Marvel bude sypat premiéry ve velkém. Na obzoru jsou noví Avengers i Captain America

Marvel bude sypat premiéry ve velkém. Na obzoru jsou noví Avengers i Captain America
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Sobota na letošním Comic-Conu patřila Marvelu a jeho šéfovi Kevinu Feigemu. Sympaťák s kšiltovkou předstoupil před fanoušky a fanynky a bez otálení sypal z rukávu informace, kvůli nimž všichni přišli. Druhý díl Black Panthera s podtitulem Wakanda Forever bude mít premiéru už letos v listopadu a podle Feigeho ukončí čtvrtou fázi MCU (Marvel Cinematic Universe). Ant-Man and the Wasp: Quantumania, který dorazí v únoru příštího roku, pak nakopne fázi 5.
Tím ale vzrušující novinky pouze započaly. Zřejmě největší vzrušení způsobilo oznámení hned dvou nových Avengers filmů, které mají mít premiéru s pouhým půlročním rozestupem v průběhu roku 2025 – Avengers: The Kang Dynasty se dočkáme 2. května a Avengers: Secret Wars 7. listopadu. O režii druhého jmenovaného projektu mají enormní zájem tvůrci Avengers: Endgame a čerstvého Gray Mana Joe Russo a Anthony Russo, avšak dle Feigeho zatím nemají se Secret Wars nic společného.
Feige potvrdil, že fáze 4 byla hlavně „o znovunastavení MCU a seznámení se se všemi novými hrdiny“. Šlo o navázání na rozsáhlou Infinity ságu, již završila úspěšná týmovka Avenger: Endgame roku 2019. Pro nové projekty přitom marvelovský prezident našel příhodné pojmenování, nazval je Multiverse ságou, čímž ještě upevnil výsadnost mnohovesmírných námětů, které dominovaly v novém Doctoru Strangeovi či v posledním Spider-Manovi.
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství | Marvel Studios
Opomenutý nezůstal ani Captain America s tváří Anthonyho Mackieho. Ten dostane vlastní celovečerní snímek s názvem Captain America: New World Order a premiéru bude mít 3. května 2024. Fázi 5 pak v červenci 2024 uzavře na záporáky orientovaný film Thunderbolts a šestou fázi rozjede Fantastická čtyřka, která dorazí 8. listopadu 2024.
Strádat nebudou ani předplatitelé Disney+, kteří se těší na příval nových seriálů. Druhá série Lokiho vyjde příští léto, spin-off Hawkeye s názvem Echo jakbysmet a Kathryn Hahn z WandaVision dostane vlastní show Agatha: Coven of Chaos, již můžeme očekávat na sklonku příštího roku. A pokud dumáte, co se děje s novým Bladem, tak Mahershala Ali ztvární legendárního lovce upírů už 3. listopadu 2023.

Kompletní seznam oznámených projektů MCU a jejich premiér

Tatiana Maslany
She-Hulk: Attorney at Law | Disney
She-Hulk – 17. srpna 2022 (Disney+)
Black Panther: Wakanda Forever – 11. listopadu 2022
Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17. února 2023
Secret Invasion – jaro 2023 (Disney+)
What If... série 2 – počátkem roku 2023 (Disney+)
Strážci galaxie 3 – 5. května 2023
Echo – léto 2023 (Disney+)
The Marvels (Captain Marvel 2) – 28. července 2023
Loki, série 2 – léto 2023 (Disney+)
Blade – 3. listopadu 2023
Daredevil: Born Again – jaro 2024 (Disney+)
Captain America: New World Order – 3. května 2024
Thunderbolts – 26. července
Ironheart – podzim 2023 (Disney+)
Agatha: Coven of Chaos – zima 2023 (Disney+)
Fantastická čtyřka – 8. listopadu 2024
Avengers: The Kang Dynasty – 2. května 2025
Avengers: Secret Wars – 7. listopadu 2025

Všechno, všude, najednou: Úplně nejvíc nejlepší film roku?
Dva režiséři, co si říkají jen „Daniels", točí opravdu crazy videoklipy a filmy. Tento má zatím nejlepší recenze roku, ale musíte být hodně velcí fandové kung-fu, paralelních světů a buddhismu, abyste ho ocenili.