Slavná videohra The Last of Us se představuje v hrané seriálové verzi. Jak se vám zatím líbí?

Slavná videohra The Last of Us se představuje v hrané seriálové verzi. Jak se vám zatím líbí?
Pedro Pascal – The Last of Us | HBO Max
První půlminutový teaser trailer na seriál The Last of Us je venku. Desetidílná série si odbyde premiéru v průběhu příštího roku na HBO Max a stejně jako videoherní předloha bude sledovat protagonistu Joea (Pedro Pascal), jenž postapokalyptickou krajinou zdevastovanou smrtelným virem eskortuje dívku Ellie (Bella Ramsey). Ellie totiž přežila kousnutí infikovaným jedincem a proti viru, jenž lidi proměňuje v krvelačné zombie, je podle všeho imunní. Zdecimované lidstvo tedy může v rukou správných vědců zachránit.
Hra posbírala nadšené ohlasy, za prvních pět let se jí prodalo na sedmnáct milionů kusů a roku 2020 následovalo pokračování The Last of Us Part II, jehož se k letošnímu červnu prodalo už deset milionů. Pro Playstation 5 se rovněž chystá remake s názvem The Last of Us Part I.
The Last of Us: teaser trailer | HBO
Seriál má na starosti tvůrčí dvojice Neil Druckmann a Craig Mazin. Prvně jmenovaný má za sebou úspěšnou kariéru programátora u společnosti Naughty Dog a podílel se na vývoji samotné videohry. Mazin je scenáristou série Scary Movie a také velebeného Černobylu z roku 2019.
První upoutávka v náznacích představuje vylidněný svět dvacet let poté, co jej zasáhla osudná virová epidemie. Ústřední dvojice překračuje zasněžený most a Ellie prohlašuje, že všichni, na nichž jí záleželo, buď umřeli, nebo ji opustili. Na to Pascalův Joel chladně odpovídá: „Nemáš ani ponětí, co je to ztráta.“
Seriál koprodukují také Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint a Naughty Dog, přičemž přímočará dějová linie hry by měla být zachována. Zocelený a osamělý Joel je najatý, aby čtrnáctiletou Ellie propašoval z karanténní zóny, společně křižují USA a čelí konstantnímu nebezpečí nevyzpytatelné krajiny.
The Last of Us
The Last of Us | HBO Max
Pedro Pascal je nejznámější tváří, kterou si pamatujeme jako Oberyna ze Hry o trůny nebo jako protagonistu Mandaloriana. Chilský herec se nejnověji předvedl v bláznivé komedii The Unbearable Weight of Massive Talent s Nicolasem Cagem. Osmnáctiletou Bellu Ramsey si publikum rovněž oblíbilo díky Hře o trůny, v níž ztvárnila bojovnou a neústupnou Lyann Mormont. Vedle nich si v seriálu zahrají ještě Gabriel Luna, Murray Bartlett či Merle Dandridge.

Kinobox: Jakmile je to Číňanka, je podezřelá! Co by jinak dělala v Koreji, pane rado?

Filmy z Jižní Koreje se vyznačují tím, že jen málokdy mají jeden žánr. Proto je Podezřelá nejen krimi thrillerem, ale i romancí a komedií. A stejně jako předcházející díla režiséra Parka Chan-wooka (Old Boy, Komorná) jde o podmanivou výtvarnou podívanou.