Batgirl zrušena: Téměř hotový komiksový film míří do trezoru a studio ho nikdy nehodlá pustit divákům

Batgirl zrušena: Téměř hotový komiksový film míří do trezoru a studio ho nikdy nehodlá pustit divákům
Batgirl | Warner Bros.
Ať se momentálně v HBO Max, respektive u studia Warner Bros, které oblíbenou streamovací službu vlastní, děje cokoli, je bezpochyby zvláštní vzít komiksový film, který je již v postprodukci a prostě... ho neuvést. Nikam.
Co za to může? Batgirl měla původně stát studio 75 milionů dolarů, probíhající pandemie ale její rozpočet nabobtnala na 90. V tu chvíli se podle insiderů začalo řešit, že na streamovací službu je podobný projekt příliš drahý, současně není ale dost velkolepý, aby mohl do kin. K tomu si prý navíc film nevedl příliš dobře na prvních testovacích projekcích a tak došlo k rozhodnutí, že než riskovat mizerné reakce (nebo propad v kinech), raději se celý film vezme, vyhodí a prostě se na něj zapomene. Jde o bezprecedentní rozhodnutí, o to víc šokující, že jde o projekt, který by si minimálně na HBO Max bezpochyby každý fanda komiksů pustil a navíc má silné obsazení.
Jméno Leslie Grace, která hraje titulní roli Barbary Gordon, syna Jima Gordona, která se rozhodne stát Batgirl, většině diváků nejspíš moc neřekne. Dále ale ve filmu hrají (respektive hráli, když už vlastně snímek není aktuální) Michael Keaton jako Batman, J.K. Simmons coby komisař Gordon a Brendan Fraser v roli záporáka Fireflye. Přesně tak, miláček z Mumie, který léta čeká na vysněný comeback, se konečně dočkal velké role a nic z toho nebude.
Snímek režírovalo duo Adil El Arbi, Bilall Fallah (Mizerové navždy), kteří vydali následující prohlášení: „Tato zpráva nás zarmoutila a šokovala. Stále tomu nemůžeme uvěřit. Pro nás jako režiséry je zásadní, aby se naše práce ukázala divákům, a přestože film nebyl zdaleka dokončen, přáli bychom si, aby fanoušci po celém světě měli možnost vidět a přijmout finální podobu filmu osobně. Možná se jim to jednoho dne podaří... V každém případě pro nás jako velké fanoušky Batmana bylo ctí a výsadou být součástí DCEU, i když jen na krátký okamžik. Batgirl navždy,“ zakončili režiséři své prohlášení.
Vzhledem k tomu, že mají Warneři na hrdiny ze světa DC komiks exkluzivní práva, je nepravděpodobné, že by byla na stole možnost Batgirl prodat jiné streamovací službě. Společně s Batgirl bylo též zrušeno animované pokračování Scoob!: Holiday Haunt, které bylo už také prakticky hotové.
batgirl-warneri-setri-a-resi-to-prapodivne-temer-hotovy-film-s-hvezdnym-obsazenim-davaji-do-trezoru-a-nehodlaji-ho-nikdy-vydat-1
Scoob!: Holiday Haunt | Warner Bros.