Podzim na Primě: S Polívkou v pivovaru, Isteníkem na vinici a v redakci Dobrých zpráv

Podzim na Primě: S Polívkou v pivovaru, Isteníkem na vinici a v redakci Dobrých zpráv
Hořký svět | FTV Prima
Největšími lákadly letošního podzimu na Primě budou určitě zcela nové seriály určené pro hlavní vysílací čas, které se budou věnovat tomu, co Češi tolik milují – vínu, pivu a dobrým zprávám. První novinkou tak bude dvanáctidílný seriál Pálava – život zalitý sluncem, druhou osmidílný Hořký svět a třetí Dobré zprávy.

Pálava – život zalitý sluncem

Seriál Pálava divákům nastíní, jak se z dvoudenní návštěvy vinařství může stát nová etapa života. Na Pálavu přijíždí partička kamarádů, bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje, kteří se tu každých pět let pravidelně scházejí, aby zavzpomínali na staré časy. V průběhu večera se burzovní makléř Jaromír Kerndl (Patrik Děrgel), sportovkyně Ája (Denisa Nesvačilová), svérázný flegmatik Michal (Michal Isteník), knihkupec Filip Kořínek (Jiří Panzner) a podnikatelka Iveta (Pavla Dostálová) odtrhne od zbytku party, protože se spoustou z nich už si po letech nemají co říct. Toulají se vsí, až narazí na otevřený sklípek, kde jim je poskytnut azyl. Tam všichni pochopí, proč Michal přivezl zvláštní květináč se sazenicí slivoně, který nosí všude s sebou.
Denisa Nesvačilová, Patrik Děrgel, Michal Isteník, Jiří Panzner, Pavla Dostálová
Pálava – život zalitý sluncem | FTV Prima
Michal totiž přijel na Pálavu splnit poslední přání zesnulého kamaráda Štístka. Zemina v květináči je smísena s jeho popelem, a tak ho tu chce vysadit na nějakém pěkném místě, přesně jak si Štístko přál. Za pár let se z něj bude pálit slivovice, a on tak bude žít věčně. Před samotným vysazením slivoně se rozhodnou užít si s kamarádem poslední večírek. Avšak víno s nimi udělá své, a tak se tento záměr promění v nezapomenutelné dvoudenní dobrodružství. Ostatní svůj odjezd pouze o den odkládají, a ještě netuší, že tak nečiní naposledy a z celé pětice se postupně stanou „Novopálavští“.

Hořký svět

Životní změnou prochází i ústřední hrdina Štěpán Berka (Matouš Ruml). V seriálu Hořký svět se pokouší rozjet rodinný minipivovar. Pomáhat mu s tím budou Berenika Kohoutová, Jakub Štáfek, Bolek Polívka či Eva Holubová.
Příběh Hořkého světa je zasazen do malebného Posázaví, kde v archaickém městysu Rataje nad Sázavou žije s rodinou Štěpán Berka (Matouš Ruml). Na prahu čtyřicítky přijde o dobře placenou práci v bance. Místo povýšení, které očekává, dostane padáka a stane se z něj muž v domácnosti i otec malého Honzíka (Nathan Ruml) na plný úvazek. Nakonec se rozhodne najít smysl života, novou práci a získat zpátky rodinu, která se mu hned na začátku rozpadne. Proto se s pomocí ztroskotaného sládka Bolka (Bolek Polívka) pokusí rozjet rodinný minipivovar, který zdědí s bratrem Michalem (Jakub Štáfek) po otci. S tím ale nesouhlasí Štěpánova matka Hana (Eva Holubová) a pokouší se svou polovinu pivovaru prodat. Štěpán se snaží kupce odradit a nakonec přesvědčí své kamarády, aby se k němu přidali a stali se jeho spoluvlastníky. Štěpán s Bolkem jim slíbí, že do roka mohou vyhrát Pivní festival, kde je první cena spojena s finančním bonusem, a tím pádem se podíly zhodnotí. Pivovar dostává půjčku a začne procházet rekonstrukcí. Do toho se v pivovaru objeví i Tereza (Barbora Černá), dcera Bolka, která má ale o svého otce alkoholika strach. Moc dobře si pamatuje na dětství, které bylo plné otcových alkoholových eskapád. Nakonec ale na spolupráci kývne a začne oběma v pivovaru pomáhat.

Dobré zprávy

Jak název napovídá, seriál Dobré zprávy se odehrává v televizním prostředí a v hlavních rolích se představí například Denisa Nesvačilová, Boleslav Polívka, Miroslav Šimůnek, Sára Rychlíková nebo Natálie Halouzková.
Seriál představí příběh vesnické dívky Báry, která získá stáž v redakci Dobrých zpráv, které obdivuje, a tím si začne plnit své sny. Nejen díky ní diváci uvidí to, co se děje za kamerami, když jsou vypnuté.

