Nejtvrdší protivník Rockyho nerozdal poslední rány. Sovětská mašina dostane vlastní film

Nejtvrdší protivník Rockyho nerozdal poslední rány. Sovětská mašina dostane vlastní film
Rocky IV | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Rocky s tváří Sylvestera Stalloneho je nejslavnějším sportovcem filmové historie, první zápas absolvoval roku 1976. Byl z toho tehdy fantastický oscarový hit, který nakopl Stalloneho kariéru a připravil půdu pro pokračování. Zřejmě nejoblíbenější z nich je čtyřka z roku 1985, která letos dostala speciální režisérskou edici a hlavně představila chladnokrevného záporáka Ivana Draga.
Sovětský boxer v podání Dolpha Lundgrena zlikvidoval Apollo Creeda (Carl Weathers) a pořádně zatopil i Rockymu, na což ani fandové a fanynky, ani hollywoodští tvůrci nezapomínají. Když došlo k oprášení série v podobě Creeda, jenž roku 2015 přivedl na scénu syna Apolla Creeda s tváří Michaela B. Jordana, k návratu Draga nebylo daleko. A skutečně nastal v pokračování Creed II, kde Lundgren trénoval svého syna a poslal jej proti Rockyho svěřenci.
Dolph Lundgren, Sylvester Stallone
Rocky IV | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Jelikož ale spinoffů není nikdy dost, studio MGM nyní chystá znovu postavit do ringu i samotného Ivana Draga. Scenárista Robert Lawton byl pověřen sepsáním scénáře k Dragovi, který má dodat tomuto málomluvnému obrovi nosnou backstory a rozšířit Rockyho vesmír na východ od železné opony, popřípadě do Ruska po rozpadu SSSR.
Lawton podle webu The Wrap zaujal producenty svým pracovním scénářem s názvem Becoming Rocky, který mapuje natáčení prvního dílu z roku 1976. A byť se tento projekt zatím neposunul, aspirující scenárista dostane šanci prorazit s osobním příběhem Ivana Draga. „Jsem nesmírně vděčný za tuto příležitost, k níž přistupuji jakožto ohromný fanda série, jenž má to štěstí být scenáristou,“ prohlásil Lawton ve svém vyjádření pro Variety.
O potenciálním Dragově filmu se hovořilo už delší dobu, což se ale nikdy nepotvrdilo a MGM se k této záležitosti odmítalo vyjadřovat. „Řekl bych, že se mluví o natočení Dragova spinoffu s MGM,“ potvrdil ale v loňském rozhovoru pro Hollywood Reporter sám Dolph Lundgren.
Dolph Lundgren
Dolph Lundgren – Creed II | Metro-Goldwyn-Mayer Studios
O příběhu se zatím nic neví a nikdo tedy netuší, zda si své role zopakují Lundgren nebo Florian Munteanu, jenž ve druhém Creedovi ztvárnil Ivanova syna Viktora. Jisté zůstává pouze to, že ze všeho nejdříve uvidíme opět Michaela B. Jordana v Creedovi III, který bude mít premiéru 2. března 2023 a jehož hvězdný herec sám zrežíroval. Půjde o první snímek série, v němž si nezahraje Sylvester Stallone, jenž je vázaný pouze produkčními povinnostmi. I to nasvědčuje novému směřování Rockyho odkazu, které s velkou pravděpodobností zahrne také kompletní kapitolu z Dragova soukromí.

Všechno, všude, najednou: Úplně nejvíc nejlepší film roku?
Dva režiséři, co si říkají jen „Daniels", točí opravdu crazy videoklipy a filmy. Tento má zatím nejlepší recenze roku, ale musíte být hodně velcí fandové kung-fu, paralelních světů a buddhismu, abyste ho ocenili.