Děsivá magie filmových maskérů. Atraktivní hvězda Marvelu je v novém thrilleru k nepoznání

Děsivá magie filmových maskérů. Atraktivní hvězda Marvelu je v novém thrilleru k nepoznání
Sebastian Stan | A24
Devětatřicetiletého Sebastiana Stana zná celý svět díky Marvelu, neboť od roku 2014 ztvárňuje populární postavu Winter Soldiera. Původem rumunskému herci se hlavně v posledních letech daří ve filmu i v televizi – na Disney+ se představil spolu s Anthonym Mackiem v seriálu Falcon a Winter Soldier a s Lily James oživil slavný pár Pamelu Anderson a Tommyho Lee v černohumorné satirické sérii Pam & Tommy, díky níž nedávno shrábl nominaci na Emmy.
Ovace ale sklízí také za novou hororovou komedii Fresh. Ta vzešla z dílny stále úspěšnějšího studia A24, které nám dalo hity jako Slunovrat či Všechno, všude, najednou, pod jeho střechou zatím Stan setrvává. Na Instagramu zveřejnil první foto z nadcházejícího dramatu A Different Man, které fanoušky a fanynky pořádně překvapilo. U Stana jsou totiž zvyklí na atraktivní vizáž, již ale renomovaný maskér Mike Marino změnil ve znepokojivou masku, která ze všeho nejvíc připomíná slavného Sloního muže.
A Different Man je opět produkovaný A24 a vypráví o muži, jenž trpí neurofibromatózou a podstoupí náročnou operaci rekonstrukce obličeje. Stane se zároveň posedlý hercem, jenž jej ztvárňuje ve hře inspirované jeho životem. Má jít o psychologický thriller o tom, jak se vidina nového začátku zvrhne v nezdravé pronásledování „normálnosti“, přičemž detailnější informace se drží pod pokličkou.
Snímek natáčí v New Yorku Aaron Schimberg, jenž motiv kontrastu lidského zevnějšku zkoumal už ve svém debutu Spoutáni na celý život. Vedle Stana si v něm zahraje také Renate Reinsve, která loni prorazila oceňovaným norským dramatem Nejhorší člověk na světě. Hlavní hvězdou je ale zatím maskér Marino, jenž nedávno proměnil Collina Farrella v Tučňáka v novém Batmanovi a pracoval také na filmech jako Irčan či Joker.
Sebastian Stan
Sebastian Stan
Zatím není jasné, kdy a kde snímek A Different Man uvidíme, ale pro Sebastiana Stana nejde o jedinou nadcházející spolupráci s A24. Zahrát si má také v komediálním thrilleru Sharper po boku Julianne Moore a Johna Lithgowa, již natočí televizní matador Benjamin Caron (Koruna) a která se dočká premiéry na Apple TV+.

Všechno, všude, najednou: Úplně nejvíc nejlepší film roku?
Dva režiséři, co si říkají jen „Daniels", točí opravdu crazy videoklipy a filmy. Tento má zatím nejlepší recenze roku, ale musíte být hodně velcí fandové kung-fu, paralelních světů a buddhismu, abyste ho ocenili.