Nova vsadí na podzim na Tátu v nesnázích a Gumy. Představila ale i plány na rok 2023

Nova vsadí na podzim na Tátu v nesnázích a Gumy. Představila ale i plány na rok 2023
Táta v nesnázích | TV Nova
A na co se tedy můžete na Nově těšit? Milovníky komedie a rodinné zábavy by měl potěšit šestnáctidílný seriál Táta v nesnázích s Martinem Pechlátem v hlavní roli. Jeho hrdina Petr Hora je správce bazénu a bývalý sportovec, který zasvětil svůj život výchově tří dcer. Po rozvodu na ně zůstal sám. Viki, Laura i Alex už ale začínají žít vlastní životy. A Petr se těší, až rodné hnízdo opustí i ta poslední. Plán je jasný: věnovat se sám sobě a najít lásku. Dcerám se ale životní osudy trochu zvrtnou, nastěhují se zpět pod ochranitelská křídla svého otce a dům je rázem vzhůru nohama.
nova-vsadi-na-podzim-na-tatu-v-nesnazich-a-gumy-predstavila-ale-i-plany-i-na-rok-2023-4
Táta v nesnázích | TV Nova
​„Táta v nesnázích je o otci, který je sám na výchovu svých tří dcer, jelikož maminka se rozhodla pro kariéru, takže je to vlastně o takové tátomateřské roli. Dostáváme se do vypjatějších situací a snažíme se na to dívat s humorem, mě to moc baví,“ nastínil Pechlát.
Hora, který se řídí heslem padesát je nových třicet, si začíná pod dohledem svých dcer hledat novou partnerku v zábavných i trapných situacích. Zamiluje se, prochází zklamáním, přesto pokračuje v randění a doufá, že jednou najde tu pravou. Navíc musí řešit milostné strasti svých ratolestí.
Seriál natočil Petr Zahrádka a v dalších rolích se představí Agáta Kryštůfková, Petra Hřebíčková, Jitka Schneiderová, Zdena Herfortová, Štěpánka Fingerhutová, Veronika Divišová, Bořek Slezáček, Radek Jiříček a další. Na obrazovky TV Nova Táta v nesnázích zamíří již v září.
nova-vsadi-na-podzim-na-tatu-v-nesnazich-a-gumy-predstavila-ale-i-plany-i-na-rok-2023-2
Táta v nesnázích | TV Nova
Na podzim bychom se také měli dočkat nové řady oblíbené kuchařské show MasterChef. Trojčlennou porotu opět vytvoří kuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. S novými díly se vrací i Ulice (již s osmnáctou řadou!) a Specialisté (osmá sezóna by měla odstartovat již na konci léta).
A kdo sledue Voyo, může se ještě letos těšit na třídílnou minisérii Král Šumavy v režii Davida Ondříčka a komediální seriál Gumy s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem v hlavních rolích.

Král Šumavy

Příběh o Králi Šumavy, nepolapitelném převaděči Josefu Hasilovi, natáčel David Ondříček přímo u česko-bavorských hranic. Se štábem se vydal do míst, která ve svém románu Návrat Krále Šumavy popisuje spisovatel David Jan Žák. Právě podle jeho knižního bestselleru vznikl scénář třídílné minisérie o slavném šumavském převaděči, který po válce pomáhal lidem utíkat takzvaně za kopečky. Premiéra by měla na Voyo proběhnout letos v listopadu. V jednotlivých rolích se představí Oskar Hes, Vojtěch Vodochodský, Kristýna Podzimková, Gabriela Heclová a další.
nova-vsadi-na-podzim-na-tatu-v-nesnazich-a-gumy-predstavila-ale-i-plany-i-na-rok-2023-1
Král Šumavy | TV Nova

Gumy

Desetidílný komediální seriál s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem v rolích svérázných automechaniků Máry a Lukyho, kteří mají malou autodílnu a velké sny, na něž jim pochopitelně scházejí peníze. S námětem na Novu přišli producent Martin Šebík a režisérka Karin Krajčo Babinská. Scénář dále rozpracoval Michal Samir, který je podepsaný mimo jiné pod veleúspěšnou minisérií Iveta jako režisér a scenárista. Gumy budou plné absurdního, černého i poetického humoru. A poprvé se před kamerou potkají právě Richard Krajčo a David Švehlík, kterým byly Gumy napsány „na tělo“. Téměř dvacet let spolu totiž vystupují na divadelních prknech, společný film nebo seriál jim ale dosud nikdo nenabídl.
Vedle Krajča a Švehlíka se v seriálu představí i Patricie Pagáčová, Dana Batulková, Pavel Šimčík, Robert Nebřenský, Andrej Polák a Sandra Pogodová.
Velké projekty TV Nova chystá i na rok 2023. Kromě návratu Kriminálky Anděl s novou řadou na obrazovky zamíří výpravný dobový seriál s pracovním názvem Obchodní dům, rozvody řešící komediální pořad Mozaika nebo drama Jedna rodina.

