John Wick: podle původního scénáře měl mít hlavní hrdina 75 let

John Wick: podle původního scénáře měl mít hlavní hrdina 75 let
John Wick | Lionsgate
Toto odhalení přinesla kniha s předlouhým názvem They Shouldn’t Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Ass-Kicking Oral History of John Wick, Gun Fu, and the New Age of Action, jíž napsal producent série Basil Iwanyk. V ní je uvedeno, že původní scénář Dereka Kolstada nesl název Scorn a hlavní postavou byl pětasedmdesátiletý muž, který se do akce vrátí 25 let po odchodu do důchodu. A Iwanyka okamžitě napadli dva herci, kteří by se do role starého Johna Wicka hodili: Clint Eastwood a Harrison Ford.
john-wick-podle-puvodniho-scenare-mel-mit-hlavni-hrdina-75-let-1
Clint Eastwood and Harrison Ford | Getty Images/Jeff Kravitz/FilmMagic
Zatímco nad nápadem přemýšlel, zavolal mu jeho přítel Jimmy Darmody, který v té době zastupoval Keanu Reevese. Darmody se Iwanyka zeptal, zda nemá v ruce nějaký akčňák, který by se Reevesovi mohl líbit. Iwanyk se nakonec rozhodl ukázat mu scénář ke Scorn a poté, co spolu s Reevesem dva měsíce nad projektem proseděli, se rozhodli hlavního hrdinu omladit.
„Všichni jsme se shodli na potenciálu projektu. Je v něm postava Johna Wicka, ale zároveň je v něm reálný svět a také podsvětí. Doupě zabijáků, kteří mají svou čest a osobitý kodex. K tomu emoce spojené s tím, že Wick ztratil životní lásku a navíc jeho mýtická temná minulost. Líbilo se mi to pátrání, na které se vydává, aby získal svůj život zpět. A svět, kterým kvůli tomu musí projít,“ uvedl na adresu původní scénáře Keanu Reeves.
Není to poprvé, co k podobné situaci došlo. Pro postavu agenta Lukea Hobbse v sérii Rychle a zběsile si tvůrci původně mysleli na Tommyho Lee Jonese. Když se ale jedna fanynka během chatu na Facebooku Vina Diesela zeptala, kdy bude konečně pracovat s Dwaynem Johnsonem, nasadila mu tím brouka do hlavy. Nakonec byl Hobbs přepsán na tělo Johnsonovi.
Ale zpátky k Wickovi. Ten se ve svém v pořadí již čtvrtém dobrodružství vrátí do kin v březnu příštího roku. Níže najdete první oficiální trailer k filmu.
John Wick: Kapitola 4 | Lionsgate