Co všechno víme o druhé sérii Sandmana?

Co všechno víme o druhé sérii Sandmana?
Sandman | Netflix
Série grafických románů Sandman od Neila Gaimana je v komiksovém světě stálicí už více než dvě desetiletí. Jedinečné vizuální prvky a temná témata získaly sérii řady oddaných fanoušků a fanynek. Pro mnohé se zdálo být téměř nemožné přizpůsobit komiksy filmovému nebo televiznímu zpracování. Primárně právě kvůli specifickému a ohromujícímu vizuálnímu zpracování a také velice intenzivní struktuře vyprávění. The Sandman od Netflixu ale uhasil víceméně všechny pochybnosti. Velký podíl na tom nese i zapojení Neila Gaimana, který působil jako výkonný producent.
První série se na Netflixu objevila na začátku srpna. A minulý týden navíc neočekávaně přibyla ještě bonusová epizoda o dvou částech, z nichž jedna je animovaná. Podle webu Collider se jedná o zpracování dvou povídek s názvy A Dream of a Thousand Cats a Calliope. Kromě známých hlasů ze seriálu jste v této speciální epizodě mohli slyšet Davida Tennanta, Sandru Oh, Jamese McAvoye a Michaela Sheena.
The Sandman
Sandman | Netflix
Seriál strávil ve vývoji několik let. Začalo se na něm pracovat již v roce 2019, natáčení odstartovalo o rok později v říjnu 2020. Fanouškové a fanynky doufají, že se druhé sezóny dočkají dříve. Bude ale vůbec? Netflix se k tomu zatím ještě oficiálně nevyjádřil. Neil Gaiman na svém twitterovém účtu prozradil, že Netflix čeká na finální čísla po prvním měsíci od uveřejnění.
Producent David S. Goyer se ale během jednoho ze svých rozhovorů pro Den of Geek zmínil, že se již nyní pracuje na scénáři k pokračování. A celý proces je prý mnohem svižnější, než tomu bylo u první série. Nemusíme se bát, že by námětů bylo málo. Neil Gaiman totiž vytvořil opravdu mnoho komiksů se Sandmanem, k dnešnímu dni čítá 75 svazků. Pokud tedy tvůrci dostanou od Netflixu zelenou, natáčení by mělo začít velmi brzy. A jak dlouho bude trvat?
The Sandman
Sandman | Netflix
Vezmeme-li v úvahu, že první série zabrala dva roky, a pokud pokračování dostane požehnání od Netflixu ještě letos, mohli bychom se ho dočkat už v roce 2024. A kdo se tam objeví? Kromě již nyní známých postav, jako je Morpheus (Tom Sturridge), Lucifer (Gwendoline Christie), Lucienne (Vivienne Acheampong), Smrt (Kirby Howell-Baptiste) a ostatní Věční, by se na scéně měly objevit i další postavy z komiksů. Například jsme ještě neviděli rodiče Věčných – Noc a Čas. V rozlehlých listech komiksů se vyskytuje i řada bohů, démonů a andělů, například Přítomnost, nejvyšší bytost ve vesmíru.

O čem by druhá série měla být?

POZOR, NÁSLEDUJÍCÍ TEXT OBSAHUJE SPOILERY!
Na konci první řady se sourozenci Rose a Jed po letech odloučení opět šťastně shledali a jejich prababička se obětovala, aby zachránila svět. Rose se však zbavila svého srdce a údajně už není schopná milovat. Možná, že bude druhá sezóna rozvíjet právě toto téma.
Stejně tak bychom se měli opět setkat s Touhou, která bude pravděpodobně vymýšlet další krutý plán, jak ublížit Morpheovi. Podcenit nesmíme ani Luciferku, která slíbila, že se s Morpheem ještě setkají, ne za moc dobrých podmínek.
To jsou možná témata, která se nabízejí a o nichž bychom mohli diskutovat. Tvůrci se totiž mohou rozhodnout na předchozí dění vůbec nenavazovat. Co si o tom myslíte? Zaslouží si seriál Sandman pokračování?

Kinobox: Jakmile je to Číňanka, je podezřelá! Co by jinak dělala v Koreji, pane rado?

Filmy z Jižní Koreje se vyznačují tím, že jen málokdy mají jeden žánr. Proto je Podezřelá nejen krimi thrillerem, ale i romancí a komedií. A stejně jako předcházející díla režiséra Parka Chan-wooka (Old Boy, Komorná) jde o podmanivou výtvarnou podívanou.