Trailerová nálož týdne: Klaun, který by vyděsil i Pennywise, Jason Momoa s rohy a princezna znovu zakletá v čase

Trailerová nálož týdne: Klaun, který by vyděsil i Pennywise, Jason Momoa s rohy a princezna znovu zakletá v čase
Terrifier 2 | Bloody Disgusting
Slumberland (film)
režie: Francis Lawrence
hrají: Jason Momoa, Kyle Chandler, Humberly González, Chris O'Dowd
premiéra: Netflix, listopad 2022
Dobrodružný fantasy film Slumberland nás seznámí s dívkou Nemo (Marlow Barkley), která právě přišla o otce (Kyle Chandler). Poté, co objeví tajnou mapu, která ji zavede do světa snů Slumberland, potká Flipa, excentrického psance (Jason Momoa s rohy!), který jí pomáhá putovat sny a utíkat před nočními můrami v naději, že se jí podaří znovu spatřit svého otce. Slumberland se inspiruje komiksovou sérií Little Nemo od Winsora McCaye, která vycházela v letech 1905 až 1914 a již v roce 1998 byla převedena do podoby animovaného snímku Malý Nemo: Dobrodružství v Dřímkově. Režie se ujal Francis Lawrence (Constantine, Já, legenda, série Hunger Games).
Snivokraj
Pinocchio (film)
režie: Robert Zemeckis
hrají: Tom Hanks, Lorraine Bracco, Luke Evans, Joseph Gordon-Levitt
premiéra: Disney+, 8. září 2022
Do téhle chvíle nový Pinocchio, který bude exkluzivně uvedený na Disney+, příliš zájmu nevzbudil. Navzdory hvězdnému týmu (Robert Zemeckis a Tom Hanks společně natočili Forresta Gumpa, Trosečníka a Polární expres) se nezdálo, že je důvod se k téhle klasice vracet v dalším filmu. Dvakrát tolik, když nejrůznějších (i hraných) verzí Pinocchia existuje nespočet. Plnohodnotný trailer to mění. Je totiž natolik velkolepý a natřískaný vším možným, že konečně připomíná velkou událost pro celou rodinu.
Winx Saga: Osud – 2. série (seriál)
hrají: Abigail Cowen, Hannah van der Westhuysen, Precious Mustapha
premiéra: Netflix, 16. září 2022
Netflix na začátku loňského roku uvedl fantasy seriál Winx Saga: Osud, který lákal na prostředí čarodějnické školy, v níž se víly učí ovládat svoje magické schopnosti a řeší u toho trable s láskou, soupeří mezi sebou a musí si taky dávat pozor na životu nebezpečné příšery. Show si podle všeho vedla v číslech dobře, neboť nás již příští měsíc čeká druhá řada. Její oficiální popis je velmi strohý –⁠ všichni z Alfey bojují o přežití a pravda o Bloomině osudu konečně vyjde najevo. Znalci show ale pravděpodobně dopředu víc vědět nemusí. Winx Saga: Osud je hranou verzí animovaného seriálu Winx Club.
Winx Saga: Osud
Princezna zakletá v čase 2 (film)
režie: Petr Kubík
hrají: Marek Lambora, Eliška Křenková, Natalia Germani, Martin Písařík
premiéra: kino, 17. listopadu 2022
Pokračování dva roky staré české fantasy pohádky, která zápletku okořenila o časovou smyčku, nás vrací do světa jménem Oberon, kde magii tvoří pět hlavních prvorun. Kromě času, která hrál ústřední úlohu v prvním filmu, jsou to runy života, smrti, elementů a prostoru. Na scénu přichází tajemný alchymista, který chce prvoruny ovládnout a získat tak moc nad veškerou magií. Právě tomu se snaží zabránit trio hlavních hrdinů z prvního dílu –princezna Ellena, Jan z Calderon a alchymistka Amélie. Tentokrát proti nim ale stojí zlo tak mocné, že to bez pomoci nezvládnou. Své síly tak spojí s alchymisty z kouzelného města Ayra, kteří se zapřísáhli magii chránit.
Princezna zakletá v čase 2: Trailer
Terrifier 2 (film)
režie: Damien Leone
hrají: Felissa Rose, Griffin Santopietro, David Howard Thornton
premiéra: 2022
Jako fanoušek hororů se musím zastydět. Do téhle chvíle jsem totiž netušil, že nějaká filmová série Terrifier existuje. Naštěstí má můj kolega Jakub Vopelka podobně zvrácenou duši, takže mě na trailer na druhý díl upozornil slovy: „Ten klaun v jedničce je fakt creepy a je tam libový úmrtí, kdy rozřízne nějakou holku pilkou pěkně odspodu až nahoru.“ Který milovník žánru by takové recenzi mohl říct ne? Dvojka slibuje porci toho samého, tedy hodně krve, nechutných úmrtí pro silné povahy a syrovou atmosféru, dělající z To podívanou pro děti. Dobrou chuť a já jdu pátrat, kde si můžu pustit jedničku.
Terrifier 2
Reboot (seriál)
hrají: Judy Greer, Keegan Michael Key, Paul Reiser, Johnny Knoxville
premiéra: Hulu, 20. září 2022
Předělávky klasických hitů jsou v módě, takže bylo jen otázkou času, než někdo na tohle téma vytvoří komediální seriál. V Rebootu (jak již název napovídá) chce televize natočit reboot úspěšného starého seriálu, navíc s původními herci. Ti však mají nejlepší léta za sebou a i televizní doba se změnila, tudíž nic nepůjde zdaleka tak hladce, jak by si všichni přáli. Sympatické téma doplňuje skvělé obsazení a parádně střižený trailer.
Reboot
Dune: Awakening (videohra)
Dnešní trailery zakončíme hrou, a ne ledajakou. Vydavatel Funcom před pár dny překvapil milovníky videoher vypuštěním traileru na open-world survival hru, která si bere inspiraci ze známého díla Franka Herberta. Protože jde o cinematický trailer, ze samotného hraní Duny vlastně nic nevidíme, z úryvků na internetu nicméně víme, že nás čeká budování úkrytů chránících před písečnými bouřemi, nutnost starat se o svůj oblek, možnost prozkoumávat dávno zapomenuté biologické laboratoře a vraky havarovaných lodí, rivalita s frakcemi a hlavně velký otevřený svět sdílený s tisíci hráči. Pokud je svět Duny vaším oblíbeným fiktivním místem, konečně se do něj budete moci naplno ponořit. V tuto chvíli netušíme, kdy hra vyjde, měla by se nicméně podívat nejen na počítače, ale i na konzole (PlayStation 5, Xboxu Series).
Dune: Awakening: Trailer

Kinobox: Jakmile je to Číňanka, je podezřelá! Co by jinak dělala v Koreji, pane rado?

Filmy z Jižní Koreje se vyznačují tím, že jen málokdy mají jeden žánr. Proto je Podezřelá nejen krimi thrillerem, ale i romancí a komedií. A stejně jako předcházející díla režiséra Parka Chan-wooka (Old Boy, Komorná) jde o podmanivou výtvarnou podívanou.