Serial Killer uvede novou řadu kultovky Larse von Triera, hraniční humor Jana Prušinovského a minisérii o nepolapitelném Králi Šumavy

Serial Killer uvede novou řadu kultovky Larse von Triera, hraniční humor Jana Prušinovského a minisérii o nepolapitelném Králi Šumavy
Království Exodus | Serial Killer
Organizátorům pátého ročníku se povedlo ve spolupráci s Aerofilms získat českou premiéru nové řady kultovního seriálu Larse von Triera Království Exodus, která se stejně jako ta předchozí odehrává v dánské nemocnici.
Království
Království Exodus | TrustNordisk
Na severu Evropy zůstane i letošní festivalový Fokus se zaměřením na švédskou tvorbu, kterou představí na velkém plátně kina Scala i v programu pro profesionály TV Days. Těm budou letos vedle výrazných švédských osobností či zástupců BBC dominovat také představitelé Netflixu.
Z odtajněných seriálů organizátoři doporučují například minisérii Komunita pojednávající o nechvalně známé křesťanské sektě v jižním Švédsku. Za přítomnosti delegace tvůrců proběhne též projekce satirické komedie Život na předměstí, která si utahuje ze švédské vyšší střední třídy.
Život na předměstí
Život na předměstí | Serial Killer!
Letošní ročník festivalu zahájí s humornou notou premiéra seriálu České televize Dobré ráno, Brno režiséra Jana Prušinovského, který se zapsal do povědomí veřejnosti populárním seriálem MOST! Tentokrát publikum přenese do prostředí ranní show.
„Začalo to před osmi lety Čtvrtou hvězdou, pokračovalo o tři roky později Trpaslíkem a vygradovalo to MOSTEM! I v nadcházejícím seriálu Dobré ráno, Brno se pohybujeme na hraně a já jsem rád, že se nebojíme opět posouvat hranice humoru a v tomto případě vtipkovat na vlastní účet. Věřím, že se diváci budou u dialogů smát a hlášky zlidoví, stejně jako tomu bylo u všech předchozích seriálů,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.
David Ondříček točí příběh nepolapitelného Krále Šumavy
Seriály21. 3. 2022
David Ondříček točí příběh nepolapitelného Krále Šumavy
Další česká premiéra je na programu v pátek 23. září. Voyo do Brna přiveze minisérii režiséra Davida Ondříčka Král Šumavy pojednávající o slavném převaděci. O víkendu pak bude diváky a divačky lákat britský seriál The Responder s Martinem Freemanem v hlavní roli.
Zástupci švédských televizních stanic a produkčních skupin představí svou tvorbu na TV Days – třídenním programu pro profesionály, kterého se letos poprvé zúčastní i představitelé společnosti Netflix. TV Days bude hostit i debatu s generálními řediteli největších českých a slovenských televizí. „Jsme hrdí, že zde můžeme přivítat tak skvělý výběr hostů a řečníků. Doufám, že je to důkaz, že festival Serial Killer je na správné cestě směrem do televizní budoucnosti,“ říká ředitelka festivalu Kamila Zlatušková.
Kamila Zlatušková
Kamila Zlatušková
Na programu se bude podílet také Kyiv Media Week, festival, který je zásadní událostí nejen pro televizní média a jehož kontinuita byla násilně narušena válkou. „Serial Killer tím navazuje na mnohaletou spolupráci a hlavně podporu, kterou se snaží ukrajinským tvůrcům od začátku války poskytovat,“ doplňuje Kamila Zlatušková.

Kinobox: Tak nám zakázali vysílat Vinnetoua v televizi! Co s tím budeme dělat, mámo?

V posledních dnech nás německá a česká bulvární média zásobovala dezinformacemi, že se zakazují filmy s Vinnetouem. Není to pravda. Je ale pravda, že mayovky jsou v něčem překonané a třeba i lehce rasistické?