Já jsem Groot je asi to nejroztomilejší a nejvtipnější, co od Marvelu letos uvidíte

Já jsem Groot je asi to nejroztomilejší a nejvtipnější, co od Marvelu letos uvidíte
Já jsem Groot | Disney
Děj jednotlivých epizod spadá mezi události ze snímků Strážci Galaxie a Strážci Galaxie vol. 2. Malý Groot úspěšně roste v květináči, miluje hudbu, do jejíchž rytmů se může vlnit, a postupně nabírá na síle. V jednotlivých zhruba pětiminutových epizodách s názvy První krůčky, Maličký, Vetřelec, Koupačka a Magnum opus sledujeme jeho výtržnosti a je to ohromná zábava.
Seriál vytvořila Kirsten Lepore, která je nejen autorkou scénáře, ale i režisérkou jednotlivých dílů. Výkonným producentem pořadu byl James Gunn a v rolích Rocketa a Groota se v původním znění vrátili Vin Diesel a Bradley Cooper. A neudělali chybu, neboť Já jsem Groot se opravdu povedl. Ačkoli je snímek animovaný a příliš vět v něm neuslyšíte, jde o kouzelnou podívanou.
Objevíte úžasně originální obyvatele různých planet, které Groot se Strážci navštíví, a navíc nakouknete do duše malého dítěte. Groot je totiž pořádný syčák a nic nenechá jen tak. Neustále si hraje, do všeho se vrhá bez rozmýšlení a má náležitě osobitý přístup, který nemohl odkoukat od nikoho jiného než od Draxe s Rocketem. A že to s ním bude ještě horší, letos naznačil snímek Thor: Láska jako hrom. Groot jako puberťák, to bude teprve neřízená střela.
Já jsem Groot
Já jsem Groot | Disney
Jednotlivé díly jsou opravdu vtipné, navíc si zachovávají retro nádech i díky soundtracku ve stylu Strážců, kdy se ke slovu dostává i populární hudba zastoupená hity 50., 60. a 70. let. Konkrétně jde o skladby In the Hall of the Mountain Queen od Reymonda Scotta z roku 1959, Ran Kan Kan od Tita Puenteho z roku 1963 a You Can Get It If You Really Want od Jimmyho Cliffa z roku 1970. Groot má navíc vlastní aktovku a v ní komiks Alfa.
A je zábava všímat si i drobných detailů, jako co používá místo čelovky, jaký je vzor jeho úžasného pyžamka nebo jak vypadají úvodní titulky k seriálu, které Marvel také využil více než vtipně. No a jelikož je pořad přístupný dětem od šesti let a těch pár vět přeložených do češtiny, můžete se bavit celá rodina.
hodnocení: 80 %

Kinobox: Thor 4 prožívá milostný vztah s kladivem a úspěšně paroduje sám sebe

Čtvrtý díl komiksového Thora už není lehká komedie, ale vyloženě sebeparodie. Drama zmizelo, i když hrdinovi umírá jeho milá a hrozí mu smrt.