King Kong se podívá do televize. Ostrov lebek se konečně prozkoumá více do hloubky

King Kong se podívá do televize. Ostrov lebek se konečně prozkoumá více do hloubky
King Kong (2005) | Universal Pictures
Ikonické opičí monstrum vytvořil režisér Merian C. Cooper a poprvé se objevilo ve vizuálně přelomovém filmu King Kong z roku 1933. Příběh o právoplatném králi prastaré ostrovní říše, jenž při snídani mlátí dinosaury a k obědu si získá srdce blonďaté trosečnice, se stal okamžitou klasikou. Ještě tentýž rok přišlo méně známé pokračování s názvem Son of Kong a od sedmdesátých let se Hollywood na bájný Ostrov lebek vrací pravidelně.
První remake dorazil roku 1976 a zahráli si v něm Jeff Bridges a Jessica Lange, Peter Jackson pak svou velkolepou verzi představil o tři dekády později. V minulých letech se Kong vrátil díky filmové sérii MonsterVerse od studií Legendary a Warner Bros., a to ve snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021).
King Kong
King Kong (1933) | CinemaSpection
Posledně jmenovaný titul se dočká pokračování, které má mít premiéru 15. března 2024. ve vývoji je rovněž animovaná série Skull Island pro Netflix. I ta bude součástí MonsterVerse, což ale neplatí pro čerstvě ohlášený projekt studia Disney+.
Podle webu Deadline totiž hororový režisér James Wan (V zajetí démonů) připravuje hraný seriál o King Kongovi, který napíše showrunnerka seriálu Paper Girls Stephanie Folsom. Půjde o samostatný projekt vycházející z novelizace, již právě chystá umělec Joe DeVito ve spolupráci se správou pozůstalosti Meriana C. Coopera. King Kong se má podívat do moderní doby a měli bychom se těšit na obšírnější prozkoumání mytologie jeho ostrova i původu tamních nadpřirozených elementů a živočichů.
Disney+ si tedy do své sbírky připisuje další velký úlovek, což bylo umožněno tím, že práva na filmovou sérii King Kong a na samotný charakter jsou rozdělena mezi více společností a jednotlivců. Zatímco MonsterVerse bude pokračovat také hraným seriálem o Godzille na Apple TV+, v němž si zahraje Kurt Russell se synem Wyattem Russellem, Disney rozjede alternativní Kongův vesmír.
Godzilla vs. Kong
Godzilla vs. Kong | Warner Bros.
Projekt se nachází v rané fázi vývoje a herecké obsazení bude teprve oznámeno. Máte King Konga raději než Godzillu a věříte, že plánovaná série může Ostrovu lebek a jeho děsivým rezidentům prospět?

Kinobox: Tento film není o Vietnamu, je to Vietnam. Hotová apokalypsa!

Do kin přichází po letech nejslavnější protiválečný film všech dob – Apocalypse Now. Tento sestřih má 183 minut a odpovídá nejvíc tomu, čeho chtěl dosáhnout režisér Francis Ford Coppola. Takové dílo by dnes už nemohlo vzniknout.