Gran Turismo: Filmová verze slavné hry má hvězdu Stranger Things a překvapivého režiséra, který nutně potřebuje hit

Gran Turismo: Filmová verze slavné hry má hvězdu Stranger Things a překvapivého režiséra, který nutně potřebuje hit
Stranger Things | Netflix
Dalším projektem, který společnost Sony Pictures uvede na velkém plátně, je film Gran Turismo založený na slavné závodní hře, jež patří k hlavním značkám konzole PlayStation. David Harbour (Stranger Things, Black Widow) se ujme hlavní role, dalším oznámeným hercem, který by se ve filmu měl objevit, je Orlando Bloom (Pán prstenů). Jason Hall (Americký sniper) a Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek) píší scénář a produkčně projekt prohlídá Kazunori Yamauchi, výkonný producent herní předlohy. To ale není to nejzajímavější jméno, jaké v Sony pro film Gran Turismo ulovili.
Tím je režisér Neill Blomkamp, který v roce 2009 natočil adrenalinovou sci-fi pecku District 9. Tehdy mu kritici věštili velkou budoucnost, následující projekty se ale nesly v podstatně rozporuplnějším duchu a loňský horor Demonik, jímž si chtěl Blomkamp napravit reputaci, vyloženě pohořel.
District 9
District 9 | Palace Pictures
Gran Turismo je natolik silná značka, že by měla Blomkampovi nabídnout vysněný návrat na výsluní, i když nejde o klasickou adaptaci videohry. Snímek je totiž inspirovaný skutečnými událostmi a bude pojednávat o mladém hráči Gran Turisma, který se díky svým schopnostem vypracoval až na skutečného závodního jezdce. Snímek zatím nemá datum premiéry.
Série Gran Turismo se celosvětově prodalo přes 80 milionů kopií.

Kinobox: Filmový Jan Žižka je jako Zelenskyj

Nejdražší český film Jan Žižka přišel na 450 milionů korun. Slavného vojevůdce představuje v době, kdy ještě neexistovalo husitské hnutí. Jedná se tedy nikoli o historický film, ale o fantasy. A recenze této fantazijnosti vychází vstříc.