na konci světa (2022)

Fanoušky a fanynky adrenalinových sportů jistě potěší tento dokumentární titul, jehož nové epizody budou přibývat každý čtvrtek. Seriál se zaměří na světoznámé sportovce, kteří se na odlehlých, úchvatných a často i zrádných místech po celém světě snaží o nevídané sportovní výkony. V každé hodinové epizodě se představí jiná skupina odvážlivců. Budou zde lyžaři, snowboardisté, kajakáři, horolezci a surfaři.

Trailer: Na konci světa

Na konci světa

6. října

Anarchie (2022)

Epizoda šestidílného dokumentu o skupině anarchistů, kteří emigrují do mexického Acapulca, třetího nejnebezpečnějšího města na světě. Snaží se totiž uniknout z područí úřadů a bank.

Trailer: Anarchie

Anarchie

7. října

John Oliver: Co týden dal a vzal (2022)

Americká komediální talk show, jejíž epizody budou přibývat každý pátek. John Oliver je jednou z nejzábavnějších osobností americké televizní scény posledních let. Ve svých satirických talk show nabízí aktuální pohled na týden v novinách, politice a aktualitách. V každém půlhodinovém dílu pořadu nabízí třiačtyřicetiletý bavič své komentáře k nejrůznějším sociálním, politickým či existenciálním otázkám, které ovlivňují nejen USA, ale i celý svět. Nechybí zde ani slavní hosté.
hbo-max-rijen-podivejte-se-na-novinky-ktere-by-vam-rozhodne-nemely-ujit-dockame-se-toma-hollanda-adrenalinu-komedie-temnych-thrilleru-a-spoustu-dalsiho-12
John Oliver: Co týden dal a vzal | Home Box Office (HBO)

11. října

Avenue 5 (2020)

Každé úterý budou přibývat nové epizody tohoto sci-fi komediálního seriálu v hlavní roli s Hughem Lauriem (Dr. House). Tvůrcem tohoto seriálu je Armando Iannucci (Viceprezidentka) a příběh se odehrává ve vzdálené buducnosti. Hlavními postavami příběhu jsou kapitán vesmírné výletní lodi Avenue 5 Ryan Clark (Hugh Laurie) a miliardář Herman Judde (Josh Gad).
hbo-max-rijen-podivejte-se-na-novinky-ktere-by-vam-rozhodne-nemely-ujit-dockame-se-toma-hollanda-adrenalinu-komedie-temnych-thrilleru-a-spoustu-dalsiho-13
Avenue 5 | Home Box Office (HBO)

13. října

Kábulské letiště (2022)

Tento dokument zpřístupní dosud nezveřejněné archivní záznamy událostí na kábulském letišti v srpnu roku 2021. Připomene, jak americké síly na konci „nejdelší americké války“ odlétaly z Afghánistánu a snažily se evakuovat vybrané tamní občany ohrožené na životě, zatímco nebezpečný Tálibán násilně obsazoval město. Evakuační letadla se snažila z tlačenice tisíců a tisíců lidí bezpečně odletět, zatímco za zátarasy a ostnatými dráty plakali zoufalé děti a jejich rodiče.

22. října

Vzpomínky na vraždu (2022)

Dokumentární záznam velmi složitého případu šesti lidí, kteří byli v roce 1985 odsouzení za znásilnění a vraždu osmašedesátileté Helen Wilson z města Beatrice v Nebrasce. Přestože se pět ze šesti obžalovaných původně ke spáchání trestného činu přiznalo, byla skupina v roce 2009 zproštěná viny poté, co opětovně proběhly testy DNA. Rozhodnutí soudu mnohé pobouřilo, včetně příbuzných Helen.

29. října

Westworld (2022)

Oblíbený seriál, jenž za své tři dosavadní řady získal sedm cen Emmy a nominace na čtyři Zlaté glóby. Jeho příběh nás zavede do období vzniku umělého vědomí. Westworld představuje svět plný splněných lidských tužeb, ať už jsou ušlechtilé, zlé či zvrhlé. Seriál je vyprávěný z pozice robotických bytostí, kteří nám tak odhalují podstatu lidství a zkoumají hranice světa zasazeného do blízké budoucnosti.

Trailer: Westworld

Westworld

31. října

Bílý lotos (2021 – 2022)

Vaší pozornosti by rozhodně nemělo ujít pokračování společenské satiry s názvem Bílý lotos. Jedná se šestidílnou americkou minisérii z produkce HBO, která letos získala rovnou pět cen Emmy. Minisérii vytvořil scenárista, režisér a showrunner Mike White (Mé nové já). Titul nabízí pronikavý pohled do luxusního havajského letoviska a sleduje vskutku pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní dovolené. A každým dalším dnem na povrch vyplouvá krutá pravda – zdánlivě dokonalí turisté, usměvaví zaměstnanci hotelu i samotný resort mají své mouchy. A že jich není málo. V hlavních rolích uvidíte Murraye Bartletta, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandru Daddario a další.
hbo-max-rijen-podivejte-se-na-novinky-ktere-by-vam-rozhodne-nemely-ujit-dockame-se-toma-hollanda-adrenalinu-komedie-temnych-thrilleru-a-spoustu-dalsiho-11
Bílý lotos | Home Box Office (HBO)
Text vychází z oficiálního newsletteru HBO Max.

Kinolog: Jak moc musel Adam Mišík fetovat, aby mohl hrát dealera?

Snímek BANGER. je spíš komedie, která se až ke konci překlopí v drama. Možná nejlepší český film roku je natolik propojený s hudbou, že i celá recenze je tentokrát hlavně hudební.