Trailerová nálož týdne: Nové Dračí doupě jako ultra drahá fantasy komedie a návrat hororových legend

Trailerová nálož týdne: Nové Dračí doupě jako ultra drahá fantasy komedie a návrat hororových legend
Jeepers Creepers: Reborn | Screen Media Films

Ďáblova kořist (film)

režie: Daniel Stamm
hrají: Virginia Madsen, Ben Cross, Colin Salmon, Jacqueline Byers
premiéra: kino, 27. října 2022
Je něco děsivějšího, než horor s náboženskou příchutí? Sestra Ann je mladá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti.
Ďáblova kořist

Dungeons & Dragons Honor Among Thieves (film)

režie: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
hrají: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Hugh Grant
premiéra: kino, 2. března 2023
Když bylo oznámeno, že to Dračí doupě zkusí v kinech znovu, hodně z nás s úsměvem zavzpomínalo na nechtěně vtipnou verzi z roku 2000, v níž koulel očima Jeremy Irons a která se z velké části natáčela v České republice. Nová adaptace vypráví příběh partičky zlodějů, kteří ukradli něco, co neměli, tím vyvolali ve světě chaos a nyní to chtějí napravit. A znovu bude legrace, tentokrát ale podle všeho úmyslná. Za projektem totiž stojí tvůrci komedií Šéfové na zabití, Noční hra nebo Bláznivá dovolená. Což je zajímavá volba, která se buď studiu hrozně vymstí, nebo nás čeká opravdu divoká jízda.
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů | Paramount Network

Carter (film)

režie: Byung-gil Jung
hrají: Won Joo, Sung-jae Lee, Sori Jeong, Bo-Min Kim
premiéra: Netflix, 5. srpna 2022
Trochu Matrix, malinko Bourne, k tomu špetka z The Last of Us a navrch hodně drsné fyzické akce. Takové jsou základní ingredience nové filmové netflixovky, jejíž příběh je následující: Když se probudí, neví o sobě nic, ani své jméno. Přesto se v jeho uchu náhle ozve hlas a tvrdí, že se jmenuje Carter a že je před ním důležitá mise. Severní Koreu a Ameriku devastuje smrtící neznámá pandemie, Carter má v hlavně implantováno záhadné zařízení, v puse bombu a pokud chce přežít, musí se vydat na misi.
Carter

Jeepers Creepers Reborn (film)

režie: Timo Vuorensola
hrají: Sydney Craven, Peter Brooke, Jarreau Benjamin, Imran Adams
premiéra: kino, zatím bez premiéry
Série Jeepers Creepers se původně měla dočkat přímého pokračování, protože se ale kolem režiséra původní trilogie zvedl skandál (je usvědčený pedofil), žezlo převzal Fin Timo Vuorensola (Iron Sky), který koncept přepracoval na restart. Příběh se odehrává v době, kdy festival Horror Hound pořádá svou vůbec první akci v Louisianě. Vyjma geeků v kostýmech dorazí i legendární Creeper, aby festival pořádně okořenil.
Jeepers Creepers: Reborn

Halloween Ends (film)

režie: David Gordon Green
hrají: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, Will Patton, Kyle Richards
premiéra: kino, 13. října 2022
Jak se první díl znovu nakopnuté kultovní série povedl, loňské pokračování Halloween zabíjí bylo jen nekonečnou přehlídkou nenápadité brutality. Doufejme proto, že trojka opět najede na správné koleje. Čtyři roky po událostech předchozího filmu žije Laurie se svou vnučkou Allyson a dokončuje psaní svých pamětí. Michaela Myerse od posledního incidentu nikdo neviděl. Když je však mladík Corey Cunningham obviněn ze zabití chlapce, kterého hlídal, spustí to sérii násilí a teroru, která dává Laurie jednoznačný signál –⁠ Michael je zpět a je třeba ho vyřídit jednou provždy.
Halloween končí

National Treasure: Edge of History (seriál)

režie: David Gordon Green
hrají: Lisette Olivera, Justin Bartha, Catherine Zeta-Jones, Harvey Keitel
premiéra: Disney+, zatím bez premiéry
Dnešní nálož zakončíme kratičkým lákadlem na seriálové pokračování oblíbené filmové série Lovci pokladů. Pomyslnou pochodeň po Benjaminu Gatesovi (Nicolas Cage) v seriálu přebírá dvacetiletá hispánská Latinoameričanka Jess Morales, věčný snílek, který společně s přáteli pátrá po svém původu a díky tomu se dostane na stopu skutečného pokladu.
Lovci pokladů: Na hraně historie