Obchodní dům

Je 15. března 1939, seriálový obchodní dům slavnostně zahajuje svůj provoz. Ve stejný den německá vojska překračují československé státní hranice. V den, kdy se smetánka z celé země schází, aby se v nelehké době nechala uchlácholit vším, co si jen lze představit a přát, je hlavní město obsazeno nepřátelským vojskem. Obchodní dům otevírá své brány ve stejnou chvíli, kdy v zemi končí naděje na mír…
Příběhy jednotlivých postav jsou smutné, pravdivé, komické i romantické. Také napínavé, plné ohrožení a fatálních rozhodnutí. Obchodní dům v sobě ve válečné době spojuje pozlátko s nebezpečím. Lásku s hrdinstvím. A za tím vším jsou pak rodiny, do kterých se lidé z obchodu každý večer vracejí, aby se poprali s nástrahami všedních dní. Aby ve válečné době obstáli a zachovali si čest a důstojnost.
Diváci a divačky se mohou těšit například na Martu Dancingerovou, Simonu Lewandowskou, Beatu Kaňokovou, Kristýnu Podzimkovou, Kryštofa Bartoše, Petra Stacha, Reginu Rázlovou, Jaroslava Plesla a mnoho dalších. Autory projektu jsou Filip Bobiňski, Jan Coufal a Petr Šizling. Režírují Biser A. Arichtev a Braňo Holiček.
nova-vsadi-na-podzim-na-tatu-v-nesnazich-a-gumy-predstavila-ale-i-plany-i-na-rok-2023
Král Šumavy | TV Nova

Mozaika

Celkem poklidný život jedné rodiny převrátí vzhůru nohama rozhodnutí rodičů se po čtyřiceti letech společného soužití rozvést. Chtějí žít po svém. A každý zvlášť. Peníze plánují získat z prodeje rodinného domu. Ovšem ten musí projít rekonstrukcí. Než bude vše hotovo, je potřeba, aby jim, každému zvlášť, poskytly útočiště jejich už dospělé děti. Jsou hned čtyři, tak to snad nemůže být problém. Anebo může, dokonce veliký. Za scénářem komediálního seriálu o jedné téměř obyčejné rodině stojí Alice Nellis. Režírovaly Jasmina Blaževič a Lenka Wimmerová.

Jedna rodina

Téma střídavé péče zasahuje do života statisíců Čechů a Češek zásadním způsobem. Běžným každodenním situacím dává výlučný dramatický obsah a poskytuje podhoubí pro originální humor. Seriál Jedna rodina sleduje pět dospělých lidí, které svede dohromady péče o vlastní i vyženěné a vyvdané děti. I když půjde často o nervy, hlavní je neztratit hlavu. V seriálu podle námětu Lucie Konečné se diváci a divačky mohou těšit například na Terezu Kostkovou, Tomáše Jeřábka, Filipa Blažka, Zuzanu Vejvodovou, Evu Holubovou, Pavla Zedníčka nebo Miroslava Vladyku.
Nova ale při plánování na příští rok nezapomněla ani na službu Voyo. I pro její publikum má připravený nový obsah. Jedná se o špionážní thriller Extraktoři a kriminálku Hojer.

Extraktoři

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek a schopnost rychle se rozhodovat. Asi není překvapením, že pro roli člena takového týmu režisér a producenti vybrali herce Jakuba Štáfka. Jakub je nejen ve výborné fyzické kondici, ale je i fanouškem střelných zbraní a bojových sportů.
Natáčet se bude z velké části i v zahraničí. Režie se ujme Roman Kašparovský.

Hojer

Minisérie podle skutečných případů legendárního kriminalisty Jiřího Markoviče. Praha na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let je nevlídná a ošuntělá. Šedé davy stojící v šedých frontách před poloprázdnými obchody, barevné plakáty připomínající slavné výročí na zdech oprýskaných domů. V nočních ulicích se objevuje nový, děsivý fenomén – mladí sexuální násilníci se sadistickými sklony. A právě těm byl na stopě po dobu své dlouhé kariéry Jiří Markovič.
Minisérie bude mapovat zločiny, dopadení a usvědčení těch nejděsivějších vrahů normalizačního Československa a především pak zvláštní „přátelství“ mezi Jiřím Markovičem a sériovým vrahem a kanibalem Ladislavem Hojerem. „Říkal mi to, s čím se nesvěřoval nikomu, ani svému obhájci,“ uvedl později Markovič. „Láďa brzy ztratil oba rodiče, proto se na mě dost upnul. Je to paradox, ale nikdo se o něj nikdy tak nezajímal, nikdo si s ním nikdy tak dlouho nepovídal – až já! Když jsme se vraceli z rekonstrukce na Slovensku, položil mi on, obviněný, v autě hlavu na rameno a usnul. Jeho advokát to sledoval s úžasem, něco takového prý ještě nezažil!“
Seriál podle scénáře Jaroslava Hrušky režíruje Pavel Soukup.

Kinobox: Proč nemůže Jurský svět nikdy překonat Jurský park?

Třetí díl Jurského světa volně navazuje na trilogii Jurský park z 90. let. Napadlo vás někdy, že dobrodružství s dinosaury je vlastně feministická antiutopie?