Novými řadami pokračuje i Zoo, Česko Slovensko má talent a řada dalších oblíbených pořadů

Nové příběhy i zápletky pak přinese další sezona populárního seriálu ZOO. Mezi zavedené zábavné pořady Česko Slovensko má talent, Máme rádi Česko, Show Jana Krause, 7 pádů Honzy Dědka a Inkognito přibydou dvě novinky – Můj muž to dokáže a Den jak sen.
Česko Slovensko má talent (ČSMT) je tuzemskou verzí nejúspěšnější světové talentové show, která se u nás letos dočká jubilejní desáté řady. Odvysílá ji opět jak česká televize Prima, tak slovenská TV JOJ od 27. srpna.
Můj muž to dokáže
Kolik chilli papriček dokáže váš muž sníst za jednu minutu? Podobné nelehké otázky pokládá moderátorka Adéla Gondíková čtyřem slavným ženám v zábavné show Můj muž to dokáže. Ta, která nasadí nejvyšší laťku, pošle svého muže do boje o peníze. Aby obstál, musí splnit zadání. Neobstojí-li, její sázka se rozdělí mezi ostatní. Pět kol a pět kuriózních úkolů rozhodne o vítězi.
Den jak sen
Svatba může být plná rodinných zápletek, které nadchnou, překvapí i dojmou. Dokureality show Den jak sen zachycuje reálné svatby. Monika Absolonová bude vyprávět deset příběhů lásky a spolu se štábem projede celou republiku.
podzim-na-prime-s-polivkou-v-pivovaru-istenikem-na-vinici-a-v-redakci-dobrych-zprav-2
Den jako sen | FTV Prima
S novými pořady nebude pozadu ani tématický kanál Prima COOL. Diváci se mohou těšit například na improvizační show K.O.MICI a talkshow Miloše Pokorného Jednou jsi dole, jednou nahoře.
Novinky si připravily i další stanice, které pod jedničku Primy patří.
Prima MAX přinese akční thrillery, katastrofická dramata i romantické komedie, zkrátka pestrou nabídku filmových titulů pro každého, včetně celé řady premiér.
Ve filmu Sešup se idylická lyžařská dovolená v Alpách promění v boj o život. V hlavní roli se představí Will Ferrell a Julia Louis-Dreyfusová. Milovníky katastrofických dramat zaujme snímek 13 minut, ve kterém největší americké tornádo zpustoší celé město. O chvíle napětí se postará i režisér kultovního hororu Kruh Gore Verbinski. Ten natočil psychologický thriller Lék na život o ambiciózním, mladém manažerovi, který od svých nadřízených dostane za úkol přivézt z odlehlého a tajemného sanatoria nepostradatelnou hlavu jejich firmy. Úspěšný režisér Guy Ritchie představí krimi novinku Rozhněvaný muž s Jasonem Stathamem v roli tajemné posily bezpečnostní firmy. Milovníky romantiky pak potěší snímek Serena, natočený na mnoha místech v České republice s Jennifer Lawrencovou a Bradleym Cooperem v hlavních rolích.
podzim-na-prime-s-polivkou-v-pivovaru-istenikem-na-vinici-a-v-redakci-dobrych-zprav-3
Programové schéma | FTV Prima
Prima KRIMI, která přináší převážně zahraniční seriály s detektivní tématikou, baví diváky již přes čtyři roky. Letošní podzim nabídne řadu oblíbených seriálových stálic, mezi které patří Námořní vyšetřovací služba, Vraždy v Midsomeru, Columbo nebo Sběratelé kostí. Diváci se ale mohou těšit i na premiérové díly oblíbených sérií. Na obrazovky se s novými případy vrátí ve třetí řadě seriálu McDonaldová a Dodds, nové epizody přinesou i Vraždy v Sandhamnu a Vraždy u jezera. Vrcholem podzimního programu stanice bude v české premiéře uvedený seriálový hit Nezvěstná se Stanou Katicovou v hlavní roli.
Prima LOVE opět nabídne program plný lásky, osudů, vztahů a emocí. Pro divačky si připravil historickou kostýmní telenovelu Anastázie i mnoho filmových premiér. Na obrazovky se vrátí také první v Česku natočená telenovela – Ošklivka Katka. Těsně po mezinárodním uvedení pak Prima LOVE zařadí do vysílání nový seriál Barvy Palerma z italské produkce v hlavní roli s ženami zbožňovaným tureckým krasavcem Canem Yamanem.
Dokumentární kanál Prima ZOOM a druhý nejlépe hodnocený televizní kanál vůbec (podle Atmedia 2022) představí i na podzim spoustu dokumentárních filmů a seriálů a na 30 premiér týdně. Za pozornost bude stát například nejnovější řada seriálu Dálnice vedoucí peklem, Mýty: Největší záhady lidstva a pokračovat budou reportážní pořady ze světa i z domova Prima ČESKO a Prima SVĚT.

Všechno, všude, najednou: Úplně nejvíc nejlepší film roku?
Dva režiséři, co si říkají jen „Daniels", točí opravdu crazy videoklipy a filmy. Tento má zatím nejlepší recenze roku, ale musíte být hodně velcí fandové kung-fu, paralelních světů a buddhismu, abyste ho ocenili.