Zapomeňte na Avengers, přichází Thunderbolts, Gal Gadot čeká boj s trpaslíky a Mandalorian má zpět svého syna. Disney se pochlubil novinkami

Zapomeňte na Avengers, přichází Thunderbolts, Gal Gadot čeká boj s trpaslíky a Mandalorian má zpět svého syna. Disney se pochlubil novinkami
Mandalorian, 3. řada | Disney
Začneme u Marvelu. Někomu se už možná může svět komiksových superhrdinů zajídat, ale podle sledovanosti a návštěvnosti kin je jasné, že Marvel má stále ohromnou základnu fanoušků a fanynek, která po nových projektech prahne, a pokud tento zájem neopadne, budou se s tím odpůrci muset smířit a skřípat zuby někde v koutě. Na uplynulém D23 Expo tak bylo co předvádět.
V prvních záběrech se představil letošní halloweenský speciál Werewolf by Night, který bude mít na Disney+ premiéru7. října. Superhrdinský vlkodlak v něm využívá schopnosti své prokleté pokrevní linie k boji se zlem.
Vlkodlak: Noční lovec
První trailer je venku i k seriálu Secret Invasion. Nick Fury (Samuel L. Jackson) se po čtyřech letech vrátil na Zem a stojí před ním další mise. Naštěstí má k ruce Marii Hillovou (Cobie Smulders), Everetta K. Rosse (Martin Freeman), Talose (Ben Mendelsohn) a War Machina (Don Cheadle). Premiéra je v plánu narok 2023.
Tajná invaze | Marvel Studios
V roce 2024se milovníci Marvelu dočkají jedné týmovky, Avengers to ale nebudou. Snímek má název Thunderbolts a členy týmu jsou Bucky Barnes (Sebastian Stan), Yelena Belova (Florence Pugh), the Red Guardian (David Harbour), U. S. Agent (Wyatt Russell), Taskmaster (Olga Kurylenko), Ghost (Hannah John-Kamen) a Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus). Premiéra je v plánu 26. července 2024.

Star Wars

Začali jsme Marvelem, ale to samé platí i pro svět Star Wars. Osvědčená značka táhne a vydělává, takže na tom nikdo nehodlá v dohledné době nic měnit, nové projekty rostou jako houby po dešti.
Vedle plánovaného Andora, jehož premiéra na Disney+ proběhne 21. září, se publikum může těšit na druhou sérii animovaného seriálu Vadná várka, která zamíří na Disney+ 4. ledna 2023. Nová sezóna bude mít šestnáct epizod a opět bude sledovat operace Clone Force 99.
26. října bude mít na Disney+ premiéru i série krátkých animovaných filmů Star Wars: Tales of the Jedi. První tři díly se budou věnovat Ahsoce Tano (a objeví se v nich i Anakin Skywalker), zatímco další tři hraběti Dooku a hostovat by měli Qui-Gon Jinn, Mace Windu a Yaddle.
Star Wars: Příběhy rytířů Jedi
Prvního oficiálního obrázku se na jednom z panelů dočkal i další seriál ze světa Star Wars – Skeleton Crew. Je na něm vidět Jude Law a za ním v pozadí skupina dětí, které se za vlády Nové republiky ztratily v galaxii a nyní hledají cestu domů.
gal-gadot-jako-zla-macecha-mando-ma-zpet-sve-dite-a-zapomente-na-avengers-za-dobro-ted-budou-kopat-thunderbolts
Sceleton Crew – ukázka na D23 Expo | Walt Disney Studios
A chybět samozřejmě nemohly ani první oficiální záběry z chystané třetí řady Mandaloriana. Nové díly zavedou Manda a jeho syna Groga i na planetu Mandalore, a ačkoli sám Mando už podle slov mandalorské kovářky mandalorianem není, svou zbroj neodkládá a bude ji v dalších bojích potřebovat. Premiéra by nás měla čekatv roce 2023.
Mandalorian

Rodinné snímky a seriály

Disney samozřejmě nezapomíná ani na vlastní originální tvorbu.
Hokus pokus 2 – pokračování fantasy komedie z roku 1993 – bude mít na Disney+ premiéru 30. září. Na den svých šestnáctých narozenin se dospívající dívka dozvídá, že by mohla být čarodějnice, a aniž by věděla, co přesně dělá, zapálí svíčku černým plamenem. V tu chvíli se ve městě rozpoutá peklo a do Salemu se po dlouhé době opět vrací sestry Sandersonovy.
Hokus pokus 2
Další filmové pokračování, tentokrát komedie Kouzelná romance, se na Disney+ objeví 24. listopadu. Amy Adams se ve snímku Disenchantedvrací jako princezna Giselle, která se snaží zvládnout mateřství a normální způsob života, ve kterém už nemůže tolik zpívat a spoléhat se na své zvířecí pomocníky.
Prokletá romance

Rok 2023

Haunted Mansion – nová verze klasického příběhu Strašidelný dům je naplánovaná na 10. března 2023. V hlavních rolích se představí Winona Ryder, Owen Wilson, Danny DeVito, Jared Leto a Jamie Lee Curtis.
Hraná verze Malé mořské víly zamíří do kin 26. května. Venku je první teaser trailer, ve kterém v nové podobě ožívá legendární příběh Hanse Christiana Andersena.
Malá mořská víla | Disney
Zatím bez přesného data premiéry je i další hraná verze jedné z nejslavnějších Disneyho pohádek – Peter Pan & Wendy. Vydejte se na magickou cestu do Země Nezemě.

Rok 2024

Hraná verze animované klasiky potřetí. Novému hranému zpracování neunikne ani Sněhurka. Role mladé princezny se ujme Rachel Zegler, zatímco zlou macechu s kouzleným zrcadlem ztvární Gal Gadot.

Kinobox: Uf, oni jsou tady! Lepší horor letos neuvidíte

Jordan Peele je králem hororu a společenských komentářů o Spojených státech amerických. Oscarově nás vyděsil svým Uteč, zamotal nám hlavu podobenstvím My a teď se pustil do tématu UFO.