Zemřela ve 32 letech. Tuto herečku brzy uvidíte v nejskandálnějším filmu roku

Zemřela ve 32 letech. Tuto herečku brzy uvidíte v nejskandálnějším filmu roku
Charlbi Dean | Plattform Produktion
Celým jménem Charlbi Dean Kriek si budou diváci a divačky pamatovat z komiksového seriálu Black Lightning, kde v průběhu devíti epizod a dvou sérií ztvárňovala nájemnou vražedkyni Syonide. Průlom na filmové scéně pro ni nastal až letos, neboť jí připadla jedna z hlavních rolí v drsné satiře Rubena Östlunda Trojúhelník smutku, která svému tvůrci zajistila Zlatou palmu z Cannes a skvělé ohlasy sklidila také v Karlových Varech.
Atraktivní Dean, která se od šesti let věnovala modelingu a pravidelně zaplňovala titulní stránky časopisů a katalogů, si ve svém posledním filmu zahrála příhodně modelku Yayu, jež se s přítelem účastní luxusní výletní plavby. Ta ale nabere nečekaný kurz, když vyplouvají na povrch třídní a ideologické rozdíly mezi bohatými klienty a chudým personálem. Trojúhelník smutku vstoupí do tuzemských kin 6. října 2022 a vedle Dean v něm uvidíme třeba Woodyho Harrelsona jako marxistického kapitána, Zlatko Burice coby ruského oligarchu nebo Harryho Dickinsona v roli modelčina přítele.
fbd57cef
Trojúhelník smutku | Plattform Produktion
Charlbi Dean debutovala roku 2010 v komedii Spud s Johnem Cleesem a mezi její další herecké kredity patří filmy Rallye smrti: Peklo na zemi nebo An Interview with God. Zemřela v pondělí v New Yorku, aniž by dostala příležitost zapsat se do povědomí publika jinak než jako nafrněná a vypočítavá influencerka z jejího závěrečného projektu.

Kinobox: Uf, oni jsou tady! Lepší horor letos neuvidíte

Jordan Peele je králem hororu a společenských komentářů o Spojených státech amerických. Oscarově nás vyděsil svým Uteč, zamotal nám hlavu podobenstvím My a teď se pustil do tématu UFO.