Trailerová nálož týdne: Zac Efron veze pivo do Vietnamu a vrací se Jack ze Ztracených

Trailerová nálož týdne: Zac Efron veze pivo do Vietnamu a vrací se Jack ze Ztracených
Na pivo do první linie | Apple TV+
Wire Room (film)
režie: Matt Eskandari
hrají: Kevin Dillon, Bruce Willis, Oliver Trevena, Texas Battle
premiéra: VOD, 2022
Pomalu odpočítáváme. Bruce Willis natočil před svým nuceným odchodem do hereckého důchodu ještě čtyři filmy. Wire Room je jedním z nich a ano, nečeká nás žádná paráda, protože režisérem je člověk, který natočil s Willisem jedny z jeho nejhorších filmů (Betonová past, Touha po vraždě). Přesto nostalgie velí, abychom i téhle novince věnovali pozornost. Ve Wire Room je federální agent Justin Rosa (Dillon) vyslaný do odposlechové místnosti, aby střežil významný cíl. Celá akce se zvrhne v boj o přežití.
Wire Room
Na pivo do první linie (film)
režie: Peter Farrelly
hrají: Zac Efron, Russell Crowe, Bill Murray, Kyle Allen
premiéra: Apple TV+, 30. září 2022
Peter Farrelly se jako režisér do povědomí publika zapsal komediemi Něco na té Mary je a Blbý a blbější, oscarovou Zelenou knihou (nejlepší film) nicméně dokázal, že s přehledem zvládne i těžší látku. Jeho novinka Na pivo do první linie nabízí možná vtipně znějící základ, výsledkem by nicméně mělo být válečné drama, navíc podle skutečné události. Hlavním hrdinou je Chickie (Zac Efron), který chce podpořit kamarády bojující ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc.
Na pivo do první linie
Living (film)
režie: Oliver Hermanus
hrají: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp, Adrian Rawlins
premiéra: 2022, víc není upřesněno
V roce 1952 natočil legendární Akira Kurosawa psychologické drama Žít, v němž se úředník snaží smysluplně vyrovnat s faktem, že mu zbývá pouze půl roku života. Režisér Oliver Hermanus (ceněné drama Teplouš) o půl století později přináší vlastní verzi, v níž se hlavní role ujal Bill Nighy (Billy Mack z Lásky nebeské). Zápletka v dnešní době možná extra zajímavě nezní, pokud ale vezmeme v potaz výborně hodnocenou předlohu a silný tvůrčí tým nové verze, Living je jednoznačně snímkem, který si zaslouží naši pozornost.
Žít
Last Light (seriál)
režie: Dennie Gordon
hrají: Matthew Fox, Joanne Froggatt, Amber Rose Revah, Tom Wlaschiha
premiéra: Peacock, 8. září 2022
Po sedmi letech, kdy Matthew Fox (Jack ze Ztracených) odešel do ústraní, aby se namísto hraní věnoval rodině, se vrací v novém seriálu Last Light. Jeho příběh se točí kolem petrochemického inženýra Andyho Nielsona, jeho ženy Eleny a jejich dvou dětí. Během služební cesty na středním východě Nielson odhalí nebezpečí, které hrozí světové dodávce oleje, tedy i celé společnosti. Ve stále vyostřenější situaci je každý člen rodiny připravený vše obětovat, aby překlenul vzdálenost i nebezpečí, která na ně čekají.
Last Light
Bandit (film)
režie: Allan Ungar
hrají: Josh Duhamel, Mel Gibson, Elisha Cuthbert, Nestor Carbonell
premiéra: 2022
Mel Gibson se v posledních letech začal věnovat natáčení příšerných béčkových filmů, proto je obtížné se na jeho novinky těšit. Skutečný příběh charismatického lupiče (ve filmovém podání Joshe Duhamela), který si po útěku z vězení vytvořil v Kanadě novou identitu a následně vyloupil s pomocí místního bosse (Gibson) 59 bank a klenotnictví, nicméně působí z traileru docela použitelně. Ostatně, režisér Allan Ungar možná není žádný hitmaker, na kontě má ale pár použitelných akčních béček a hlavně fantastický fanouškovský kraťas Uncharted: Live Action Fan Film s Nathanem Fillionem.
Pan Nepolapitelný

Kinobox: Predátora dnes může zabít i malá holka
Už sedmý film s monstrem, kterému abstraktně říkáme Predátor (i když se jmenuje jinak), se poprvé odehrává v hluboké minulosti a poprvé je hlavní hrdinkou žena, členka kmene Komančů.