„Prděl mi do obličeje.“ Akční superhvězda obdržela od kolegyně nelichotivé vysvědčení a není to poprvé

„Prděl mi do obličeje.“ Akční superhvězda obdržela od kolegyně nelichotivé vysvědčení a není to poprvé
Konec světa | Universal Pictures
Arnold Schwarzenegger je navzdory omezeným hereckým dovednostem ikonou stříbrného plátna a člověkem, jehož si mnoho lidí váží. Z chudého rakouského chasníka se vypracoval ve ztělesnění amerického snu a z kulturistického šampiona se proměnil v akční superstar, která zdobila některé největší hity osmdesátých a devadesátých let. Jeho popularita byla v zámoří tak obrovská, že mu vypomohla i k dosažení úřadu guvernéra Kalifornie, který vykonával v letech 2003 až 2011.
Takového postavení, které dlouho zahrnovalo i titul nejlépe placeného herce světa, si rozhodně nevydobyl tím, že by lidem prděl do obličeje. Ale přesně z toho jej nyní obvinila jednaosmdesátiletá britská herečka Miriam Margolyes, která měla se Schwarzeneggerem nepříjemné zkušenosti z natáčení akční sci-fi Konec světa z roku 1999.
prdel-mi-do-obliceje-akcni-superhvezda-obdrzela-od-kolegyne-nelichotive-vysvedceni
Konec světa | Universal Pictures
Margolyes, držitelka ceny BAFTA za snímek Věk nevinnosti, se o bývalém guvernérovi rozhovořila v podcastu I've Got News for You, kde byla dotázána na své nejméně oblíbené herecké kolegy. „Nezajímá mě,“ prohlásila na adresu Schwarzeneggera, jenž byl podle ní hluboce samolibý.
„Byl skutečně nezdvořilý,“ prohlásila herečka známá především rolí profesorky Pomony Prýtové v sérii Harry Potter. „Prdnul mi přímo do tváře. Jasně, že také prdím, ale rozhodně ne lidem do obličeje. On to udělal zcela vědomě, přímo do tváře.“
V Konci světa Schwarzenegger ztvárnil bývalého policistu, který musí zabránit samotnému Satanovi (Gabriel Byrne) v početí antikrista v poslední hodině milénia. „Hrála jsem Satanovu sestru a on mě měl zabít. Dostal mě do pozice, kdy jsem nemohla uniknout a ležela jsem na podlaze,“ vyprávěla Margolyes. „A on si ulevil. Nebylo to ve filmu, stalo se to o jedné pauze. Ale já mu to neodpustila,“ řekla.
prdel-mi-do-obliceje-akcni-superhvezda-obdrzela-od-kolegyne-nelichotive-vysvedceni-2
Miriam Margoyles – Harry Potter | Warner Bros.
Miriam Margolyes se nyní připravuje na premiéru své cestovatelské show s názvem Miriam Margolyes: Australia Unmasked, která bude vysílána v lokální australské televizi. Schwarzenegger, jenž za pár dní oslaví pětasedmdesáté narozeniny, v posledních letech oprašoval svou nejslavnější úlohu Terminátora T-800 a vrátit se má i k postavě Barbara Conana v pokračování The Legend of Conan.
Hercovi právní zástupci se k výroku Margolyes zatím odmítli vyjádřit a zřejmě zůstane pouze u nevinné vtipné historky, kterou musíme brát s nadhledem. A která zároveň v něčem odpovídá Schwarzeneggerově pověsti kanadského vtipálka, jenž podobné kousky prováděl mnoha lidem během celého svého života. S oblibou se například vydával za figurínu Terminátora, která během focení s fanoušky a fanynkami znenadání ožívala, popřípadě v paruce navštěvoval posilovny, kde dával rady překvapeným návštěvníkům.
Není to ovšem poprvé, co jej Miriam Margolyes obvinila z nevhodného chování. Stěžovala si na něj už roku 2016 v rozhovoru pro The Guardian, kde jej nazvala „prasetem“ a uvedla, že „zatímco ke mně se choval relativně profesionálně – protože ve mně nenašel zalíbení – ostatní ženy, o které měl zájem, odpudivě osahával.“ Tím jen navázala na řadu podobných obvinění, která zveřejnil magazín The Los Angeles Times měsíc před Arnoldovým zvolením guvernérem a jež herce nařkla z nemístného jednání se ženami v letech 1970 až 2000.
Arnold Schwarzenegger
Konec světa
„Když se ohlížím zpět, několikrát jsem překročil únosnou mez. A vždy jsem byl ten první, kdo se za to omluvil. Cítím se kvůli tomu mizerně a omlouvám se,“ svěřil se později Schwarzenegger pro Men's Health.

Je film Všechno, všude, najednou nejlepší film roku?
Dva režiséři, co si říkají jen „Daniels", točí opravdu crazy videoklipy a filmy. Tento má zatím nejlepší recenze roku, ale musíte být hodně velcí fandové kung-fu, paralelních světů a buddhismu, abyste ho ocenili.