Bláznivé video ukazuje, že Tom Cruise se vážně cítí nejlépe v ohrožení života

Bláznivé video ukazuje, že Tom Cruise se vážně cítí nejlépe v ohrožení života
Tom Cruise | Paramount Network
Tom Cruise se veze na vítězné vlně, neboť Top Gun: Maverick bez ustání vydělává ohromné peníze a pomalu se dere mezi deset nejúspěšnějších filmů všech dob. Návrat elitního pilota z původního Top Gunu byl pro Cruise, zatvrzelého provozovatele šílených kaskadérských kousků, obzvláště vydatnou zábavou – kamery v kokpitech stíhaček a náročný trénink hereckých kolegů zajistily, že si Cruise mohl zalétat pěkně zostra a v pekelné rychlosti.
Elixírem mládí obdařený herec ale nezpomaluje, chystá se natáčet ve vesmíru a současně pokračuje ve výrobě akční série Mission: Impossible, kvůli níž už rovněž předvedl několik životu nebezpečných kousků. Nechal se například zavěsit na bok vzlétajícího letounu a v sedmé části, již v kinech uvidíme příští rok, seskočil s motorkou a s padákem rovnou ze strmé skály.
Momentálně probíhá natáčení osmé části nesoucí název Mission: Impossible Odplata – druhá část, v níž Cruiseova Ethana Hunta zřejmě čeká další letecké manévrování. A jak ukazuje ve virálním videu z jihoafrického kaňonu Blyde River, let v oblacích je pro něj podobně ležérní činnost jako válení se na gauči u televize. Na videu si Cruise hoví opřený o křídlo dvouplošníku a zdraví fanoušky a fanynky, načež se v pozadí zjeví také režisér Christopher McQuarrie ve svém vlastním letadle.
„Ahoj všichni!“ zahajuje Cruise pozdrav, jako by promlouval ze zadní sedačky limuzíny. „Kéž bych byl s vámi. Omlouvám se za ten hluk. Jak můžete vidět, zrovna natáčíme poslední příspěvek do série Mission: Impossible. Právě se nacházíme nad úchvatným kaňonem Blyde River v krásné Jižní Africe. Tenhle film natáčíme pro velké plátno, aby ho diváci mohli vidět v kinech.“ Video končí šíleným manévrem a vzhledem k tomu, kde se slavný herec zrovna nachází, se pochopitelně rychle stalo hitem.
Pro Cruise jde o samozřejmý způsob, jak přitáhnout ke svým projektům pozornost a udělat jim reklamu. Hlavně v poslední dekádě si herec zakládá na těžkých kaskadérských sekvencích, u nichž trnou hrůzou i přítomní herečtí kolegové. „Z té autenticity vás zamrazí,“ potvrdil v červnovém rozhovoru pro Entertainment Weekly Simon Pegg. „Jen pomyšlení, že ten chlápek opravdu skáče na motorce z útesu jen s padákem a ze stometrové výšky? Tuhne vám krev v žilách,“ dodal.
Tom Cruise
Tom Cruise | Paramount Network
Někteří možná jeho herecké dovednosti zpochybňují, ale jedno nemůže Tomu Cruiseovi upřít nikdo – do budování své image a originálního marketingu svých filmů dává skutečně všechno. A kdo ví, s čím přijde příště.

Legendární Kinobox je zpět a nenechá na pokračování filmu Top Gun nit suchou