Trailerová nálož týdne: Hříšný Hollywood v celé své kráse, nový seriál tvůrců Westworldu a zrušená Batgirl

Trailerová nálož týdne: Hříšný Hollywood v celé své kráse, nový seriál tvůrců Westworldu a zrušená Batgirl
Babylon | Paramount Network

Babylon (film)

režie: Damien Chazelle
hrají: Margot Robbie, Brad Pitt, Samara Weaving, Olivia Wilde
premiéra: kino, 19. ledna 2023
Očekávaná dobovka režiséra Damiena Chazelleho (oscarový La La Land) představí plejádu hereckých hvězd v příběhu ze zlaté éry Hollywoodu. Němé filmy pomalu ustupují těm zvukovým, což s sebou přirozeně nese řadu příběhů a jeden hodně divoký večírek. Babylon sám o sobě z traileru působí jako film z jiné éry, kdy se ještě producenti nebáli za podobné projekty rozhazovat nesmyslné peníze. Těšíme se, těšíme.
Babylon | Paramount Network

Shantaram (seriál)

režie: Bronwen Hughes, Bharat Nalluri, Justin Kurzel
hrají: Charlie Hunnam, Elektra Kilbey, Alexander Siddig, Sujaya Dasgupta
premiéra: AppleTV+, 14. října 2022
Lindsay přichází do Bombaje po útěku z australského vězení, kde strávil 19 let za ozbrojené loupeže, jimiž živil svou závislost na drogách. V Bombaji se setkává s Prabhakarem, který ho vezme do své rodné vesnice, kde mu říkají Shantaram a učí ho maráthštinu. Lindsay se jako Shantaram poté postaví na správnou stranu zákona v městském podsvětí. Film vychází z životního příběhu spisovatele Gregoryho Davida Robertse, jehož závislost na heroinu dovedla k loupežím a po odchodu z vězení se stal lékařem v Bombaji.
Shantaram

Detective Knight: Rogue (film)

režie: Edward Drake
hrají: Bruce Willis, Lochlyn Munro, Corey Large, Beau Mirchoff
premiéra: VOD, 21. října 2022
Přesně tak, máme tu další laciné béčko, které bude nedůstojně zavírat předčasně ukončenou kariéru Bruce Willise. Tvůrci jsou mizerní, trailer také nijak moc nevybočuje a Willis tentokrát hraje detektiva Jamese Knighta, který se vydá do New Yorku, aby dopadl dva bankovní lupiče. Místo toho však narazí na vlastní temnou minulost. Kdysi bychom se na něco takového těšili, ale je rok 2022 a my víme, že Detective Knight nedopadne dobře. Zajímavé je, že má jít o první díl trilogie, v němž Knight hraje hlavní roli, ale Willis podle všeho stihl natočit jen první díl. Ne že bychom ty další hladově vyhlíželi...

Alaska Daily (seriál)

režie: Tom McCarthy
hrají: Hilary Swank, Jeff Perry, Grace Dove, Matt Malloy
premiéra: ABC TV Network, 6. října 2022
Seriálová novinka Alaska Daily je dílem oscarového tvůrce Toma McCarthyho (Spotlight). Hlavní hrdinkou je Eileen Fitzgerald v podání Hilary Swank, talentovaná a oceňovaná investigativní novinářka, která poté, co upadne v nemilost, musí opustit svůj prestižní newyorský život a vydat se pracovat do deníku v městě na Aljašce, aby našla své osobní i profesní vykoupení. Pro Swank jde po fantastické Insomnii Christophera Nolana o druhý vstup na aljašskou půdu. Tak jí držíme palce, aby i v seriálovém formátu slavila úspěch. Tahle talentovaná herečka přeci jen nějaký ten hit neměla už dlouho.
Alaska Daily

The Peripheral (seriál)

režie: Alrick Riley, Vincenzo Natali
hrají: Chloë Grace Moretz, Louis Herthum, Chris Coy, David Hoflin
premiéra: Prime Video, 21. října 2022
Nový sci-fi seriál The Peripheral vychází z bestselleru Williama Gibsona a vytvořil ho tým, který stojí za Westworldem, konkrétně Lisa Joy a Jonathan Nolan. Příběh nás seznámí s Flynne (Moretz), která žije na venkově na americkém jihu, pracuje v 3D tiskárně a přivydělává si hraním VR her pro bohaté. Jednoho večera si nasadí speciální helmu a ocitne se ve futuristickém Londýně – elegantním a tajemném světě, který nijak nepřipomíná její nelichotivou realitu. Vtip je v tom, že nejde o hru. Někdo v Londýně, sedmdesát let v budoucnosti, našel způsob, jak otevřít dveře do Flynnina světa. A je otázkou, co tímhle krokem sleduje.
Médium

Batgirl (film)

Inu, o zrušené Batgirl už se toho na celém internetu napsalo hodně. A skutečně to vypadá, že Warneři tenhle prakticky hotový film dají navěky do trezoru a v životě z něj neuvidíme ani jeden záběr. Tak co to tedy najednou máme? Inu, někteří fanoušci si dali tu práci, že se rozhodli vytvořit alespoň vlastní upoutávku na film, který nikdo nemá vidět. A je tak dobrá, že budete na vážkách, jestli opravdu nejde o uniklý oficiální trailer. Ale opravdu nejde. Je to celé fake, ale natolik dobrý, že se s vámi o něj rádi podělíme.
Batgirl

Kinobox: Filmový Jan Žižka je jako Zelenskyj

Nejdražší český film Jan Žižka přišel na 450 milionů korun. Slavného vojevůdce představuje v době, kdy ještě neexistovalo husitské hnutí. Jedná se tedy nikoli o historický film, ale o fantasy. A recenze této fantazijnosti vychází vstříc.