Jeden z nejlepších seriálů dekády proniká do herního fenoménu

Jeden z nejlepších seriálů dekády proniká do herního fenoménu
FIFA 23 – Ted Lasso | EA Sports
Vřelý úsměv a rozložitý knír Jasona Sudeikise, jenž si coby dobrosrdečný trenér Ted Lasso okamžitě získal přízeň televizního publika, budeme od 30. září vídat i na herních konzolích playstation. Tehdy totiž půjde do prodeje FIFA 23 a vedle reálných fotbalových klubů a národních týmů si zájemci budou moci zahrát také za fiktivní AFC Richmond.
Vznikne avatar nejen Teda Lassa, jenž v seriálu překonává předsudky anglické fotbalové obce a úspěšně kormidluje podceňovaný tým v prestižní Premier League, ale také oblíbených hráčů jako Roy Kent (Brett Goldstein), Jamie Tartt (Phil Dunster), Sam Obisanya (Toheeb Jimoh, jenž svou vizáží nápadně připomíná Pelého) či Dani Rojas (Cristo Fernández).
K Richmondu se budete moci připojit v sekcích výkop, online přátelák i kariéra, v rámci níž libovolně zvolený klub trénujete a hospodaříte s jeho rozpočtem. Charakter Jasona Sudeikise může pod vaším dohledem zůstat jako trenér v Richmondu, nebo převzít otěže jakéhokoli jiného týmu. Stejně tak budete mít možnost vytvořit si vlastního hráče, jenž se k Richmondu připojí.
Ted Lasso
Ted Lasso | Apple TV+
„Hluboce si vážím a jsem vděčný za spoustu speciálních příležitostí v mé kariéře, přičemž tuhle řadím mezi ty nejlepší,“ nechal se slyšet Sudeikis, jenž si za ztvárnění Lassa odnesl už dva Zlaté glóby, v rozhovoru pro Hollywood Reporter. „Jsme dlouholetí fanoušci FIFA a to, že bude celá sestava Richmondu začleněná do nejnovější verze, je pro mě i ostatní kluky splněným snem. Štáb a herci na téhle show tvrdě pracovali a jsme rádi, že to tolik lidí oceňuje. Je skvělé, že fanoušci a fanynky dostanou příležitost zahrát si s námi, vést nás na hřišti nebo se postavit proti oblíbeným charakterům z AFC Richmond,“ řekl.
U této příležitosti byla rovněž zveřejněná minutová upoutávka, která slouží jako teaser trailer na FIFA 23, v níž se Ted Lasso proměňuje v herního avatara společně s ostatními známými postavami. Jeho trenérské dovednosti přitom komentují jednak jeho fiktivní svěřenci či herecký představitel novináře James Lance, jednak skutečné fotbalové osobnosti jako Wayne Rooney.
Ted Lasso
Ted Lasso má za sebou dvě série po deseti a dvanácti epizodách, na letošních cenách Emmy triumfoval jako nejlepší komediální show a momentálně probíhá produkce třetí sezóny. Samotné fotbalové aspekty jsou v seriálu postavené na humorném i ryze dramatickém rozboru mezilidských vztahů, což je sice poněkud úsměvnější a vzdálenější reálnému procesu, ale sportovní nadšenci budou spokojení. Jednotlivé postavy hráčů jsou evidentně inspirované reálnými fotbalisty jako Roy Keane či Cristiano Ronaldo a Lassův lidský přístup i přátelské prostředí provinčního klubu, v němž nehrají hlavní roli peníze, malují fotbalové zákulisí, obvykle plné tlaku a strojové dřiny, v lichotivějších barvách.

Kinolog: Predátora dnes může zabít i malá holka

Už sedmý film s monstrem, kterému abstraktně říkáme Predátor (i když se jmenuje jinak), se poprvé odehrává v hluboké minulosti a poprvé je hlavní hrdinkou žena, členka kmene Komančů.