Trailerová nálož týdne: Nová komedie od tvůrce Okresního přeboru, konec světa v režii mistra překvapivých zvratů a pořádně naštvané monstrum

Trailerová nálož týdne: Nová komedie od tvůrce Okresního přeboru, konec světa v režii mistra překvapivých zvratů a pořádně naštvané monstrum
The Lake | Epic Pictures Group

Hellraiser (film)

režie: David Bruckner
hrají: Odessa A’zion, Jamie Clayton, Goran Višnjič, Brandon Flynn
premiéra: Hulu, 7. října 2022
Tak už i legendární hororová série Hellraiser jde do rebootu. Příběh nového filmu vymyslel producent David S. Goyer (série Temný rytíř), scénář napsali Ben Collins a Luke Piotrowski (Temný dům). Film přirozeně vychází z povídky Cliva Barkera Srdce propadlé peklu a jeho synopse je následující: mladá žena Riley (Odessa A’zion), která bojuje se závislostí, nečekaně získá starobylou skříňku s hlavolamem, aniž by věděla, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze.
Hellraiser

Knock at the Cabin (film)

režie: M. Night Shyamalan
hrají: Jonathan Groff, Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird
premiéra: kino, 2. února 2023
Režisér M. Night Shyamalan dokázal v posledních letech znovu nakopnout svou kariéru, a i když už od něj nečekáme pecky typu Šestý smysl a Vyvolený, mysteriózní horory The Visit, Rozpolcený a Čas ukazují, že pořád umí překvapit. V novince Knock at the Cabin se mladá rodinka rozhodne strávit dovolenou v izolované chatě daleko od civilizace. Brzy se objeví čtyři cizinci a zajmou je. A aby toho nebylo málo, řeknou jim, že se blíží konec světa. Aby mu zabránili, budou muset učinit jedno drastické rozhodnutí.
Někdo klepe na dveře

Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera (seriál)

režie: Paris Barclay, Carl Franklin
hrají: Evan Peters, Michael Learned, Karen Malina White, Richard Jenkins
premiéra: Netflix, 21. září 2022
Usvědčený zabiják Jeffrey Dahmer za více než deset let zavraždil sedmnáct mladých kluků a mužů. Jak to, že tak dlouho dokázal unikat spravedlnosti? Zjistíme to díky Netflixu, ovšem nikoli v dokumentární sérii, ale ve formě osmidílného hraného seriálu. Hlavního „hrdinu“ ztvárnil Evan Peters neboli oblíbený Quicksilver z X-Menů, přičemž seriál si z pozice kreativy hlídají Ryan Murphy (Plastická chirurgie s. r. o.) a Ian Brennan (Scream Queens).
Evan Peters | Netflix

Čuník (film)

režie: Carlota Pereda
hrají: Laura Galán, Pilar Castro, Claudia Salas, Camille Aguilar
premiéra: zatím bez premiéry
Letní koupání ve Španělsku zní každému teenagerovi jako sen. Pro outsiderku Sáru je ovšem ztělesněním noční můry. Plnoštíhlá dcera řezníka je pro svůj vzhled terčem krutého výsměchu. Jako princ na bílém koni ji jednoho dne zachrání tajemný muž v bílé dodávce, který její agresory unese. Sára se dostává do těžkého boje s morálkou – má prozradit policii, co se stalo? Anebo pomůže podivínovi ututlat únos a konečně se pomstí? Trailer možná působí artově, ale výsledek by měl být hodně drsná hororová jízda.
Čuník

The Lake (film)

režie: Lee Thongkham, Aqing Xu
hrají: Chakrit Boonkeaw, Naiyana Bumee, Wanmai Chatborirak
premiéra: 2022
Pořádný monster film jsme tu neměli dlouho a thajský dobrodružný sci-fi horor The Lake slibuje nejen pořádné měřítko, ale hlavně sázku na praktické efekty. A trailer rozhodně takovou představu naplňuje. Příběh se (pokud můžeme soudit z upoutávky) točí okolo toho, že dítě najde vejce obřího tvora a nerozumně ho přinese domů. Rozzlobený rodič z říše monster se pak vydá potomka hledat a bude vymalováno. Trailer hodně připomíná první Jurský park, tak doufejme, že to i tak nějak dopadne.
The Lake

Grand Prix (film)

režie: Jan Prušinovský
hrají: Kryštof Hádek, Robin Ferro, Štěpán Kozub, Anna Kameníková
premiéra: kino, 17. listopadu 2022
Novinka Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců milujících auta a jednoho kriminálníka, který je zase rád krade. Roman (Kryštof Hádek) vede pofidérní autobazar na okraji města, má tři děti, živelnou manželku (Anna Kameníková) a pije. Emil (Robin Ferro), fanatický milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru, za kterou stojí jeho největší chlouba: maketa formule 1. Když Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu formule 1, nezbývá mu nic jiného než požádat bratrance Romana, aby jej tam zavezl. Neumí totiž řídit. Ani jeden z nich ještě netuší, že se na ně nabalí místní magnet na problémy, vrchní dodavatel kradených aut a Romanův kamarád z vězení Štětka (Štěpán Kozub).
Jan Prušinovský, Anna Kameníková, Miroslav Donutil, Kryštof Hádek, Štěpán Kozub, Robin Ferro | Falcon

Kinolog: Drama Ucho zničilo svého scenáristu, ale Bohdalová a ostatní vyvázli bez úhony

Jde o jeden z nejslavnějších filmů z minulého režimu, co skončily v trezoru. Nyní jde do kin jeho restaurovaná verze. Recenze se noří hluboko do minulosti, nachází nečekané paralely a ukazuje, v čem je Ucho nadčasový snímek.