HBO Max v září: Očekávejte Elvise od slavného vizionářského režiséra, upíří romantiku, hororovou komedii a další

HBO Max v září: Očekávejte Elvise od slavného vizionářského režiséra, upíří romantiku, hororovou komedii a další
Elvis (2022) | Warner Bros.

Zajímavé novinky

2. září

Elvis (2022)

Hned na začátku měsíce nabídne HBO Max svým předplatitelům a předplatitelkám tento velkolepý snímek od vizionářského a na Oscara nominovaného režiséra Baze Luhrmanna. Biografický snímek Elvis zachycuje dvacet let hudební kariéry Elvise Presleyho (Austin Butler) ve světle jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem Tomem Parkerem (Tom Hanks). Objeví se zde také jedna z nejdůležitějších postav zpěvákova života Priscilla Presley (Olivia DeJonge). Příběh je vyprávěný perspektivou Parkera, který zprostředkovává svůj pohled na život hudební legendy, její vzestup i pád. Přibližuje jejich vzájemný vztah a morální, kulturní a společenské změny, které během několika desetiletí formovaly USA.

Trailer: Elvis

Elvis

4. září

Upíří deníky (2009 – 2017)

Upíři, fantasy, drama, horor, thriller a romantika. V tomto teen seriálu se v hlavních rolích objevila slavná jména jako Nina Dobrev, Ian Somerhalder a Paul Wesley. HBO Max nyní zpřístupní všech jeho osm sérií po 22 dílech po zhruba 40 minutách. Příběh vypráví o dvou upířích bratrech, kteří jsou zamilovaní do krásné dívky z města, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti.

Trailer: Upíří deníky

Upíří deníky

7. září

Malý Sheldon (2017 – 2022)

Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci a divačky poznali ikonického, výstředního a neobyčejného vědce Sheldona Coopera (Jim Parsons). Tento komediální seriál je spin-off, který se vrací do Sheldonova dětství a poukazuje tak na všechny události, jež z něj postupně formovaly muže, jakým se stal. Na HBO Max přibude jeho pátá sezóna, která přinese 22 epizod po 20 minutách.

Trailer: Malý Sheldon

Malý Sheldon

30. září

Gotham (2014 – 2019)

Na konci měsíce tato streamovací platforma nabídne ještě pět kompletních sérií tohoto kriminálního seriálu z prostředí slavného temného Gothamu (Batman). V hlavní roli tentokrát není Batman, ale James Gordon (Ben McKenzie), který zde ovšem není komisařem, jak jej známe z batmanovských filmů, nýbrž policejním zelenáčem, jenž se postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce na vlastní pěst pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna.

Trailer: Gotham

Původní tituly

16. září

Los Espookys (2019 – 2022)

HBO Max nabídne také druhou sezónu tohoto komediálního amerického seriálu, která bude mít šest nových epizod po 30 minutách. Příběh sleduje skupinku přátel, kteří promění svou lásku k hororům v podnikání. Jak? Rozhodnou se strašit ty, kteří to vyhledávají. Děj se odehrává v Mexiku, kde jsou tajemné a paranormální jevy běžnou součástí každodenního života. Hlavní postavou je Renaldo, šlechetný, laskavý a naivní mladík, blázen do krváků a hororů. Přidá se k němu Ursula, tvrdá, klidná a rozvážná dívka, která má na starost logistiku a realizaci všech zakázek. Další členkou společnosti je její sestra Tati a Renaldův nejlepší kamarád Andres.

Trailer: Los Espookys

Los Espookys

17. září

Secret Origin of the Batwheels (2022)

Jedná se o jednodílný animovaný speciál, který vypráví „tajný“ příběh o Batmanově autíčku, jež si zformovalo svou vlastní ligu spravedlnosti skládající se z letadla, motorky, traktoru a dvou speciálních aut. Všechna vozidla jsou personifikovanými hrdiny, kteří se vydávají do ulic měst, aby bojovali za mír a spravedlnost mezi vozidly.

Trailer: Secret Origin of the Batwheels

Secret Origin of the Batwheels

21. září

Escape from Kabul (2022)

Tento dokumentární film obsahuje dosud neviděné archivní záběry historické konfrontace na kábulském letišti od stažení amerických jednotek z Afghánistánu přes následnou evakuaci afghánských občanů poté, co Taliban obsadil město.

Kinobox: Uf, oni jsou tady! Lepší horor letos neuvidíte
Jordan Peele je králem hororu a společenských komentářů o Spojených státech amerických. Oscarově nás vyděsil svým Uteč, zamotal hlavu s podobenstvím My a teď se pustil do tématu UFO.